ManUtdChampions
Lleyton Hewitt
- Член од
- 5 февруари 2009
- Мислења
- 32.783
- Поени од реакции
- 44.021
Во Валандово изгледа неуспешен ќе испадне референдумот.
Да...не сакаа да се скаруваат со коалициониот партнер од кој добија ултиматум...доколку се направи таков попис кој го бара ЕУ, тие излегуваат од владаединствено се покажа дека владата на груевски не можеше да го направи пописот
можеа комотно да побараат странски набљудувачи за попис па покрај попишувачи да има и по еден претставник од ЕУ да на лице место види за што се работи.
Тоа би било ако навистина сакаа да има попис, али сакаа пописот да им биде политичка трговија
Не заебаај. И ВМРО ДПМНЕ заедно со албанските гласови заедно има повеќе од СДСМ. Дури, ВМРО ДПМНЕ сама има повеќе гласови од СДСМ сама.Народот одлучи за смена на власта. сдсм и албанските партии заедно освоија повеќе гласови отколку дпмне.
Значи повеќе народ не гласал за дпмне.
Не не кажа тоа што те прашав, а не дека мене не ми одговара да прочитам. Како со чингел ти ги извадив зборовите дека 6 месеци е малце, пред тоа заклучивме дека и 3 месеци се малце. За очекување е од тебе дека и во следните 3 месеци нема со прст да мрдниш а не пак да излезиш на некаков протест пошто не се поминати тие 6 месеци. Ама никако да кажиш по колку време ке почниш да се сомневаш и евентулано да излезиш на протест. Колку време е потребно башка тие 6 месеци. Е тоа те прашувам цело време.Ти кажав бе владе македонски, ама не ти одговара така да прочиташ. После било каков режим потребно е време да се искоренат метастазите што ги има посеано за да се направат крупни промени. Немам јас временски рамки, ако направат нешто лошо пак ќе бидам на улица и против овие.
А сега ти кажи ми кога ќе се свестеше дека Грујо те прави будала во очи?
Тоа значи дека предходната власт не беше кадра да ги исполни законските обврски[DOUBLEPOST=1503238322][/DOUBLEPOST]Ова што значи за тебе ....ама искрено да ми одговориш?
ВМРО е победник, останатите мораа да се задоволат со формирање на влада[DOUBLEPOST=1503238341][/DOUBLEPOST]И Села формира. И ДУИ. Колку победници има?![]()
Добија пехар?[DOUBLEPOST=1503238420][/DOUBLEPOST]Не заебаај. И ВМРО ДПМНЕ заедно со албанските гласови заедно има повеќе од СДСМ. Дури, ВМРО ДПМНЕ сама има повеќе гласови од СДСМ сама.
За шо се одржуваат изборите во Македонија?Ти си глуп. Ко разговор на глуви. Јас не пишувам кој е премиер. Кој составил влада? Пишувам кој победил на изборите, кој освоил најмногу. 100 пати сум кажал, ама не читате, или „заборавате“.
Некни играше Вардар фудбал со Фенербахче. Победи или изгуби?
А ако Вмро имаше повторно 61 пратеник, а СДСМ 34, ќе формираше ли тогаш СДСМ влада заедно со ДУИ и Алијанса?Не заебаај. И ВМРО ДПМНЕ заедно со албанските гласови заедно има повеќе од СДСМ. Дури, ВМРО ДПМНЕ сама има повеќе гласови од СДСМ сама.
Си заклучил ти, којзнае што си заклучил. Јас едно пишам ти друго читаш. Ајт владе, не ми реплицирај нема да те читам веќе.Не не кажа тоа што те прашав, а не дека мене не ми одговара да прочитам. Како со чингел ти ги извадив зборовите дека 6 месеци е малце, пред тоа заклучивме дека и 3 месеци се малце. За очекување е од тебе дека и во следните 3 месеци нема со прст да мрдниш а не пак да излезиш на некаков протест пошто не се поминати тие 6 месеци. Ама никако да кажиш по колку време ке почниш да се сомневаш и евентулано да излезиш на протест. Колку време е потребно башка тие 6 месеци. Е тоа те прашувам цело време.
Јас моето си го кажувам на избори како и сите полнолетни граѓани со право на глас. Не одам јас на протести, митинзи и револуции. Така да одговорот кој го бараш би бил на денот на изборите. За кој би го дал мојот глас е тајна загарантирана со устав и закон но ете јавно ти кажувам дека на следните избори дали локални или парламентарни ке гласам за најрадикалната албанска партија што можам да ја најдам на списокот. Ако се појави и некоја бугарска со исто така радикални идеи можеби ке размислам дали за нив но сега засега тоа е мојот избор.
Ако ВМРО не направи најголеми криминали и задолжувања во историјата на Македонија и натера милион Македонци да се иселат додека третина население живее во сиромаштија и потроши стотици милијарди евра на гипс картон и стиропор.... ќе си имаше и денес владаА ако Вмро имаше повторно 61 пратеник, а СДСМ 34, ќе формираше ли тогаш СДСМ влада заедно со ДУИ и Алијанса?
И да не му докурчеше на одредена Х личност од ДБК која прислушуваните материјали му ги достави на З.З.Ако ВМРО не направи најголеми криминали и задолжувања во историјата на Македонија и натера милион Македонци да се иселат додека третина население живее во сиромаштија и потроши стотици милијарди евра на гипс картон и стиропор.... ќе си имаше и денес влада
Нормално, шо ќе кажиш друго. Ако се обврзиш со цифра друг е муабетот, вака можиш да се вадиш како шо се вадеше до сега. Или дека е рано или режимот. Четири години без проблем ќе ги истуркаш со вакви изговори за на крај пак да си дојдиш на мојот и да се изјасниш на избори, ако имаш право на глас секако. Не рекле џабе дека со деца не се пија ракија. Салатата ќе ти ја изедат.[DOUBLEPOST=1503240608][/DOUBLEPOST]Си заклучил ти, којзнае што си заклучил. Јас едно пишам ти друго читаш. Ајт владе, не ми реплицирај нема да те читам веќе.
Ке формираше ВМРО вака според тебе? Ете не мора 61, нека има плус десет од картите.[DOUBLEPOST=1503240744][/DOUBLEPOST]А ако Вмро имаше повторно 61 пратеник, а СДСМ 34, ќе формираше ли тогаш СДСМ влада заедно со ДУИ и Алијанса?
И 500000 фантоми. Нив стално ги забораваш.[DOUBLEPOST=1503240885][/DOUBLEPOST]Ако ВМРО не направи најголеми криминали и задолжувања во историјата на Македонија и натера милион Македонци да се иселат додека третина население живее во сиромаштија и потроши стотици милијарди евра на гипс картон и стиропор.... ќе си имаше и денес влада
Рано е за локални. Да не не им испадни математиката на СДСМ па да се менува датумот неколку пати. Не дека им е прв пат.Ќе менуваме анкета about локалните или? Каков е планот бе бандити?![]()
Благодарница за учествоДобија пехар?
А така. ВМРО ДПМНЕ е победник ако има 61 пратеник? Во секој друг случај не е.А ако Вмро имаше повторно 61 пратеник, а СДСМ 34, ќе формираше ли тогаш СДСМ влада заедно со ДУИ и Алијанса?
Те плаши евентуалниот исход од анкетата?Рано е за локални. Да не не им испадни математиката на СДСМ па да се менува датумот неколку пати. Не дека им е прв пат.
ЕптенТе плаши евентуалниот исход од анкетата?![]()
Шо значи ова?Во Валандово изгледа неуспешен ќе испадне референдумот.