Реално ако гледаме сме на дното на земјите во светот и пошироко.
Стиропорните фасади кои немаат врска ни со архитектура ниту имаат уметничка или градежна вредност и кои ќе се руинираат за 5-10 години не можат да надоместат то шо имаме запустено земјоделие недостаток на стуја, сиромаштија огромни дупки во здравствен и пензиски фонд.
Со таа архитектура во минатиот систем Македонија имаше 15% невработеност просечна плата од 35.000 денари, бесплатно здравство и школство ниска стапка на криминал, поголем сточарски фонд, поголемо производство, долг од 600 милиони долари и поголем број на странски туристи.
Ете посочи некој сегмент од реалниите потреби на народ за живот кој тој стиропор вреден како 2 електро централи плус гасификација на државата плус подобро здравство и социјално ни даде бенефит?[DOUBLEPOST=1503662897][/DOUBLEPOST]
твоето мислење е спротивно на сите реални показатели во споредба на Шведска со Македонија. Од стандард од здравство од социјала од стопанство од БДП од школство
Кај нас ни сириец по влечки дојден од војна неќе да застане и остане
,,,,dosta se lszheshe sam sebe,,,zborot e i za nachinot na zhivoot vo celina so site aspekti shto odat so nego,,,a ne samo za suva para,,,pa i tuka pagjaat site teorii osven onaa za socijalata,,,so koja se kupuvaat dushite na lugjeto,,,
,,,zaradi taa socijala i sirijcite odat nataka,,,,a i za red drugi propratni raboti shto odvreme navreme ke gi chueme po mediumive,,,
,,,iPS,,,gi imam poseteno i trite navedeni drzhavi i mnogu dobro gi poznavam tamoshnite priliki,,,
,,,chad i magla prodavaj im na mladive ,,,samo mene ne,,,
,,,i shto i da napishesh ponataka ke znachi deka sekoja pishuvanka dobro ja naplakash,,,
,,,ajt pozzz,,