Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ти не рече прашвале од унијата на мигранти за станови ова она?

Ете зборни, прашај колку души планираат да идат?
Имаш ли или немаш линк за податок дека 20.000 мигранти ќе се населат во Македонија?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.901
Поени од реакции
36.961
Мoже дa те прaшaм штo е пoентaтa нa oвa? Зaштo немa кoј не знaе декa oпoзицијaтa oргaнизирa дa се сoбирaaт пoтписи.Гo нaпрaвивте Америкa јa oткрил oвoј
Не знам, мене Зоки од месен ми кажа ова да го постирам тука :icon_mrgr:

Шала на страна, дпмне продолжува со ширење на истата таа апсурдна параноја како што прави последниве две години.

Со нив ја имаме следнава пропагандна ситуација.

1. Двеста илјади имигранти чекаат на граница да влезат и да се населат тука.
2. 150 илјади војници се на граница од кај Косово и чекаат наредба да влезат.
3. Сорос плаќа луѓе да ја разнебитување Македонската нација.
4. Заев ќе продаде и подели Македонија.
5. Бугарите сега ќе ни ја украдат државата.
6. Планот за кантонизација и федерализација се реализира.

Овие работи колку и да изгледаат имбецилно и смешно има луѓе кои седат пред телевизор го голтаат ова и стварно веруваат. Психички и физички ќе ги оболат луѓето со ова постојано држење под стрес и параноја.

V

viktora

Гостин
Нема поента никаква за нас кои здраво размислуваме и расудуваме.
Не знам дали здраво размислувате.
Заканите на Ердоган кон ЕУ за отворање на границите за над 3мил бегалци ми изгледаат сосема реално.

„Повикувавте на помош кога 50.000 мигранти навалија на граничниот премин Капикуле (на турско-бугарската граница). Почнавте да се прашувате што ќе правиме ако Турција ги отвори границите“, изјави Ердоган во Истанбул.
Тој рече дека Турција е таа што храни меѓу 3 милиони и 3,5 милиони бегалци, додека Европа ги погазува своите ветувања.
„Слушајте ме добро. Ако одите уште подалеку, границите ќе бидат отворени“, порача турскиот претседател."

ЕУ си отвори триста проблеми со самиот прием на мигрантите,кавги и закани помеѓу самите членки,терористички напади и еден куп други работи.
Очигледно никој не ја следел конференцијата за бегалци помеѓу странските амбасадори на чело со Бејли и владата на црпнатиот Заев.
Нормално самите бегалци не по сопствена желба би останале во Македонија,него со самото затварање на границите од страна наСрбија,Хрватска,Австрија,Унгарија они ќе останат заглавени кај нас.
Во 1999г кога примивме над 400.000 бегалци од Косово добар дел односно помеѓу 50.000 и 100.000 останаа добиваќи државјанство.
Кој е од Гостиварскиот или Тетовскиот крај може ова да ти го потврди.
Значи една Гевгелија од 15,500 жители со сам приен на 500 бегалци скроз се мењава етничката структура.
Никој не очекува да 200.000 мигранти се примат,но сепак за земја од 2м жители и 10.000 се премногу.

Целата поента со потписи и дебати е да се промени планот на ЕУ за прифаќање на бегалци од наша страна а со нивни финансиски сретства да биде поткрепен целиот проект.Прашање на време е кога Ердоган ќе се предомисли,но и кризата на блискиот исток во догледно време нема да се стиши.Значи би имале дополнителни бегалци.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Е бaш тoa сaкaв дa те прaшaм.Зoштo Сдсм местo дa ги критикувa предaвниците штo прaвaт вaкви рaбoти, тие игрaaт нa кaртa ние уште пoвеќе нудиме? Е зaтoa не пoбедијa нa избoрите и имaaт влaдa нa стaклени нoзе.
Не си свесен каков грев напиша. Сега може и казна некоја да добиеш.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Не знам, мене Зоки од месен ми кажа ова да го постирам тука :icon_mrgr:

Шала на страна, дпмне продолжува со ширење на истата таа апсурдна параноја како што прави последниве две години.

Со нив ја имаме следнава пропагандна ситуација.

1. Двеста илјади имигранти чекаат на граница да влезат и да се населат тука.
2. 150 илјади војници се на граница од кај Косово и чекаат наредба да влезат.
3. Сорос плаќа луѓе да ја разнебитување Македонската нација.
4. Заев ќе продаде и подели Македонија.
5. Бугарите сега ќе ни ја украдат државата.
6. Планот за кантонизација и федерализација се реализира.

Овие работи колку и да изгледаат имбецилно и смешно има луѓе кои седат пред телевизор го голтаат ова и стварно веруваат. Психички и физички ќе ги оболат луѓето со ова постојано држење под стрес и параноја.
Тoчкa 6 ти е тoчнo.Другoтo не

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
...кога ќе спомнете предавник одма ми доаѓа сликана од оној некој рандом бугарски глумец со подзамижани очи и како вика дека имало многу предавници околу него....
Ме интересира дали знаеш барем еден бугарски глумец (без да бараш на интернет)? Јас не знам.
ПС: Внимавај како се изразуваш за Бугарите, се променија работите.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Имаш ли или немаш линк за податок дека 20.000 мигранти ќе се населат во Македонија?
Па по логика, ако Романија прифати 2000, кај нас поќе сигурно, поразвиени дека и поголеми.

Еве, овие и поќе велат,

ПЛАНОТ ЗА НАСЕЛУВАЊЕ НА МИГРАНТИ Е ВО ТЕК: Преку МВР се бараат 1.500 луѓе за да работат како чувари на камповите со договор на 7-10 години

Ти зборна со унијата на мигранти?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Од каде оваа злоба и говор на омраза према некој кој има 15 мислења и е член од 15 Август.Секој има право на свое мислење и став и слобода да го каже. Ваше е дали се сложувате со тоа или не.

"Шупак еден. Отиде Аеродром, и него ќе го изгубите на локални.
Ти посакувам да се засркнеш од сендвичот, или да поминеш како оние што јадеа во Седмица, ама појако"

Ова ви е многу јако и нека ви служи на чест. Вие мора да сте човек со шупаци два , очигледно е дека и кога зборувате всушност серете, од таму од каде кај нормални луѓе излегуваат зборови. Би било добро да не ми се обраќате во иднина со вашите смрдливи коментари.
Немаш ти мислење бе шупак. Ти имаш голтано помија и сега ја блуеш овде, исто онака како што блуевте помии и отрови 11 години. Ништо друго не знаете од сеење страв и омраза, шупаци гнасни.

S

silmarillion

Гостин
Па по логика, ако Романија прифати 2000, кај нас поќе сигурно, поразвиени дека и поголеми.

Еве, овие и поќе велат,

ПЛАНОТ ЗА НАСЕЛУВАЊЕ НА МИГРАНТИ Е ВО ТЕК: Преку МВР се бараат 1.500 луѓе за да работат како чувари на камповите со договор на 7-10 години

Журнал пеер. Web Filter Violation имам од што е фејк. А рачунај Дудинка ми отвара : )) "Извори од МВР" : )))

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279

Еве, овие и поќе велат,

Ја прочита убаво веста?
на кој извор се повикува, на кој документ?
“високи дипломатски кругови“
хахахахахаха
тоа е исто како и она србска жолта штампа за трачевите во фолк естрадата.
На тоа ниво ли сте спаднати. Па стратегијата за бегалци и на минатата влада и ова, кажуваат бројки од 50-60 баратели на азил. Минатата влада вдомила дел од нив, ова влада продолжува да го реши статусот на преостанатите Е сега 50 мигранти не се доволно да се исплаши народот а пошто веќе ни Ал џазира не објавува вести за мигранти, ги нема ни по вести ни по граници ни по кампови, нема снимки на колони треба да се измислуваат. со надеж дека некоја наивна и доволно глупа особа ќе поверува.[DOUBLEPOST=1503571689][/DOUBLEPOST]
Побарај ги твитовите на Бејли доколку те интересира.
Твитовите на Бејли ви стана основа за градење на политика во партијата??
Побарај ги документите на владата на македонија за мигрантите ако те интересира.[DOUBLEPOST=1503571747][/DOUBLEPOST]
Кај е објавен огласот за вработување на 1500 чувари на кампови?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom