D
dARK_ElementaL
Гостин
Во Абрахамски религиии се спомнува така наречената Еденска градина во која бил сместен човекот. Бог од како го создал човекот го сместил таму тоа да му биде домот на Адам и неговата придружничка Ева. Но им дал една јасна наредба дека смеат да јадат од секое дрво во градината освен од дрвото на спознанието на доброто и злото. Но змијата ја наговорила Ева да јаде плод од дрвото и таа јадела па му дала и на својот маж. Поради тоа тие двајца биле избркани од градината за да не јадат од наводното дрво на животот и да не станат бесмртни.
Сега да преминам на главното, на она што ме интересира..
Но што е со локацијата на градината. Во библијата е опишана дека низ неа течеле 4 реки и тоа:
1. Фисон која течела поред земјата Авила каде имало злато
2. Гион која течела околу земјата Хус.
3. Хидекел поред Асирија и
4. Еуфрат
Што овие земји и реки претставуваат денес дали сеуште постојат, под кои имиња се познати?
Постојат теории за можни локации каде се наоѓа градината денес но не е сигурно.
Локациите се: Африка, Израел, Северен Иран, Источна Турција-Анатолија, Јужен Ирак...
Ако знае некој подетално да ми ја објасни оваа библиска мистерија. Што е со неа? Дали има научен доказ дека воопшто постои градината? Што велат научниците кои ја проучуваат оваа мистерија? Ако има некој да додаде плус локација како теорија освен овие јас што ги наведов може и тоа.
молам без навреди на темава сакам сериозни одговори без да бидат вклучени заебанции. Ако некој стварно мисли да одговара нека одговара, а ако мисли да се заебава или навредува некого подобро и нека не пишува зошто не сакам да ми настане лудница овде и да почнете меѓу себе и , а да заборавите притоа на темата.
Сега да преминам на главното, на она што ме интересира..
Но што е со локацијата на градината. Во библијата е опишана дека низ неа течеле 4 реки и тоа:
1. Фисон која течела поред земјата Авила каде имало злато
2. Гион која течела околу земјата Хус.
3. Хидекел поред Асирија и
4. Еуфрат
Што овие земји и реки претставуваат денес дали сеуште постојат, под кои имиња се познати?
Постојат теории за можни локации каде се наоѓа градината денес но не е сигурно.
Локациите се: Африка, Израел, Северен Иран, Источна Турција-Анатолија, Јужен Ирак...
Ако знае некој подетално да ми ја објасни оваа библиска мистерија. Што е со неа? Дали има научен доказ дека воопшто постои градината? Што велат научниците кои ја проучуваат оваа мистерија? Ако има некој да додаде плус локација како теорија освен овие јас што ги наведов може и тоа.
молам без навреди на темава сакам сериозни одговори без да бидат вклучени заебанции. Ако некој стварно мисли да одговара нека одговара, а ако мисли да се заебава или навредува некого подобро и нека не пишува зошто не сакам да ми настане лудница овде и да почнете меѓу себе и , а да заборавите притоа на темата.