Рамна Земја?

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
Од комшијава умре дедо му пред 3 месеци.Му дошол на сон пред 2 дена и му кажал дека од таму горе во рајот се гледа јасно дека е рамна.

Од комшијава умре дедо му пред 3 месеци.Му дошол на сон пред 2 дена и му кажал дека од таму горе во рајот се гледа јасно дека е рамна.
A kaj bil rajot, mn vreme dur posol tamu, peski sigurno, jzk star coek se ima iznaodeno? Rotirala? Ja krepi plocata nekoj pod libela?

Дај бе не се заебавајте како уопште можи да се води дискусија за вакви ствари у 21 век. Па дури 220 :pos::pos:страни

Вака сеа, јас знам дека Земјата е рамна плоча, на горниот дел од плочата живеат луѓето, а на долниот дел "висат-спијаат" лилјаците.

Моја претпоставка, не мора да е точно, но мислам дека ја држат два китој или три диносауруси, оние на филмојте шо ги даваја рекс или како се викаја, најголемите.

Тешко дека денес некој ќе убедиш дека земјата е рамна. Ама и овие од НАСА тропаат секакви глупости. Успеа ли некој да сфати зашто имаме годишни времиња?

Искрено, мислам дека со темава сакаат да се истакнат луѓе што немаат нешто друго попаметно да прават, па зборуваат глупости од ваков тип и најмногу можат да привлечат внимание. Ова тврдење дека планетата била "плоча" е чиста глупост...од проста причина што да се искачиш на некоја од повисокиве планини во Македонија би требало да можеме да го видиме Мадрид во Шпанија со посилен телескоп...ама тоа нема шанса........

Ne ste normalni,be. Vo istorijata kolku lugje umrea zatoa shto imaa dokazi deka ne e ramna.....Pa i vo postarite vreminja imalo filozofi i matematicari koi znaele deka ne e ramna,pa vo sredniot vek koj bil mracen period se pobrkale lugjeto i treskale gluposti.Sega vo 21-ot vek ima cel kup dokazi deka ne e ramna,tuku deka ima elipsoidna forma.Prestanete so glupostite i proguglajte povekje.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom