Тоа ти е исто ко во банка. Кога ќе прашаш на шалтер колку ти е останато од кредитот ти вика пример 10 000 денари. И викаш како кога платив плус две рати. И ти вика јас тука тоа го гледам. Кога ќе одиш во кредитно ти вика имате уште 8 000 ден за плаќање.Hm dali moze bi postoi nekakov problem so sistemot i statusite
Se javiv pak vo direkcija bugarsko drzavjanstvo da prasam sa dopolnitelni dokumenti dali se baraat dali treba da se davaat i sekako pak mi rekoa deka ne treba nego koga mi pobara broj od prepiska mi vika rano e za vas obraboteni se dokumentite i se naogaat vo procedura po zadolzitelno soglasuvanje. Potoa ke vi se napravi finalen eksperten pregled pa ke ocekuvate odgovor.
Jas kazav deka mene koga proveruvam mi pokazuva finalen eksperten pregled a taa mi vika jas vi kazuvam toa sto gledam tuka po brojceto
Druze treba da imas osnov po koj ke ja izvadis privremenata licna karta.Dali ke bides vraboten,studen ili slicno.Rasprasaj se dobrbicno takva licna karta ako imas osnov se dobiva za relativno brzo vreme.Mesec mesec i polLUGE IMAM PODNESENO I CEKAM ZA BG PASOS E SEGA SAKAM DA IZVADAM PRIVREMENA LICNA KARTA KOLKU CINI DA SE IDE SO POSREDNIK I ZA KOLKU VREME SE VADI AKO IMA NEKOJ DA MI KAZE FALA
PRIVREMENA LICNA KARTA ZA STRANCI TOA BARAM ZNAM LUGE STO SO TAKVA L.K RABOTAT AMA 3MES SAMO IMAAT PRAVO BIDEJKI VLAGAAT VO EVROPSKA ZEMJA SO MK PASOSDruze treba da imas osnov po koj ke ja izvadis privremenata licna karta.Dali ke bides vraboten,studen ili slicno.Rasprasaj se dobrbicno takva licna karta ako imas osnov se dobiva za relativno brzo vreme.Mesec mesec i pol
priccekaj....ce imet izmeni okolu ova.... najaveno e da bidet izglasano sega vo septemvri i da rabotet po novi pravila od 1 oktomvriLUGE IMAM PODNESENO I CEKAM ZA BG PASOS E SEGA SAKAM DA IZVADAM PRIVREMENA LICNA KARTA KOLKU CINI DA SE IDE SO POSREDNIK I ZA KOLKU VREME SE VADI AKO IMA NEKOJ DA MI KAZE FALA
So takva licna karta mozes da rabotis samo vo Bugarija no ne i vo evropska unijaPRIVREMENA LICNA KARTA ZA STRANCI TOA BARAM ZNAM LUGE STO SO TAKVA L.K RABOTAT AMA 3MES SAMO IMAAT PRAVO BIDEJKI VLAGAAT VO EVROPSKA ZEMJA SO MK PASOS
Jas odam taka i znaj deka.moze da te izgoratSo takva licna karta mozes da rabotis samo vo Bugarija no ne i vo evropska unija
Акo извaдиш личнa кaртa зa пoстoјaн престoј сo aдресa нa пoстoјaнo пребивaлиште вo Бугaријa,мoжеш дa рaбoтиш кaкo вoзaч или нештo другo вo ЕУ aмa преку бугaрскa фирмa кoјa е регистрирaнa зa рaбoтa вo ЕУ.Сaмo требa личнaтa кaртa дa јa пoврзеш сo Мaкедoнскиoт пaсoш.Нa тoј нaчин летoвo рaбoти сезoнски кoмшијaтa дo мене вo Итaлијa, се врaќa септември.PRIVREMENA LICNA KARTA ZA STRANCI TOA BARAM ZNAM LUGE STO SO TAKVA L.K RABOTAT AMA 3MES SAMO IMAAT PRAVO BIDEJKI VLAGAAT VO EVROPSKA ZEMJA SO MK PASOS
Znam druze....ne e dostapen meseci nazalost ....niti nekoj go videl oh...mnogu ljuge se razocarani od negobas taka najdov tri broja od koi dvata nepostoecki a na tretiot ne kreva
Ne da te izgorat mufte ke te napravat.Znam takvi luge koi gi fatija vo Italija i dobija crn pecat i kazna od ne znam kolku iljadi evra.Eve veke pet godini pominaa tie od Hrvatska ne mozat ni da mrdnat ponatamu.Jas odam taka i znaj deka.moze da te izgorat
Јас не знам кој ви е тој посредник. Се знае Ванчо од Охрид ќе си го барате.Znam druze....ne e dostapen meseci nazalost ....niti nekoj go videl oh...mnogu ljuge se razocarani od nego
Дај не се искажувајте вака неспремни. Штом човекот има поднесено за државјанство, значи веќе има произход. Штом има произход, на основ на него може да добие и престој, само не привремен како што вели тој, туку постојан, со сите права на БГ државјанин, освен право на гласање во Бугарија и на за слободно живеење и работа во ЕУ.Druze treba da imas osnov po koj ke ja izvadis privremenata licna karta.Dali ke bides vraboten,studen ili slicno.Rasprasaj se dobrbicno takva licna karta ako imas osnov se dobiva za relativno brzo vreme.Mesec mesec i pol
Kako moze da dobie postojan prestoj daj objasni toa znaci deka i postojana licna karta moze da izvadi ?Дај не се искажувајте вака неспремни. Штом човекот има поднесено за државјанство, значи веќе има произход. Штом има произход, на основ на него може да добие и престој, само не привремен како што вели тој, туку постојан, со сите права на БГ државјанин, освен право на гласање во Бугарија и на за слободно живеење и работа во ЕУ.