Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Watzke in SkySports: "It is good that we have clarity on Dembele this weekend." #FCBlive

@Igorcemk , конечно ќе честиш. :)

Честам гајба пиво или две ете. Вацке демантира уште, штом тој не вика средено е не верувам во други медиуми, тоа се пуштени муабети од Барса. Иначе највероватно блиску се и ако се деси дилот тоа значи дека Барса целосно ги исполнува условите на Дортмунд, џабе што изгубија време. Се шушка нешто 120м фикс плус 30м бонуси е сега голем дел од тоа ќе бидат бонуси кои Дембеле сигурно ќе ги достигне оти нема смисла да напукаш 300м бонуси а услов да е да даде 500 голови таа година. Таков модел со сигурни бонуси му одговара на Дортмунд од даночен аспект.

А Дортмунд на крај добие што сака мислам дека тие се победниците на овој трансфер со добиените пари и што покажаа цврстина према Барса и Дембеле. Барса ќе добие многу добар талент со огромен потенцијал но се штави солидно ама покажа менаџерски слабости а Дембеле ќе игра во негов омилен клуб ама ќе биде пример за тоа што моментално во фудбалот не џини односно проблемите и апсурдите во денешниот фудбал.[DOUBLEPOST=1503638602][/DOUBLEPOST]
Breaking | Barcelona & Dortmund have just concluded a deal in Monaco for Ousmane Dembélé, according to L'Équipe.

Ousmane Dembélé will become the 2nd most expensive player in the history of football... for now.

The rise of Ousmane Dembélé is insane: 2 years ago today, he was regularly playing for Rennes' reserve team in the French 5th division.

L'equipe е еден од весниците кои се бламираа околу овој трансфер затоа да почекаме официјална изјава од Дортмунд. Ако се договорат за овој трансфер Дортмунд како акционерско друштво и онака одма мора јавно да потврди затоа никоја информација не може да биде потазе него таа од Дортмунд во овој случај.

Хеведес од Шалке пред трансфер во Јувентус, таа ќе е најверојатно замената за куртонот Бонучи

Ко дојде Хеведес да го напушти Шалке тоа многу покажува за атмосферата во клубот. Шалке прави голем ризик, тренерот им е добар и може да направи нешто и самиот почна со големи промени но непредвидлив е Шалке. Интересно ќе биде кого Шалке сега ќе земе како замена.

Првиот твит за Мбапе во ПСЖ му е од истото време кога Реал го "договори" Mбапе за 160 милиони.
Сваќаш дека кај реал не беше проблем парите за трансфер туку платата што ја бараше, псж му дадоа 320 неделно а реал 120...а и тоа е повеќе од некои првотимци на реал како Марсело, Касемиро, Дани, Рафа, Иско. Со таа плата шо му ја понуди псж ќе зима повеќе од Рамос, Бензема, Лука, Крос и ако се согласеа реал на такво нешто ќе имаше домино ефект во тимот.
Во ПСЖ нема кој да се буни Нејмар си е најплатен другите не се битни.
На крајот татко му се вадеше како го избрале ПСЖ затоа што таму бил роден и целата фамилија му била во Париз.

Хеведес од Шалке пред трансфер во Јувентус, таа ќе е најверојатно замената за куртонот Бонучи
И Хеведес не е тоа што беше ама ок,Јуве бар не го мења Тијаго Силва со Запата ко нашето претходно раководство...

Сваќаш дека кај реал не беше проблем парите за трансфер туку платата што ја бараше, псж му дадоа 320 неделно а реал 120...а и тоа е повеќе од некои првотимци на реал како Марсело, Касемиро, Дани, Рафа, Иско. Со таа плата шо му ја понуди псж ќе зима повеќе од Рамос, Бензема, Лука, Крос и ако се согласеа реал на такво нешто ќе имаше домино ефект во тимот.
Во ПСЖ нема кој да се буни Нејмар си е најплатен другите не се битни.
На крајот татко му се вадеше како го избрале ПСЖ затоа што таму бил роден и целата фамилија му била во Париз.
Видук сака да каже дека Каслс пиша за Мбапе во ПСЖ кога сите новинари кажуваа дека е речиси готова работата со Мадрид, само еден од Бејл и Бензема да се продаде.

Ко дојде Хеведес да го напушти Шалке тоа многу покажува за атмосферата во клубот. Шалке прави голем ризик, тренерот им е добар и може да направи нешто и самиот почна со големи промени но непредвидлив е Шалке. Интересно ќе биде кого Шалке сега ќе земе како замена.

Ич нема да биде интересно, ни па важно кој ќе земе Шалке :D

Башка Јуве го има во рака Ховедес, али се распрашува и за Кејхил

А добро, како ги оправдува ПСЖ трансфериве пред ФФП?

Видук сака да каже дека Каслс пиша за Мбапе во ПСЖ кога сите новинари кажуваа дека е речиси готова работата со Мадрид, само еден од Бејл и Бензема да се продаде.
Работата беше готова ама тогаш се избаци ПСЖ со понуда за плата која Реал не можеше да му ја понуди заради горе наведените причини...и тогаш чика Перез му кажа "дете со среќа у псж" :pos:

RP Leipzig winger Oliver Burke is on his way to West Bromwich Albion this evening to undergo a medical before a possible move to the Premier League, according to Sky sources.

Еве го Бале-во, го бараше некој деновиве. :D

15 милиони

DID6KW-W0AAeQmR

Аааа затоа ли новиот Бејл бе?
Јас па мислев јак играч нешо.

15 милиони

DID6KW-W0AAeQmR

Аааа затоа ли новиот Бејл бе?
Јас па мислев јак играч нешо.
И ептен голем талент беше демек. Мада моментално освен по ушите, по ништо друго не личи на Бејл. :D

Работата беше готова ама тогаш се избаци ПСЖ со понуда за плата која Реал не можеше да му ја понуди заради горе наведените причини...и тогаш чика Перез му кажа "дете со среќа у псж" :pos:

@vidooq информираше само за веродостојноста на Каслс, ништо повеќе. И Каслс најверојатно ПРВ го известува тоа што се случува откако Реал не успеа да го носи.

Инаку, ПСЖ ми се чини добро ќе продава наредниве денови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom