Битола

• Креатор на темата Креатор на темата devilbt
  • Време на започнување Време на започнување
Ако ништо друго ќе пробам, шо патриоти, комити или вмровци сте, војводите ако биле со овој ум меанџии и бакалџии ќе биле.
Велам со закон да се забрани ВМРО било кој да го (зло)употребува во политички цели, најмалку во име на партија.
Од каде таква идеја дека јас сум патриот, комита или вмровец. Не гледаш дека на аватар ми стои мојот предлог за ново државно знаме, долу во потпис имам слика како претставници на двата државотворни народи се сликаат гушнати како браќа. Отворено тука ти кажувам дека на следните избори ке гласам за најрадикалната албанска партија што ке ја надјам на списокот, сум да се федерализираме со право на отцепување и уште еден куп работи. Ти ми збораш за патриот.
А за името ВМРО и на бугарите ке им забраниш или само за тука да важи?[DOUBLEPOST=1503601559][/DOUBLEPOST]
ми се прави родољуб и патриот, а мило му е што сограѓаните и сонародниците работат за мизерна плата од 250 евра во услови каде се бара максимални норми и натчовечки работи, откако се отвори Кромберг сигурно и аптеките работат со полн капацитет низ градот

родољуб и патриот не обезбедува работа за 250 евра месечно и црнчење кое не се памети од времето на плантажите за памук во САД
Те прашав јас нешто? Што мислиш подобро ке биди да се затврори фабриката или пред да се отвори подобро беше? Колку беше просечна плата во градот пред тоа. Оти тоа не го споммеш? Колку беше вработеноста во градот? Оти и за тоа ќутиш?
И на крај ако не им се работи за премер 250 евра шо не си се вратат на првобитните работни места каде земаа многу повеќе. Не се венчани за Кромберг па на крај.

Од каде таква идеја дека јас сум патриот, комита или вмровец. Не гледаш дека на аватар ми стои мојот предлог за ново државно знаме, долу во потпис имам слика како претставници на двата државотворни народи се сликаат гушнати како браќа. Отворено тука ти кажувам дека на следните избори ке гласам за најрадикалната албанска партија што ке ја надјам на списокот, сум да се федерализираме со право на отцепување и уште еден куп работи. Ти ми збораш за патриот.
А за името ВМРО и на бугарите ке им забраниш или само за тука да важи?[DOUBLEPOST=1503601559][/DOUBLEPOST]
Те прашав јас нешто? Што мислиш подобро ке биди да се затврори фабриката или пред да се отвори подобро беше? Колку беше просечна плата во градот пред тоа. Оти тоа не го споммеш? Колку беше вработеноста во градот? Оти и за тоа ќутиш?
И на крај ако не им се работи за премер 250 евра шо не си се вратат на првобитните работни места каде земаа многу повеќе. Не се венчани за Кромберг па на крај.
затоа што само тоа работно место му го нуди државата Македонија и досегашната партија на власт кој ја режираше оваа економска политика, не овозможи буквално ништо туку црнчење за едвај да се врзи крај со крај во месецот со надоместокот за црнчење

децата и внуците да дај господ да ги вработат во такви инвестиции

работничка плата за црнците колку е шеф ? над 70% имаш луѓе на линии , прашај слободно колку е платата

ако земиш просечна како за цела држава сврши работа....................
Толку е де , околу 250 евра плус минус. Знаеш колку беше пред некоја година ?
И ова ти е плата за најдолна работна позиција, се друго е повеќе од ова.
И што бараш просек на цела држава, демек како ке се токмиш со Скопје во стандард?
Гледај си ти за тука колку беше просечна плата пред неколку години и гледај сега.
Да не беше Кромберг пример колку ке беше просечната плата во градот. Да не беше колку Скопје па од кога се отвори Кромберг нагло падна?[DOUBLEPOST=1503602134][/DOUBLEPOST]
затоа што само тоа работно место му го нуди државата Македонија и досегашната партија на власт кој ја режираше оваа економска политика, не овозможи буквално ништо туку црнчење за едвај да се врзи крај со крај во месецот со надоместокот за црнчење

децата и внуците да дај господ да ги вработат во такви инвестиции
Добро де. А што му нудеше државата и претходната власт( СДСМ за да нема забуни) и нивната економска политика. Памтиш или мало беше ?
Дај ако сакаш просветли не што беше толку економски убаво од неазвисноста па до пред 10 години. Колку беше вработебоста во градот, колку беше убав животот, колкава беше платата, колкав беше стандардот ?

абе бато сега не убеди дека е супер црнчењето за 250 евра , стварно не знам шо ти се тепат сопартијците за во државно

Ајде бе @Roy Fokker да не бараш податоци ? Колку ти беше платата при твоето прво вработување и кога беше тоа? Осигуран беше ? Ти беше платено здравствено, пензиско? Да не имаше и хранарина и превоз случајно платени? Да не имаше 20 работни дена платен одмор случајно? Да не ти стигаше платата на сметка во банка или на плата исплати парагонче? Колку работни сати имаше неделно? Колку ти беше платено прекувременото? Саботата работна ти беше? Секоја ?
Дај стварно да споделиме искуства, верувам интересно ке биди една вака мала паралела да направиме.[DOUBLEPOST=1503602980][/DOUBLEPOST]
абе бато сега не убеди дека е супер црнчењето за 250 евра , стварно не знам шо ти се тепат сопартијците за во државно
Црнчење не е убаво ни за 500 евра , ни за 1000 кога сме кај тоа. Јас ако можам да бирам без око да ми трепни ке одберам државна работа со дупло помала плата отколку дупло поголема со црнчење во приватна фирма.
Туку дај ти мене убедиме дека подобро беше пред да се отвори фабриката и дека за градот е подобро да се затвори. Дека беше подобро во текстилна кај гркот или сезонец во монополот. Нели за тоа правиме муабет сега.

кој рече дека било поарно кај овие што ги набројуваш , ајде најди текст копирај тагни да видиме, само го наведуваш муабетот дека Кромберг бил спасот за Битолата, фабрика во која се претерале над 10 000 работници, а останале 4000 кои немаат избор каде да заработат за да го врзат крај со крај месецот, со црнчење до 250 евра (пари за заддгробниот живот не се потребни со 250 евра месецот багатела се живее)

кој рече дека било поарно кај овие што ги набројуваш , ајде најди текст копирај тагни да видиме, само го наведуваш муабетот дека Кромберг бил спасот за Битолата, фабрика во која се претерале над 10 000 работници, а останале 4000 кои немаат избор каде да заработат за да го врзат крај со крај месецот, со црнчење до 250 евра (пари за заддгробниот живот не се потребни со 250 евра месецот багатела се живее)
Па така испаѓа, така го вртиш муабетот цело време. Како пред Кромберг тука мед и млеко течело и од ко се отвори ни се еба мајката. Божем тие луѓе пред тоа можеле да бираат па сега неможат повеќе. Уште малце ке испадни дека ако се затвори и ке просперира градот, подобро ке им биди на тие 4000 луѓе , истите тие 4000 кои сега барем имаат работа. Пред тоа повеќето ни тоа го немале или и ако имале за што и како работеле.
И ајде кажи си реално, колку ти беше платата пред кромберг да ги крени платите и да ја зголеми конкуренцијата за работа, а колку ти е сега. Секако под услов да не си во државно или си свој газда па да го кудиш Кромберг што ти ги зеде работниците што ти работеја за безпари, оти искрено друга причина да го кудиш толку не гледам.
Еве јас ќе ти споделам едно инфо од мене лично.
Работев во една фирма кога се градеше Кромберг. Знаеш колку се пријавивме за работа надничари? Знаеш колку ни беше плата? Најверојатно не знаеш.
Ако не знаеше сега за дупло ја зголемија фабриката( халата) и пак скоро истите фирми ја зедоја работата. Знаеш колку им се јавија за работа? Под дрво и камен бараја работници. Знаеш колкава плата им понуди за да дојдат ? Па уште и какви најдоја , да ти е грев да ги гледаш. Пред неколку години прво немаше ни да им се испулат , не пак да ги примат па уште и толкава плата да им дават. Е тоа е реалноста бато.

Последно уредено:
ај и тоа најди го дека сум рекол како течело мед и млеко пред Кромберг, реков само дека имаше засилени инспекции врз приватниците со цел да затворат и вработените да се пренасочат за вработување во единствената поголема инвестиција во околината каде се црнчи за да се помини месецот и да се врзе крај со крај

ај и тоа најди го дека сум рекол како течело мед и млеко пред Кромберг, реков само дека имаше засилени инспекции врз приватниците со цел да затворат и вработените да се пренасочат за вработување во единствената поголема инвестиција во околината каде се црнчи за да се помини месецот и да се врзе крај со крај
Добро бе небитно, да не го тупиме.
Кратко и јасно одговори.
На градот подобро би му било ако се затвори Кромебрг или не?

Еј, како Џорлев да го слушам, партијата го дојсе Кромбер и Шуберт, ете леб од таму јадите и сеа дремете како мисири дури се богатиме ние на сметка на народот.

Предлого за знамето ќе го пуштиш до тие шо носат одлуки во државата, ако има такви, мене не ми кажвај, иначе да не биди само на муабет или само на гласање, извади членска до истата таа партија шо рече најрадикалана албанска, и да биди се тип топ смени националност, гарант ќе те вработат по рамковен негде, како велат нема лош маркетнинг :)

Тоа федерализација рано е, има ред некој, следствен тек на настани, ти брзаш многу, полека.

Тоа со ВМРО и бугаристанците не можам ништо да напрам, ама коа ќе видиш ние во МКД не прајме ништо уше со нив да се расправаме, не бива така.

Пак да се навратам на Кромберт, прво платата просечна не е повисока од 200евра, тоа што се обезбедени подобри услови и сл не е ништо посебно, не знам кај ти прочита некој да напиша нешто негативно или уште пак да се затвори фабриката, врска нема тоа шо си пишал, проблемот е како тоа го пласираш, како не знам каков успех да е направен, во една декада има нешто друго за Битола направено?

На крај краева, зошто е власта? Државните функционери зошто се?
Нас не навикнаа гладни, па сеа со корка леб демек ќутете можи или полошо беше?!
Не можи така, тоа е успех шо е тука фабриката, ама има куп неуспеси за истите, така да ветер да не продаваме, тоа шо направиле позитивно е плус ама затоа се платени, е сеа за тоа шо е негативно кој ќе одговара?

Колку работи имаше ветено за Битола, ништо од тоа.
Иначе да не ме сфатиш дека велам сеа ко ќе дојдат другите ќе процути Битола, тоа е друга страна на иста паричка.
А нема шанси некој да им се спротивстави пошто здружно ќе го топнат од земја, така да, не ме аресва ич ситуацијата...[DOUBLEPOST=1503604917][/DOUBLEPOST]
Добро бе небитно, да не го тупиме.
Кратко и јасно одговори.
На градот подобро би му било ако се затвори Кромебрг или не?

Кај прочита да се затвори? Никој нема такво нешто напишано, освен тоа за 12 год шо има друго во Битола?

шо обезбеди Кромберг да се крени стандардот на градот и граѓаните со 250 евра плата бе дечко ало арно велиш да не го тупиме, очигледно се дека се дојдени крв да пијат , а не да се вклопат во средината, шо арно ти виде со Кромберг како гигант компанија со 4000 вработени, дали спонзорира школство,здраство, спорт, хуманитарно нешто НИШТО НУЛА тука се само крв да пијат дури се работи за 250 евра плата, ако се крени стандард подготвени се веднаш да здувнат како што здувнаа од Тунис, а работат со далеку намалени капацитети во Украина, Романија и Унгарија од порано каде веќе не можат да најдат црнци

шо обезбеди Кромберг да се крени стандардот на градот и граѓаните со 250 евра плата бе дечко ало арно велиш да не го тупиме, очигледно се дека се дојдени крв да пијат , а не да се вклопат во средината, шо арно ти виде со Кромберг како гигант компанија со 4000 вработени, дали спонзорира школство,здраство, спорт, хуманитарно нешто НИШТО НУЛА тука се само крв да пијат дури се работи за 250 евра плата, ако се крени стандард подготвени се веднаш да здувнат како што здувнаа од Тунис, а работат со далеку намалени капацитети во Украина, Романија и Унгарија од порано каде веќе не можат да најдат црнци
Ништо бе , исто како да го нема. Со исклучок на 4000 души шо редовно земаат плата пред тоа беа сезонци за многу помала или невработени. Со тоа што ја наруши понудата и побарувачката на работна сила во градот така да неможеш повеќе да најдеш продавачка за 6000 па мораш да ги бркаш платите на Кромберг ако сакаш да ти дојдат на работа. Со тоа што имаш избор кога ке те испушти големиот газда од сендвичарата па нема да се чудиш кај да бараш работа. Што нема да ќутиш кога ке ти каснат со плата месеци и месеци пошто нема каде да одиш. Според мене доволно .
И зошто би спонзорирале било што ? Да не не молеја тука да отворат па ние како услов и тоа им го поставивме. Забораваш дека ние ги молиме да дојдат затоа што сме отепани. Ти што си мислеше леле германска фирма, ко ке ни тупнат 2000 евра плата и збогом сиромаштијо. Си помисли дали некој ке дојди со такви услови ? Па и со овие што ги нудиме празна седи зоната тој барал и спонзорства германска плата. Демек ако сакате бе ако не кој ве еба. Значи колку високо мислење си имате за себе чудо едно па после се чудите оти во реалноста не ви испаѓаат математиките.
Отвори си ги очите. Нити сме нешто посебни, нити нешто посебно вредиме на светскиот пазар, нити можеме нешто посебно да понудиме а го нема рандом затуцана земја било каде освен локацијата што ни е чекор поблсику до западна европа. Толку. Ништо повеќе. Да беше поинаку тие ке не молеја а не ние и тогаш ние ке поставуваме услови а не тие.
И пак не ми одговори. На градот подобро би му било без Кромберг?[DOUBLEPOST=1503697438][/DOUBLEPOST]
Еј, како Џорлев да го слушам, партијата го дојсе Кромбер и Шуберт, ете леб од таму јадите и сеа дремете како мисири дури се богатиме ние на сметка на народот.
Можи подобро би билода речиш дури ние се богатиме вие седите дома невработени. Оти така беше пред тоа.
Туку ете не го донесе владата Кромберг. Сам си дојде. Ни чукна на врата и праша да не ви треба фабрика случајно .Со ниет сме да отвораме фабрика па да не сте заинтересирани случајно?
Предлого за знамето ќе го пуштиш до тие шо носат одлуки во државата, ако има такви, мене не ми кажвај, иначе да не биди само на муабет или само на гласање, извади членска до истата таа партија шо рече најрадикалана албанска, и да биди се тип топ смени националност, гарант ќе те вработат по рамковен негде, како велат нема лош маркетнинг :)

Тоа федерализација рано е, има ред некој, следствен тек на настани, ти брзаш многу, полека.

Тоа со ВМРО и бугаристанците не можам ништо да напрам, ама коа ќе видиш ние во МКД не прајме ништо уше со нив да се расправаме, не бива така.
Не бе од шо мака да вадам членска. Доволно би било и мојот глас и уште неколку како мене .
За националност незнам колку си во тек. Веќе поднесов барање за промена на националност. Ете во мода било Бугарин во последно време..
Во врска со федерализација можи брзам ама не е лошо и да се забрза малце процесот. Не е лошо и ти да почниш да размислуваш неколку чекори нанапред. Како во шахот.
Знамето е мој предлог какво очекувам да биди . Дали ке биди слично на ова или не ке видиме. Во секој случај онака не е лошо, барем подобро од овој вентилаторот од знаме што сега го имаме плус тоа под мојот предлог за знаме можат да се поистоветат двата државотоврни народи . Под ова сега нити еден.
И ке те молам немој да навредуваш на национална база. Ке си ги наречиш припадниците на Бугарскиот народ. Нема тука никакви бугаристанци.
Пак да се навратам на Кромберт, прво платата просечна не е повисока од 200евра, тоа што се обезбедени подобри услови и сл не е ништо посебно, не знам кај ти прочита некој да напиша нешто негативно или уште пак да се затвори фабриката, врска нема тоа шо си пишал, проблемот е како тоа го пласираш, како не знам каков успех да е направен, во една декада има нешто друго за Битола направено?
Јас немам тави информации дека не е повисока од 200 евра, напротив. И тоа збораме за најниската , за најмалце платената.
Не е муабетот што е направено или не во последната декада, конкретно за Кромберг беше муабетот. И ако земиш така за Битола не е направено ништо во последните 30 години, повеќе е растурено од што е направено така да ако гледам од таа гледна точка не да е голем успех туку е единственото нешто што вреди што се направило во последните 30 и кусур години. Ако знаеш ти за нешто друго од таков капацитет слободно сподели. Дај некој пример што толку се направило во последните 30 години тука па за ова да речиме пиххх голема работа. Та бил та не бил.
На крај краева, зошто е власта? Државните функционери зошто се?
Нас не навикнаа гладни, па сеа со корка леб демек ќутете можи или полошо беше?!
Не можи така, тоа е успех шо е тука фабриката, ама има куп неуспеси за истите, така да ветер да не продаваме, тоа шо направиле позитивно е плус ама затоа се платени, е сеа за тоа шо е негативно кој ќе одговара?

Колку работи имаше ветено за Битола, ништо од тоа.
Иначе да не ме сфатиш дека велам сеа ко ќе дојдат другите ќе процути Битола, тоа е друга страна на иста паричка.
А нема шанси некој да им се спротивстави пошто здружно ќе го топнат од земја, така да, не ме аресва ич ситуацијата...
Ми го вртиш муабетот на политика, а тука не беше муабетот за политика туку за Кромберг. Како нечинел, како мали биле платите и такви работи. Како не искористувале за мали пари и незнам што и како. Сврти се малце околу тебе. Дупка сме , дно. И јас би сакал да има тука еден куп индустриски капацитети, да е стандардот Германски или Норвешки, да нема невработеност и секој да можи да бира каде ке работи. Но за жал реалноста е многу поинаква. Факт е дека полошо беше, многу полошо. Дека со фабриката ни процвета градот, далеку од тоа но дека се размрда барата што веќе беше усмрдена не можеш да негираш. Е сега некој што си очекувал германски плати па после се разочарал пошто мислел дека заслужува многу повеќе од 250 евра а во реалноста не е способен ни тие сам да ги заработи па очекува некој да дојди и да му дај 1000 не е мој проблем. Ако се осеќа толку способен нека отвори сам и нека дава не 1000 , 5000 евра плата. Верувам вработените ќе му бидат благодарни, барем повеќето оти пак ке се најди некој кој ќе смета дека малце бил платен и дека заслужува повеќе.

Последно уредено:
екс владата обезбеди црнчење за 250 евра(потребни се минимум по 300 евра на работоспособен член на семејство за функционирање на тоа семејство без грижи дали ќе бидат платени сметките, ќе имаат што да облечат, ќе нахранат и пораснат гладни деца, ќе регистрираат старо половно возило и можеби ќе видат 7 дена во Крани во полураспадната барака) и на тоа тролов се пали и ги фали како да е последно

гледаш дека ги мрзи другите да ти реплицираат навистина нема ни крај ни цел ова , а уствари ептен глупо е да потцениш народ дека ова вработување им е најдоброто нешто во животот и никогаш подобро не добиле

и секоја чест што патриотската влада успеа да вработи свој народ да црнчи по странски инвестиции во регион каде има полно ресурси , вода, електрична енергија, да бевме пустина песок некако да пројде ова твоето ама со толку природни и енергетски богатства и потенцијали народот да врзува крај со крај а тие да се луксузираат во мерцедеси да јадат коњи и газели по 2000 евра за доручек мислам стварно смешно да помислиш да браниш такви монструми[DOUBLEPOST=1503700116][/DOUBLEPOST]
И пак не ми одговори. На градот подобро би му било без Кромберг?[DOUBLEPOST=1503697438][/DOUBLEPOST]

.
како бе тролу му е на градов подобро со Кромберг, ти реплицирв еднаш пак ќе треба тебе и 300 пати да ти повтори чоек пак иста песна на гајдата вртиш

што направи Кромберг за градот дали оживеа спортски клуб (фудбал,ракомет,кошарка...........), дали учествува во хуманитарн цели, дали донира за болницата, за други установи кои се грижат за хендикепираните и болните, дали учествува во реконструкција на училишта или донација на некаква опрема итн итнт, браниш луѓе кои се дојдени да исцицаат тоа што се може и потоа во прва прилика кога ќе им се расипат условите за максимално експлоатирање да ги спакуваат куферите и си одат

ти си некој мазохист и уживаш да ги гледаш твоите сограѓани и сограѓанки како црнчат во странски инвестиции

Последно уредено:
Можи подобро би билода речиш дури ние се богатиме вие седите дома невработени. Оти така беше пред тоа.
Туку ете не го донесе владата Кромберг. Сам си дојде. Ни чукна на врата и праша да не ви треба фабрика случајно .Со ниет сме да отвораме фабрика па да не сте заинтересирани случајно?

Никако, прво прашале дали тоа најпатриотската партија е на власт, после прашале кој е премиер, после крадоначалник, на крај прашале за тебе, ама коа разбрале дека ептен те бива и сам си го вадиш лебот, немало да дојдат, ама ете за такви како мене шо не не бива дојдоа. Инаку тоа мајче се расплака со субвенции и тие неповратни средства од по неколку илјади евра, нема некој со членска патриотска шо не лапна нешто, ама секоја чест и за тоа, инаку баш во овие десет години некои ликови, посебно во Битола толкав капитал направија, баш богатење на сметка на народот, ама се ќе си дојди овој пат, сакале или не ние.

Не бе од шо мака да вадам членска. Доволно би било и мојот глас и уште неколку како мене .
За националност незнам колку си во тек. Веќе поднесов барање за промена на националност. Ете во мода било Бугарин во последно време..
Во врска со федерализација можи брзам ама не е лошо и да се забрза малце процесот. Не е лошо и ти да почниш да размислуваш неколку чекори нанапред. Како во шахот.
Знамето е мој предлог какво очекувам да биди . Дали ке биди слично на ова или не ке видиме. Во секој случај онака не е лошо, барем подобро од овој вентилаторот од знаме што сега го имаме плус тоа под мојот предлог за знаме можат да се поистоветат двата државотоврни народи . Под ова сега нити еден.
И ке те молам немој да навредуваш на национална база. Ке си ги наречиш припадниците на Бугарскиот народ. Нема тука никакви бугаристанци.

Вакви глупости нема потреба за дискутирање, уште помалку тука.

Јас немам тави информации дека не е повисока од 200 евра, напротив. И тоа збораме за најниската , за најмалце платената.
Не е муабетот што е направено или не во последната декада, конкретно за Кромберг беше муабетот. И ако земиш така за Битола не е направено ништо во последните 30 години, повеќе е растурено од што е направено така да ако гледам од таа гледна точка не да е голем успех туку е единственото нешто што вреди што се направило во последните 30 и кусур години. Ако знаеш ти за нешто друго од таков капацитет слободно сподели. Дај некој пример што толку се направило во последните 30 години тука па за ова да речиме пиххх голема работа. Та бил та не бил.

Просек е 200 евричи, има во администрација и раководни позиции шо земаат и пет до десет пати од тоа, јас ти пишувам за аритметичка средина.
Конкретно муабетот, освен оваа фабрика, од како ДПМНЕ има локална самоуправа, шо друго има?
Не враќај назад кога социјализмот...од како се воеведува закон за локална самоуправа правиме муабет, кога се дава локална власт да носи одлуки и располага со значителен износ на средства, шо има освен оваа фабрика друго направено значително за Битола?

Ми го вртиш муабетот на политика, а тука не беше муабетот за политика туку за Кромберг. Како нечинел, како мали биле платите и такви работи. Како не искористувале за мали пари и незнам што и како. Сврти се малце околу тебе. Дупка сме , дно. И јас би сакал да има тука еден куп индустриски капацитети, да е стандардот Германски или Норвешки, да нема невработеност и секој да можи да бира каде ке работи. Но за жал реалноста е многу поинаква. Факт е дека полошо беше, многу полошо. Дека со фабриката ни процвета градот, далеку од тоа но дека се размрда барата што веќе беше усмрдена не можеш да негираш. Е сега некој што си очекувал германски плати па после се разочарал пошто мислел дека заслужува многу повеќе од 250 евра а во реалноста не е способен ни тие сам да ги заработи па очекува некој да дојди и да му дај 1000 не е мој проблем. Ако се осеќа толку способен нека отвори сам и нека дава не 1000 , 5000 евра плата. Верувам вработените ќе му бидат благодарни, барем повеќето оти пак ке се најди некој кој ќе смета дека малце бил платен и дека заслужува повеќе.

Види, ако зеам јас да вртам нема да биди така едноставно сигурно, има тука сликички и бомбички да ставам, ако терам политика, ама не е тоа, прајме муабет за Битолата,

ПРВО, никогаш не реков ништо од типот мали плати, експлоатација и сл, ти со друг водиш дискусија на таа тема, не со мене, не прави месо сонваш а компир јадиш, ти кажав, освен ова шо друго има направено за Битола?

ВТОРО, ЗК Пелагонија заедно со Стопанска Банка Битола и Млекара АД Битола, каде и ЗК Пелагонија имаше доста голем пакет акции, кај заминаа, кој е газда сеа таму?
Зошто најголемиот млекопреработувачки капацитет замина во рацете на конкуренцијата со политичка поткрепа од ДПМНЕ?
Нели стимулираа земјоделие, Свед Милк исто, кажи ми, ова ти е еднакво на тоа шо СДСМ го направи со ТАТ!?
Лозар исто замина, остана уште РЕК, и тоа среќа шо веројатно не им беше атркативно како инвестиција, и тоа упм ќе одеше, и?
Ај речи пак Кромберт и Шуберт го живна градот, знајш шо е локална самоуправа?
Знајш шо е тоа да се бориш за градот, да штитиш интерес, да се бориш за развој?
Дај бе не ми прај мене муабет од пред коперација, еве петка на рачето на ДПМНЕ за Кромберт и Шуберт во 11години власт, освен ова шо друго значајно имаш да наведиш?

екс владата обезбеди црнчење за 250 евра(потребни се минимум по 300 евра на работоспособен член на семејство за функционирање на тоа семејство без грижи дали ќе бидат платени сметките, ќе имаат што да облечат, ќе нахранат и пораснат гладни деца, ќе регистрираат старо половно возило и можеби ќе видат 7 дена во Крани во полураспадната барака) и на тоа тролов се пали и ги фали како да е последно

гледаш дека ги мрзи другите да ти реплицираат навистина нема ни крај ни цел ова , а уствари ептен глупо е да потцениш народ дека ова вработување им е најдоброто нешто во животот и никогаш подобро не добиле

и секоја чест што патриотската влада успеа да вработи свој народ да црнчи по странски инвестиции во регион каде има полно ресурси , вода, електрична енергија, да бевме пустина песок некако да пројде ова твоето ама со толку природни и енергетски богатства и потенцијали народот да врзува крај со крај а тие да се луксузираат во мерцедеси да јадат коњи и газели по 2000 евра за доручек мислам стварно смешно да помислиш да браниш такви монструми
Дај бе нека ти кажи некој како се означва или цитира.
Инаку едниствен тука кој е затруен со политика и пропаганда си очигледно ти. Нити имаш со што да потркепиш тоа што го тврдиш, нити можеш да дадеш некој пример. Мрази си ги ти ВМРО колку што ти душа сака , ама од тоа мразење дури и позитивни работи неможеш да видиш па ми пишиш тука жалопојки на кој прво ни сам не си веруваш. Шо ти е фината , ќе прочита некој од Делчево и ќе ти поверува ?
Да половни коли. Половни аудиња, бемевиња, мерцедеси.
Крани. Кај ти текна бе Крани. Толку си очаен. Јас термин слободен одвај најдов за во Грција и тоа еден месец унапред тој за Крани ми збора. Дај бе не се бламирај.
Добро ајде сподели што толку добро им се има случено претходно во поглед на економојата. Неколку поста со ред буквално те повикувам некој пример да дадеш а ти си продолжуваш со типична шаренолика пропаганда. Завршија изборите, смени лента.
Ете и за ова конкретно те прашувам. Што конкретно толку подобро им се има случено или добиле во последните 30 години. Ајде бујрум. Пример барем еден дај. И пази што пример ке даваш. Не сум од Делчево нити сум од вчера.
Природни ресурси ,вода, енергија имавме и пред патриотската влада па пак живеевме мизерно., многу помизерно од сега. Или не беше така? Ајде дај некој податок, некој пример. Памтам јас многу порано од пред 10 години, само изгледа ти не памтиш.
Ете одбери си година од независноста до денес , бирај по желба па да направиме споредби. Да видиме до кај ти стига меморијата. Вака испаѓа само дека си нешто фрустриран па немаш по кој.
И чудно бе како не спомна за велосипедска патека, затворен базен, домот копанки и стадионот, загаденоста. Стандард муабет ви беше пред некое време.[DOUBLEPOST=1503702250][/DOUBLEPOST]
како бе тролу му е на градов подобро со Кромберг, ти реплицирв еднаш пак ќе треба тебе и 300 пати да ти повтори чоек пак иста песна на гајдата вртиш

што направи Кромберг за градот дали оживеа спортски клуб (фудбал,ракомет,кошарка...........), дали учествува во хуманитарн цели, дали донира за болницата, за други установи кои се грижат за хендикепираните и болните, дали учествува во реконструкција на училишта или донација на некаква опрема итн итнт, браниш луѓе кои се дојдени да исцицаат тоа што се може и потоа во прва прилика кога ќе им се расипат условите за максимално експлоатирање да ги спакуваат куферите и си одат

ти си некој мазохист и уживаш да ги гледаш твоите сограѓани и сограѓанки како црнчат во странски инвестиции
Е вака јасно да си напишиш. Значи подобро е воопшто да ја нема. Ќе се куртулат тие 4000 најупорните.
Не гледам повеќе што тука да си кажиме. Терај магарето. Со толку глуп човек затруен од политика не вреди времето ни на форум да си го трошиш.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom