Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.879
Поени од реакции
21.806
Па смена на министер најверојатно, ако здравството остане тиња. Јас дадов мое видување, дека засега не се снаоѓа добро Таравари иако директорските смени му беа на место. Иначе треба прво да се почне од набавката на инекции, опрема, инфузии, вакцини инсулини и секакви чуда на клиника. Јавна тајна е дека прошлото министерче ја смени набавката и сега се носи материјал достоен за индиско село со 2 милиона жители а не европска држава. Па дури и ќесите за медицински отпад се бетер него ќесе од пазарче.
Кедев како добра смена го рачунаш и поставување на пациент со завршен вчера факултет на тетова универзитети? Тоа ти се вика партизација а не смена на подобар кадар, а тоа е она против кое навидум се бореа сдс.

Портфолио на еден пратеник во собрание по занимање специјалист :
http://www.sobranie.mk/koalicija-alijansa-za-albancite-dr-adp-uniteti-ndp-2016-ns_article-ziadin-sela-16.nspx

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кедев како добра смена го рачунаш и псотавување на пациент со завршен вчера факултет на тетова универзитети?
Првиот да, вториот не. Добра смена е и директорот на онкологија што беше директен учесник во упадот на 27ми, што наместо да вработи доктори како што се зголемува бројката на малигно заболени лица, изнавработи 8 (со букви осум) лингурки за клецање на висока плата како секретарки или да кажам стручни помошнички. Добра смена и е онаа Софијанова која има медицинско знаење колку Баба Рада ама на сите им ја протнаа приказната за "грижлива жена за пациентите" откако се случи Тамара и сега сите у несвест паѓаат.

Џабе ме тегнете за јазик за здравството, можам до утре да пишувам и секој што е вклучен во оваа гранка и има два грама мозок ќе знае дека сум во право :)

И да, ме испровоцира само глумењето засекираност за трите бебиња а додека умираа други деца, се чекаше на аутопсии, Иреал онаму вадеше магнетни снимки некои за да одбрани, беда невидена.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Еј, а која е процедурата за зачленување во ВМРО? :ljubove::ljubove::love:

okpozz.

Овој со мајчето зелено, јунакот, ако има му имаат дадено членска, сериозна е работата. Ептен.[DOUBLEPOST=1503510942][/DOUBLEPOST]
Па смена на министер најверојатно, ако здравството остане тиња. Јас дадов мое видување, дека засега не се снаоѓа добро Таравари иако директорските смени му беа на место. Иначе треба прво да се почне од набавката на инекции, опрема, инфузии, вакцини инсулини и секакви чуда на клиника. Јавна тајна е дека прошлото министерче ја смени набавката и сега се носи материјал достоен за индиско село со 2 милиона жители а не европска држава. Па дури и ќесите за медицински отпад се бетер него ќесе од пазарче.
Таму какви клановски игри се во игра, посебно ако се земе и фондот за здравство тука, тешка пара е во прашање, да земе некој во корен да удри таму не знам шо се може да потегнат тие кланови.
Така да тешко за тоа шо чекаме и бараме.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.879
Поени од реакции
21.806
Првиот да, вториот не. Добра смена е и директорот на онкологија што беше директен учесник во упадот на 27ми, што наместо да вработи доктори како што се зголемува бројката на малигно заболени лица, изнавработи 8 (со букви осум) лингурки за клецање на висока плата како секретарки или да кажам стручни помошнички. Добра смена и е онаа Софијанова која има медицинско знаење колку Баба Рада ама на сите им ја протнаа приказната за "грижлива жена за пациентите" откако се случи Тамара и сега сите у несвест паѓаат.

Џабе ме тегнете за јазик за здравството, можам до утре да пишувам и секој што е вклучен во оваа гранка и има два грама мозок ќе знае дека сум во право :)

И да, ме испровоцира само глумењето засекираност за трите бебиња а додека умираа други деца, се чекаше на аутопсии, Иреал онаму вадеше магнетни снимки некои за да одбрани, беда невидена.
Се работи селективно во здравството и истото не пати поради 5-6-10 луѓе вмро-вци, здравството пати од тоа што ако не си член од фамилија прво колено нема теоретски шанси да бидеш нешто повеќе од чистач. Било чија грешка треба да се казни, а не да се споредува тамара статистики и небитни бебиња денес. Сакаш промена, ќе ја бараш ќе лаеш ќе касаш а со ставот и со мавање споредби не си нешто подобар од предходниот пред тебе и напредок нема да има.

П.С. ова со 7ца прашајте ги колку имааат искеширано за да не ги затвора, затоа се чекаше 4 дена за да се договорат за сумата :)

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ајмо аналитичари и меме експерти, навалете!!!

Прегледај го приврзокот 176127
Документов се вика finalen_oglas.pdf. Замисли колку е штанцан само да одговара на одредени индивидуи или па го мењавале на секое зошто не знаат што профил на работник треба. Па и она за графички дизајнер, високо образование + знаење на фотошоп и илустратор :pos: има деца без факс растураат со тие софтвери само и тие си се жртви на своите наметнати критериуми за вработување во државна администрација.

А има и бетер, замисли да ти истечат очите добивајќи сертификати по алаткиве и на крај шефови да ти се Иле и Бетмен :sick::notworthy:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Уште на почеток кога сето ова се дешаваше на 27ми, коа го идентификуваа излезе во јавноста дека биле известени нашите служби дека е офицер за врска на БИА со нашите служби, лиазон фактички. Ама тоа па уште помалце му дава за право да се најде таму кај шо се нашол и во такви околности.
Ако веќе бил лиазон точно има воспоставена пракса за негово делување, покрај тоа шо не постои нешто како „пријателска “ странска служба, иако е под дипломатски имунитет требаше да се делува.

Член од
9 јули 2017
Мислења
380
Поени од реакции
80
На место му е во Велес што стави доктор со скратено работно време на најодговорната функција?

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
На место му е во Велес што стави доктор со скратено работно време на најодговорната функција?
Баталете скратено и не скратено, глејте ги способностите на човекот да управува, аман. И да, тој во Велес добар избор е. Ај сеа ако не цитирајте ме и за директорската смена во село Комиње, во глобала беше моето мислење.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.527
Поени од реакции
18.434
Иначе треба прво да се почне од набавката на инекции, опрема, инфузии, вакцини инсулини и секакви чуда на клиника.
Се тоа ќе почека дур не поминат локалните избори. Те уверувам дека така ќе биде - не зборам напамет.

И така сеуште не се дефинитивно испеглани многу работи во здравството и има доста шпекулации за тоа како ќе се усмеруваат работите ( пример дали повторно ќе се спојува клинички под една капа како пред 7 - 8 години и слично ).

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Се тоа ќе почека дур не поминат локалните избори. Те уверувам дека така ќе биде - не зборам напамет.

И така сеуште не се дефинитивно испеглани многу работи во здравството и има доста шпекулации за тоа како ќе се усмеруваат работите ( пример дали повторно ќе се спојува клинички под една капа како пред 7 - 8 години и слично ).
И јас слушнав муабети дека се размислува да се спои повторно, голем дел од вработените се ЗА.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Какафонија, едно ниво повисоко за да се нема јасна слика.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom