Фудбалски/трансфер дискусии

R

red.devil

Гостин
Значи кои глупости ги пишуваш, поарно одлогирај се. 37м за Геце во 2013 биле грабеж? Беа РИЗИК, а не грабеж. Не знам која ти е поентата со Геце и грабежите, не се бламирај повеќе.

Никој никогаш на интернетов не напишал дека Геце во Баерн за таа сума беше грабеж, ама пишуваш глупости како да докажеш нешто.
Еве и пишав на Фрос да ме кикне. Срам ме фаќа со какви фаци во дискусии влегувам.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.671
Поени од реакции
14.552
Еве и пишав на Фрос да ме кикне. Срам ме фаќа со какви фаци во дискусии влегувам.
Пиши и да почека да одговориш дали Бонучи во Милан е грабеж.... Или нека не те кика, ќе почекаме 2-3 години да процениш, па да напишеш на темава :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

R

red.devil

Гостин
Пиши и да почека да одговориш дали Бонучи во Милан е грабеж.... Или нека не те кика, ќе почекаме 2-3 години да процениме :icon_lol::icon_lol::icon_lol:
ти пишав бре ретардиран. Нема типот една утакмица изиграно за клубот, како ќе одредиш дали е флоп или грабеж. Пуууу ама си ретардиран мме.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.585
Поени од реакции
22.303
Togas za Götze klubovi bi dale i 50m kako na primer Manchester United ama Baern so ogromna plata i lazni vetuvanja (Pep te saka!) go donele. Najmalku 30m Eur vi zijan se Bavarci so ovoj transfer.

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.671
Поени од реакции
14.552
Kroos sakase plata kako götze znaese kolku zema oti imaat ist agent. Zatoa sto Götze sega dojden zemal 12m a Kroos ni pola. Kako zasluzen igrac i opravdano bese. No celnicite na Baern sakaa da bidat strogi i ne mu dadoa i Kroos odbi da prodolzi. 30m togas bese ok suma za togasen Kroos koj imase i slabi periodi. Od denesen aspekt bese grabez i na Baern mnogu im e krivo sto za tolku go dale. Eden od retkite greski na upravata na Baern kako sakate vrtete.

Тоа за платата и ја го пишав и НИКАДЕ не напишав дека Баерн не направиле грешка од ДЕНЕШЕН аспект, ама 30м беа сосема ОК во такви услови.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.585
Поени од реакции
22.303
Тоа за платата и ја го пишав и НИКАДЕ не напишав дека Баерн не направиле грешка од ДЕНЕШЕН аспект, ама 30м беа сосема ОК во такви услови.
Epa ija go pisav toa. Za togasniot Kroos.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.671
Поени од реакции
14.552
Epa ija go pisav toa. Za togasniot Kroos.

Да, да, тоа. А да не зборам за добрите односи меѓу управите на Реал и Баерн, нешто што сигурно ја спушти цената.[DOUBLEPOST=1502979581][/DOUBLEPOST]
ти пишав бре ретардиран. Нема типот една утакмица изиграно за клубот, како ќе одредиш дали е флоп или грабеж. Пуууу ама си ретардиран мме.
:pos::pos::pos::pos::pos:

Ти не си тачен, дефинитивно. Сакаш да кажеш дека еден од најдобрите централни дефанзивци во светот во последниве сезони и најдобар во Италија во истиве сезони НЕ е грабеж за тие пари? :icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Каква комедија, почекај си до 2021 :facepalm:

Истото важи и за Хумелс, беше апсолутен грабеж ланскиот трансфер период. Само што ти си нетачен и не разбираш што ти се збори цело време. Сигурно во твојот вокабулар не постои збор за оцена на сегашниве трансфери, ти чекаш како будала 2-3 години :icon_lol:

Последно уредено:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.585
Поени од реакции
22.303
Да, да, тоа. А да не зборам за добрите односи меѓу управите на Реал и Баерн, нешто што сигурно ја спушти цената.[DOUBLEPOST=1502979581][/DOUBLEPOST]

:pos::pos::pos::pos::pos:

Ти не си тачен, дефинитивно. Сакаш да кажеш дека еден од најдобрите централни дефанзивци во светот во последниве сезони и најдобар во Италија во истиве сезони НЕ е грабеж за тие пари? :icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Каква комедија, почекај си до 2021 :facepalm:

Истото важи и за Хумелс, беше апсолутен грабеж ланскиот трансфер период. Само што ти си нетачен и не разбираш што ти се збори цело време.
E sega Kroos ne e grabez a Hummels e. Ne bese ni toj edna godina pred istek i jasna poraka deka saka vo Minhen. Baern ja plati cenata koja Dortmund ja pobara.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.671
Поени од реакции
14.552
E sega Kroos ne e grabez a Hummels e. Ne bese ni toj edna godina pred istek i jasna poraka deka saka vo Minhen. Baern ja plati cenata koja Dortmund ja pobara.

Па грабеж е со оглед на цените овие години и реномето на играчите, исто ли е 35м во 2016 и 30 во 2014? Да не зборам што лани се продаде Џон факинг Стоунс за 56м и за цените на квалитетните дефанзивци општо. Провери кои цени се вртат за квалитетни централни трансфер периодиве.
Баерн плати и Дортмунд беше спремен да продаде, инаку ќе ви се десеше Лева 2.0, реално. Исто како што беше грабеж Хумелс во Дортмунд за 4м.

Последно уредено:
Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.757
Поени од реакции
9.535
@STEALTH
Брат, година/две (мислам две, не ми текнува точно) пред да премине Крос во Реал, го зедовме ние РВП во последна година од договор со 29 години за 25м и беше голем грабеж со оглед на тоа што се исплати уште истата сезона, а остана севкупно 3 сезони.

Крос исто така спаѓа во тој круг со трансферот во Реал со оглед на тоа што од денешна перспектива Крос е еден од столбовите на овој олку моќен Реал Мадрид и еден од кривците зошто Реал освои 2 ЛШ изминативе 2 сезони.

Не е страшно да се признае дека Баерн погреши многу со Крос.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.671
Поени од реакции
14.552
@STEALTH
Брат, година/две (мислам две, не ми текнува точно) пред да премине Крос во Реал, го зедовме ние РВП во последна година од договор со 29 години за 25м и беше голем грабеж со оглед на тоа што се исплати уште истата сезона, а остана севкупно 3 сезони.

Крос исто така спаѓа во тој круг со трансферот во Реал со оглед на тоа што од денешна перспектива Крос е еден од столбовите на овој олку моќен Реал Мадрид и еден од кривците зошто Реал освои 2 ЛШ изминативе 2 сезони.

Не е страшно да се признае дека Баерн погреши многу со Крос.
Ја никаде не реков дека Баерн не згрешил, не знам зошто не ме читате како што треба. Поентата ми е дека 30м во 2014 за играч со последна година од договор (кој сака да си оди) беше сосема ОК сума која од денешна перспектива можеби изгледа смешна. Никој не знаеше како ќе се одвива таа приказна во Реал, на Крос никој не му оспорува што освои таму, ама да се фураат муабети дека било тогаш грабеж - не иде. Посебно од неписмењаци што викаат дека плус - минус некој милион од 20 е 30...

Последно уредено:
Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.757
Поени од реакции
9.535
Ја никаде не реков дека Баерн не згрешил, не знам зошто не ме читате како што треба. Поентата ми е дека 30м во 2014 за играч со последна година од договор (кој сака да си оди) беше сосема ОК сума која од денешна перспектива можеби изгледа смешна. Никој не знаеше како ќе се одвива таа приказна во Реал, на Крос никој не му оспорува што освои таму, ама да се фураат муабети дека било тогаш грабеж - не иде.
Епа ти направив чиста илустрација со РВП, на 29 год 25м 2 години претходно, грабеж. Така и со Крос. Да играше Крос под ниво, за тие 30м ќе кажевте вие дека сте направиле грабеж а не дека била ОК сумата со оглед на околностите.

Така и Кутињо, Интер кога го продавал толку вредел можеби, ама од денешна перспектива преефтино го зел Ливепрул. Доколку флопнел ни тој износ не би вредел и никому ништо.

Тоа се лоши проценки на управите и тоа е тоа.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.141
Поени од реакции
42.880
Чудни се барца што мислат дека Кутињо ќе им ги реши проблемите заедно со некое црнче од африка кои ќе ги преплатат. Дури и со нејмар да останеше они немаат некој тим у споредба со Реал.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.635
Поени од реакции
7.766
Како да се преценува Крос , нека кажат мадридистите колку беше очаен претходните сезони .

Kajgana Shop

На врв Bottom