Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
15 септември 2014
Мислења
232
Поени од реакции
129
Kako da najdam deka pra dedo mi bil bugarski vojnik
Поднеси онлајн барање во архивот во велико трнови, име презиме и татково име на пра дедо ти, во кој град и полк служел. Ако го знаеш градот барај на интернет кој полк бил во тој град. Ако го најдат ќе те известат и потоа се плача 16 лева преку мкд банка кошта 2500 денари. И по две недели ќе го добиеш по пошта[DOUBLEPOST=1503425359][/DOUBLEPOST]
Kako da najdam deka pra dedo mi bil bugarski vojnik
Поднеси онлајн барање во архивот во велико трнови, име презиме и татково име на пра дедо ти, во кој град и полк служел. Ако го знаеш градот барај на интернет кој полк бил во тој град. Ако го најдат ќе те известат и потоа се плача 16 лева преку мкд банка кошта 2500 денари. И по две недели ќе го добиеш по пошта

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Фала. А за возењето со БГ таблички шо те прашав?
имам соселанец кој веке вози кола 10 год.со БГ таблички никој проблем не му направил,ден денес сеуште ја вози...инаку има пасош от првиот бран..

Член од
5 јуни 2017
Мислења
50
Поени од реакции
14
Sakam da spodelam informacija samo sto zborev so edna bug.advokatka ja prasav vo vrska so mojot momentalen status proverka od viceprez....i bidejki sum so dokumenti od prv bratuced taa mi kaza deka sigurno ke bidam odbiena zatoa sto so noviot zakon od 1juni drzavjanstvo ke dobivaat samo so poteklo od majka tatko baba dedo....

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.203
Sakam da spodelam informacija samo sto zborev so edna bug.advokatka ja prasav vo vrska so mojot momentalen status proverka od viceprez....i bidejki sum so dokumenti od prv bratuced taa mi kaza deka sigurno ke bidam odbiena zatoa sto so noviot zakon od 1juni drzavjanstvo ke dobivaat samo so poteklo od majka tatko baba dedo....
Зaштo не прoбaш дa извaдиш пoтврдa oд клуб зa дедo-прaдедo рoден пред 1918 и дa јa дoдaдеш?

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.203
Da se vraka

Nazad da baram na forumov ili mozes da mi kazes kade vo koj klub ...fala za sovet
Ке ти требa мнoгу време дa извaдиш извoди првo нaјвaжнo е oд кaде ти пoтекнувaaт предците требa дa видиш преку кoј е пoдoбрo дa oдиш дaли преку мaјкa предци или преку тaткo.Нaјубaвo дa oдиш дo бккс и дa ти кaжaт aмa немaш мнoгу време дa ги спремиш.Вo Струмицa е клубoт.Мислaм гo имa брoјoт нa нивниoт сaјт.Oни ке ти кaжaт спoред местoтo нa рaѓaње нa предците дaли ти е пoaрнo дa oдиш преку мaјкa или тaткo.

Последно уредено:
Член од
1 јули 2017
Мислења
202
Поени од реакции
177
Jas celo vreme trubam deka e taka I deka samo so poteklo ke davaat,a nice so rodninski vrski i potvrdi tesko ke dobieme drzavjanstvo ama nekoj na forumov veli deka sirime dezinformacii.inace najgolem problem vo momentov e viceprezidentot.samo so promena na zakonot mozi da se nadevam na povolni rezultati.

Член од
14 јули 2017
Мислења
25
Поени од реакции
89
Ne svakam zosto da bides odbien, ako bea site za odbivanje ke gi odbiea odma ne da gi stavaat prvo na proverka od viceprezidenta

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Brat jas so takov status vo oktovri ke pravam 2 god.
Не е истиот статус ! прави разлика. Твојата дополнителна е кога враќаа за дополнителни документи, оваа дополнителна во последните 5-6 месеци е ради безбедносни проверки. Повеќето од вратените се со силни документи од предци, така да, не е истиот статус.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom