Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Доаѓаат локални.После повторно ќе го гледаме на утакмиците на Шкендија.
Прво, што е лошо што честитал и да е поддржувач на Шкендија како што си убеден?

И како тоа што прави Заев у слободно време е пресудно за ситуацијата во државата?

А Заев не беше и на Реал - Манчестер, да не е за Ливерпул/Барса меѓудругото?

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
http://republika.mk/814034

Ваква агресивна кампања значи само едно, рејтингот во Аеродром им е патос и немаат шанси за победа.

Sent from my SM-J320FN using Tapatalk

V

viktora

Гостин
Прво, што е лошо што честитал и да е поддржувач на Шкендија како што си убеден?

И како тоа што прави Заев у слободно време е пресудно за ситуацијата во државата?

А Заев не беше и на Реал - Манчестер, да не е за Ливерпул/Барса меѓудругото?
Остави ги Реал Манчестер,доаѓаат од цивилизирани земји.
Дали си видела албански политичар да навива за Вардар?Какви песни се пеат на натпреварите на Шкендија?Навивачка група балисти.Знаеш кој биле балистите?Не го уловуваш проблемот.
Дали му личи на еден премиер да присуствува на натпревар каде му ја пцујат нацијата и каде величат херои кои колеле македонци и каде се бара одцепување на дел од државата каде он е премиер и лудакот да ракоплеска и да се радува на сите тие страња?Ти што мислиш?

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Гo зaтвoриле тренд.Пoчнaa дa рaбoтaт изгледa.Ете дрaги луге тoa се прoмените вoглaвнo.Тие штo беa зaтвaрaни претхoднo сеa ке си терaaт.А тие штo си терaa сеa ке бидaт зaтвoрени.Уште дoлги гoдини сo oвoј нaш мoзoк ке си терaт те црнo те белo.Едните ке живнaт,пa пoсле другите и тaкa

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Остави ги Реал Манчестер,доаѓаат од цивилизирани земји.
Дали си видела албански политичар да навива за Вардар?Какви песни се пеат на натпреварите на Шкендија?Навивачка група балисти.Знаеш кој биле балистите?Не го уловуваш проблемот.
Дали му личи на еден премиер да присуствува на натпревар каде му ја пцујат нацијата и каде величат херои кои колеле македонци и каде се бара одцепување на дел од државата каде он е премиер и лудакот да ракоплеска и да се радува на сите тие страња?Ти што мислиш?
To е нашиот фолклор истото се случува и на утакмици Пелистер - Вардар, а да не збораме ако се сретнат тимови од србија со хрватска или босна со србија....

Последно уредено:
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.717
Поени од реакции
9.310
http://republika.mk/814034

Ваква агресивна кампања значи само едно, рејтингот во Аеродром им е патос и немаат шанси за победа.

Sent from my SM-J320FN using Tapatalk
Oваa Република мора да ја уредуваат тешки морони. Гледај текст:

http://republika.mk/813864

In babies born preterm, the chance of survival at less than 22 weeks is close to zero. At 23 weeks it is 19%, at 24 weeks 40%, at 25 weeks about 66% and at 26 weeks 77%.

Survival increases for each week the baby stays in the womb. Those born alive at 27 weeks have an 87 per cent chance of surviving, at 28 weeks it is 92 per cent and at 29 weeks, 95 per cent.

https://www.tommys.org/our-organisation/why-we-exist/premature-birth-statistics

Ping @Ilumious

S

silmarillion

Гостин
Гo зaтвoриле тренд.Пoчнaa дa рaбoтaт изгледa.Ете дрaги луге тoa се прoмените вoглaвнo.Тие штo беa зaтвaрaни претхoднo сеa ке си терaaт.А тие штo си терaa сеa ке бидaт зaтвoрени.Уште дoлги гoдини сo oвoј нaш мoзoк ке си терaт те црнo те белo.Едните ке живнaт,пa пoсле другите и тaкa
Нема помизерно нешто у државава кога ќе затворат кафана ради фискална сметка, нема. Листана на УЈП не ја пипаат, во УЈП криеле фирми од присилна наплата. Само кафаните го јадат курот. Та преку таквото ако не дал сметка. 50 фамилии живеат од тој бизнис. Јаките пари што ќе ги скрие Тренд од државата, страшна работа. Оние на Белизе и Кипар банки отворија денар данок не платија. Скапан протекторат фуј.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Дали си видела албански политичар да навива за Вардар?
Муки беше на Вардар - Копенхаген, џаст сејин, али треба да се потскролне надоле по фб-то, вие сте ја нашле сликата со шалот и сте стиснале Х на браусерот. ;)

Фудбалерите на Шкендија немаат никаква врска со навивачите, не мешај навивачи и клуб затоа што ако почнеме да мешаме ќе испадне дека нема нормален фудбалски клуб во светов. Не заебавај, голман е таму релативно првиот чувар на мрежата на Македонија, и сега да го изолираме ние како нација само затоа што игра за Шкендија и затоа што навивачите така пееле?

За такви нацистички пеења и скандирања треба да си има казни ама за сите да е исто, 100 пати имам кажано и во фудбалскиот подфорум. Само пак доаѓаме до тоа дека кога им рокаа Гоца и Иле казни и забрани на Комити и лисици на рацете, се ќутеше, тогаш тие беа насилници, лепршави, не знам што, сега одеднаш зошто приликата така налага или во превод дремиме на фбците на владата, копаме аргументи што не ни постоеја пред 4-5 месеца. Смешно е од страна, не за друго.
Oва република мора да ја уредуваат тешки морони. Гледај текст:

http://republika.mk/813864

In babies born preterm, the chance of survival at less than 22 weeks is close to zero. At 23 weeks it is 19%, at 24 weeks 40%, at 25 weeks about 66% and at 26 weeks 77%.

Survival increases for each week the baby stays in the womb. Those born alive at 27 weeks have an 87 per cent chance of surviving, at 28 weeks it is 92 per cent and at 29 weeks, 95 per cent.

https://www.tommys.org/our-organisation/why-we-exist/premature-birth-statistics

Ping @Ilumious
Да, сестра ми е родена во 7ми месец, едвај спаси жива глава, трансфузија мораше да прима. Ама види ги бе, самите си прават со свој камен по глава, глеј што вика во текстот, година дена веќе се реновирал одреден капацитет од клиниката :facepalm: Јасно е дека на клиникине што не вирее, од МРСА до грип ама ако навистина предвреме биле родени починативе деца, нема што многу да се стори.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Нема помизерно нешто у државава кога ќе затворат кафана ради фискална сметка, нема. Листана на УЈП не ја пипаат, во УЈП криеле фирми од присилна наплата. Само кафаните го јадат курот. Та преку таквото ако не дал сметка. 50 фамилии живеат од тој бизнис. Јаките пари што ќе ги скрие Тренд од државата, страшна работа. Оние на Белизе и Кипар банки отворија денар данок не платија. Скапан протекторат фуј.
Муaбетoт беше зa црнo белo a не дaли кaфaнa зaтвoриле тoa беше кaкo пример

V

viktora

Гостин
To е нашиот фолклор истото се случува и на утакмици Пелистер - Вардар, а да не збораме ако се сретнат тимови од србија со хрватска или босна со србија....
Викаш некој од Босанската федерација би навивал за некој тим од Република Србска а овие се везат песни за Сребреница?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Викаш некој од Босанската федерација би навивал за некој тим од Република Србска а овие се везат песни за Сребреница?
срби од босанска федерација?

V

viktora

Гостин
Муки беше на Вардар - Копенхаген, џаст сејин, али треба да се потскролне надоле по фб-то, вие сте ја нашле сликата со шалот и сте стиснале Х на браусерот. ;)

Фудбалерите на Шкендија немаат никаква врска со навивачите, не мешај навивачи и клуб затоа што ако почнеме да мешаме ќе испадне дека нема нормален фудбалски клуб во светов. Не заебавај, голман е таму релативно првиот чувар на мрежата на Македонија, и сега да го изолираме ние како нација само затоа што игра за Шкендија и затоа што навивачите така пееле?

За такви нацистички пеења и скандирања треба да си има казни ама за сите да е исто, 100 пати имам кажано и во фудбалскиот подфорум. Само пак доаѓаме до тоа дека кога им рокаа Гоца и Иле казни и забрани на Комити и лисици на рацете, се ќутеше, тогаш тие беа насилници, лепршави, не знам што, сега одеднаш зошто приликата така налага или во превод дремиме на фбците на владата, копаме аргументи што не ни постоеја пред 4-5 месеца. Смешно е од страна, не за друго.

Да, сестра ми е родена во 7ми месец, едвај спаси жива глава, трансфузија мораше да прима. Ама види ги бе, самите си прават со свој камен по глава, глеј што вика во текстот, година дена веќе се реновирал одреден капацитет од клиниката :facepalm: Јасно е дека на клиникине што не вирее, од МРСА до грип ама ако навистина предвреме биле родени починативе деца, нема што многу да се стори.
Муки сигурно не беше во дресот на Вардар или не навивал за Вардар.Џест сеинг.
Да се убедуваме стварно немам намера.Не изгледаш на мутава личност и самата ги разбираш аргументите но си фаќаш кривини.Ако мислиш дека стварно еден премиер треба да присуствува и да навива за еден клуб кој според сите обележја не наликува на македонски(не етнички него национален) онда ок.
Патем тој клуб што викаш дека нема врска со навивачите би ти предложил да ги разгледаш интервјуата со италјанските медиуми.[DOUBLEPOST=1503656808][/DOUBLEPOST]
срби од босанска федерација?
Босанци.[DOUBLEPOST=1503657146][/DOUBLEPOST]
Живот во Македонија на секои 4 наредни години.Додека не дојдат "нашите".
Убаво и викам на жена ми.Земи ти книшка од една јас од друга партија.Мирна глава.

Последно уредено од модератор:

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Муки сигурно не беше во дресот на Вардар или не навивал за Вардар.Џест сеинг.
А Зајо беше во дрес на Шкендија? Откај па ти знаеш дека Заев тогаш на утакмицата за Шкендија навивал? И зошто тогаш Курир се исмејава со Тевдовски што бил во младински погон на Вардар? :D Дајте бееее со баба Рога муабетиве :)))) значи мислам дека еднаш кажав за тоа што интервјуата што ми посочуваш, за тоа си има ФФМ, управа, државен апарат, не знам зошто мислиш дека некој би ги бранел овде само затоа што се сменила власта. :toe:

На крај у краева барем мене ми е гајле што прават во слободно време а и мислам дека ние како народ треба да сме растеретени од тоа кој што прави. Знам, знам, балкански менталитет, до ден денес баби во зграда те скенираат кога се враќаш ама мора некад да се пресече конецot. Не значи дека ако го гледавме Гвујо на вести како вози точак на стаза и како слушал транс музика на слушалките дека треба да се оптеретуваме и со овие. Мене битно ми е судството, образованието и здравството да пркнат, тоа дали Заев дали навивал за Шкендија или за Три Чешми ништо не ми мења. Ако сме комиње и по година дена, ако сака Вардар на чело нека го истетовира, џабе ќе е.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Тренд е вмровска кафана?
Сите штo не ги чепкaa пoрaнo се сметaaт зa тaкви.Бaј д веј зaтвoренa е oд тoa штo гo слушнaв зaштo нa шеќерчињaтa гo имaлo лoгoтo нa aерoдрoм.Oфицијaлнo штo ке кaжaт незнaм

Член од
28 март 2006
Мислења
17.888
Поени од реакции
12.421
Изгледа затоа вработуваат монтажери и дизајнери, заради со мемиња и фејк статуси. Федерализацијата, 3000 учк, мигранти... Фалат уште пепелашка и Трнорушка.
Вратена е ефтината дневна за 67% од пред преродбата. Радиодифузната ќе се укине. Во ЦР е откриен криминал, во општините и државните константно се открива криминал, во УЈП е откриен криминал, поефтини се катастарските услуги за 50%, МАНУ позитивно се изјасни за договорот со Бугарија ...али побитно е шалот на Муки и навијачки страсти. Добро

V

viktora

Гостин
А Зајо беше во дрес на Шкендија? Откај па ти знаеш дека Заев тогаш на утакмицата за Шкендија навивал? И зошто тогаш Курир се исмејава со Тевдовски што бил во младински погон на Вардар? :D Дајте бееее со баба Рога муабетиве :)))) значи мислам дека еднаш кажав за тоа што интервјуата што ми посочуваш, за тоа си има ФФМ, управа, државен апарат, не знам зошто мислиш дека некој би ги бранел овде само затоа што се сменила власта. :toe:

На крај у краева барем мене ми е гајле што прават во слободно време а и мислам дека ние како народ треба да сме растеретени од тоа кој што прави. Знам, знам, балкански менталитет, до ден денес баби во зграда те скенираат кога се враќаш ама мора некад да се пресече конецot. Не значи дека ако го гледавме Гвујо на вести како вози точак на стаза и како слушал транс музика на слушалките дека треба да се оптеретуваме и со овие. Мене битно ми е судството, образованието и здравството да пркнат, тоа дали Заев дали навивал за Шкендија или за Три Чешми ништо не ми мења. Ако сме комиње и по година дена, ако сака Вардар на чело нека го истетовира, џабе ќе е.
Во право си.Од каде да знаеме дали навивал за Шкендија или не.:(

И мене ми е битно судството,образованието,целиот систем да функционира.Но сигурен сум дека со овие ни семафорите нндаема да функционираат како што треба а не државата.
Имаш министер за финансии што не може еден ред од извештај да прочита читко.Имаш премиер што менува мислење на секои 15мин,цела гарнитура која се опседнати со ВМРО,на секоја грешка грујо им е крив.
Заев како кажа?Не можат сите да бидат лоши,македонецот е крив.
Враќање на евтина тарифа не ми треба.Стандард ми треба.Не да чекам да дојде 14ч па да перам.Така не се враќа стандард.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom