Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Премиер е Заев. Јас за друго пишував, не кој е премиер.[DOUBLEPOST=1503168416][/DOUBLEPOST]
Љуми... си ја утнал темата.
Некои луѓе секој ден апчињата ги утнуваат па за темава.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
2015 бе, сега нема такво нешто и нема да се гради ништо за мигранти. Не кур замарај веќе оди давај совети таму, замара тука со лажни вести. Не се сендвичи сите како тебе, мрш у пичку матер.
А бе изгорен од млеко и на јогурт дува. И за законот за јазици слично се пишуваше.[DOUBLEPOST=1503168678][/DOUBLEPOST]
Некои луѓе секој ден апчињата ги утнуваат па за темава.
Добро де.. ќе има можност СДСМ да победи на локалните. Не се нервирај толку. На крај краишта, ги наместија во владата. Ама лагата остана.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Да пораснеа платите колку што порасна цената на струјата,минатата влада цврсто ке седеше во влада.
На кој начин кога владата ја одреди друг?[DOUBLEPOST=1503168902][/DOUBLEPOST]
Мислам дека Заев не спие навечер од Жокса што кажал дека лагата останала, nz :S
Има секакви. За некого зборот е светост, некои имаат лице ѓон. Јас на пример, ако дадам збор, го почитувам.[DOUBLEPOST=1503169077][/DOUBLEPOST]
Пензиите растат во склад со законот
Се надевам дека владата нема да заборави и догодина да ги зголеми 1%. Сепак, 100 и нешто денари месечно повеќе е значајно за таа група на граѓани.[DOUBLEPOST=1503169377][/DOUBLEPOST]
народите на Република Македонија и Република Бугарија,

И сега пак ќе почнеш со она “јас не знам... јас не сум запознаен... мене поинаку ми рекоа“
Мене не ми е тешко да ги исправувам твоите грешки и непознавање, напротив ме радува шо на овој начин можат сите да се запознаат со вистината
Лет бе.. не ти личи на годините. Ти од (по директива) бугаромрзец се претвораш во бугарофил. Прашај ги Бугарите кои се „народите во Македонија“. Ако не сакаш, јас ќе ти кажам.
Мене најмногу ми пречи што не можеме да побараме права на македонското малцинство во братска Бугарија. Или и тоа не е точно, а?

Последно уредено:
Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Па, лажеше дека следниот ден по изборите ќе си оди дома ако изгуби на изборите.
А за сините картони никого не напаѓав, туку дека не е добро решение.[DOUBLEPOST=1503167675][/DOUBLEPOST]
Точно е дека во Хрватска и БиХ Србија беше „лошиот“, но не доби ништо. Единствена е Србија на која и одзедоа територија... Косово. И не и дадоа да си ја брани територијата.
Србија го изгуби Косово кога ја изгуби и Македонија,во 1945 година во АВНОЈ,тогаш започна се,а потоа се одеше плански за населување на Албанци во Косово за стварање на мнозинство.Тој процес е неповратен,Косово засекогаш е изгубено и залудна беше таа војна,да спречиш територија со своја управа и 98% мнозинство кое сака независност.Истиот настан е одвојувањето на Пакистан од Индија по втората светска војна.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ти од (по директива) бугаромрзец се претвораш во бугарофил. Прашај ги Бугарите кои се „народите во Македонија“. Ако не сакаш, јас ќе ти кажам.
Мене најмногу ми пречи што не можеме да побараме права на македонското малцинство во братска Бугарија. Или и тоа не е точно, а?
И најголем број на Македонската и светската јавност имаат свое мислење кои се тие “народи во Бугарија“[DOUBLEPOST=1503169860][/DOUBLEPOST]
Се надевам дека владата нема да заборави и догодина да ги зголеми 1%. Сепак, 100 и нешто денари месечно повеќе е значајно за таа група на граѓани.
Владата прво треба да санира дупката во пензискиот фонд од неколку милијарди евра која ја направи минатата власт.
Не може да оди напред државата ако секој месец му се зголемува пензијата со позајмени пари кои после треба со камата да се враќаат

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Србија го изгуби Косово кога ја изгуби и Македонија,во 1945 година во АВНОЈ,тогаш започна се,а потоа се одеше плански за населување на Албанци во Косово за стварање на мнозинство.Тој процес е неповратен,Косово засекогаш е изгубено и залудна беше таа војна,да спречиш територија со своја управа и 98% мнозинство кое сака независност.Истиот настан е одвојувањето на Пакистан од Индија по втората светска војна.
Па тогаш, зошто не и дадоа да си „ослободи“ делови од Босна или Хрватска со српско население? Штом е тоа „легитимен“ процес.

• Ми се допаѓа
Reactions: sap

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.091
И шо бидна со муабетот ? За кој временски период да очекуваме некои крупни промени и какви би биле тие според тебе @psychostasia . За колку време граѓаните имаат право да речат е и овие не ги бива. Немој вака да останеш недоискажан. Ајде овие проопозициски настроените секако неможеш да им погодиш па што сака Заев нека направи, но неутралните и овие другиве сигурно имаат некој одредени очекувања и временска рамка во кој посакуваат тоа да го видат пред да почнат да се разочаруваат или да почнат да се сомневаат во способноста на владата.
Е мене ме интересира кој е твојот рок во кој очекуваш да се случат крупни промени и кои би биле тие на пример. Заклучивме дека три месеци е кус временски период според тебе, па да не си гледаме на нокти повели сподели со останатите околу твојата временска рамка и очекувања.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
На кој начин кога владата ја одреди друг?[DOUBLEPOST=1503168902][/DOUBLEPOST]
Има секакви. За некого зборот е светост, некои имаат лице ѓон. Јас на пример, ако дадам збор, го почитувам.[DOUBLEPOST=1503169077][/DOUBLEPOST]
Се надевам дека владата нема да заборави и догодина да ги зголеми 1%. Сепак, 100 и нешто денари месечно повеќе е значајно за таа група на граѓани.[DOUBLEPOST=1503169377][/DOUBLEPOST]
Лет бе.. не ти личи на годините. Ти од (по директива) бугаромрзец се претвораш во бугарофил. Прашај ги Бугарите кои се „народите во Македонија“. Ако не сакаш, јас ќе ти кажам.
Да бе стварно,јас знаеш ли со колку луѓе работам од Пиринско,и навистина кога ги прашувам од кој дел на Блгарија се велат од Македонскиот,ама тоа се однесува на територијата,а ни малку не се чуствуваат ниту имаат желба да декларираат дека се посебно малцинство.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
И најголем број на Македонската и светската јавност имаат свое мислење кои се тие “народи во Бугарија“
Така де.. во Р. Македонија (покрај малцинствата), живее мнозински бугарски народ. Се сложуваш веројатно со братска Бугарија? Тие така тврдат.[DOUBLEPOST=1503170193][/DOUBLEPOST]
Да бе стварно,јас знаеш ли со колку луѓе работам од Пиринско,и навистина кога ги прашувам од кој дел на Блгарија се велат од Македонскиот,ама тоа се однесува на територијата,а ни малку не се чуствуваат ниту имаат желба да декларираат дека се посебно малцинство.
Можно е. И во Грција е така. Нашите таму голем дел се „чисти“ Грци.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Па тогаш, зошто не и дадоа да си „ослободи“ делови од Босна или Хрватска со српско население? Штом е тоа „легитимен“ процес.
Легитимно,дај им го тогаш и Росоман,Дојран и сите места кои ги населиле за време на колонизирањето на Македонија.За време на СХС,Србите се раселија од Триглав до Гевгелија,и зар тоа е нивно легитимно право да ги присвојат сите тие земји.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
И шо бидна со муабетот ? За кој временски период да очекуваме некои крупни промени и какви би биле тие според тебе @psychostasia . За колку време граѓаните имаат право да речат е и овие не ги бива. Немој вака да останеш недоискажан. Ајде овие проопозициски настроените секако неможеш да им погодиш па што сака Заев нека направи, но неутралните и овие другиве сигурно имаат некој одредени очекувања и временска рамка во кој посакуваат тоа да го видат пред да почнат да се разочаруваат или да почнат да се сомневаат во способноста на владата.
Е мене ме интересира кој е твојот рок во кој очекуваш да се случат крупни промени и кои би биле тие на пример. Заклучивме дека три месеци е кус временски период според тебе, па да не си гледаме на нокти повели сподели со останатите околу твојата временска рамка и очекувања.
Не си во право. Се донесоа 2 крупни работи, договорот со Бугарија и законот за албанскиот јазик (уште да се изгласа).

P

psychostasia

Гостин
@мкд владе зависно од ситуацијата треба да се движат очекувањата. Ако после таква влада добиеш власт сигурно дека барем пола година ќе потрошиш во кадровски промени и деинсталација за да можеш да направиш некоја покрупна промена. Ако добиеш одново мандат сигурно дека треба луѓето да си очекуваат уште веднаш да продолжиш таму каде што си застанал. Ако не па да правиме на 3 месеци избори оти претходниве имале 80 дена и ништо не направиле.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Легитимно,дај им го тогаш и Росоман,Дојран и сите места кои ги населиле за време на колонизирањето на Македонија.За време на СХС,Србите се раселија од Триглав до Гевгелија,и зар тоа е нивно легитимно право да ги присвојат сите тие земји.
Па, може и цела Р. Македонија да ја побараат, како последица од Букурешкиот договор. Бугарија и Грција си ги чуваат деловите од Македонија.
Јас се залагам за неменување на границите. Нема во Хрватска и БиХ за Србите, ама нема ни во Косово.

P

psychostasia

Гостин
Не си во право. Се донесоа 2 крупни работи, договорот со Бугарија и законот за албанскиот јазик (уште да се изгласа).
Грешка си, ами кај ти се пензиите и мигрантите? А задолжувањата на владата? А курето на Алаѓозовски?

А оти @мкд владе и @Ѓорѓи Н. не спомнете за глупиот закон на Нино за специјализација кој беше укинат?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom