Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Ме дупиш со твитоиве на подржикоњската сељандура? WTF?
Не бе, глеаш андроид апликација има направено за пријавување маките на народот, глеај ова гојдото од синдикато каква цицка имал лапнато, буџетска, гарант и сами не знаат колку пари се на се месечно им се собираат, мме.
И после работнички права нема кој да бара.

Овие од Левица живи се, или се на даљинско за некој?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.279
Поени од реакции
15.405
Kako тоа кој знае?
Па благодарејќи на вас сега сите знаеме дека Сорос го пикна него таму со врски.
Ima pojaki batki i od Soros.....minatiot pat od strana na segašnata vlast a togaš opozicija koga imaše javna hajka protiv Kočo......odreden visok funkcioner na partijata dobil telefonski poziv od edna "nepoznata " država što ima reka Volga:ROFLMAO: i posle kratkiot muabet završi javniot linč

Nikoj posle toa ne gi spomna ovie raboti...
Dali vetile pari...zakani....ženi...koli.....batkite si ja završija rabotata
Struja od "nivnite" elektrani prodolži da si teči tamo kade sekogaš si tečela

Samo vikačite se smenija...ništo poveće

PS.Kočo mi e generaciski blizok i mi bil počesen gostin vo kancelarija:eek: ne zboruvam napamet

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.046
Поени од реакции
45.758
Тоа што не можеш да разбереш што кажала дотичната е друг муабет ;) Еве го цел муабет за да не биде дека извртуваме факти ;)
Прегледај го приврзокот 175818

P.S. ГЕМ, СЕТ, МЕЧ RIP Васиљ !!!!
Kako toa izvrtuvam fakti, a sum citiral sto kazala ona, daj te molam objasni mi, ili sum ja glupiot tuka i izvrtuvam fakt a nea ja citiram, ili si ti glupiot, i ne si mi ja sfatil poentata.
Go procitav postot na shizofrenicnata, i klucniot del od istiot go citirav, kade ona veli, abe nie kritikuvavme i porano, duri i rizikuvavme rabotni mesta ( mnogu poveke od rabotni mesta rizikuvaa togas, samo toa ne go spomna ), pa kritikuvame i sea, i zaboravi da dodade ... samo sto bar do sega, rizik za nasite rabotni mesta, a ona sea za sea go nema, kako i rizik po nasiot zivot i zivotot na najbliskite, nemame ...

Toa e razlikata vo momentot, i tocno, taka treba da funkcionira sekoe NORMALNO opstestvo, da postojat redovni kriticari, koi ke aludiraat i potenciraat na nekoi defektni raboti vo sekoja sfera od naseto opstestvo, a pritoa da ne se plasat deka ke ja zagubat rabotata, ili da ne se plasat deka nekoj niv ke im se zakanuva, ili deka ke im gi pali kolite, busi gumite, i ke vrsat teror na razlicni nacini so razlicni mehanizmi vrz posirokoto nivno semejstvo ...

Toa e ona na koe ja se osvrnav, za ostantovo, rekov, totalno nebitno, zasto ova go zbori covek koj do pred nekoe vreme lapase pari od MPM ( vecer, dnevnik i utrinski ), eden od glavnite mediumski mehanizmi dirigirani direktno od DPMNE, taka da najmalce ona ima pravo da zbori, ali jebiga, bolna e pa da receme deka razbiram ...

Шизофренија е ментално растројство, кое се карактеризира со дизинтеграција на мисловните процеси и на емотивната реакција. Таа најчесто се манифестира како аудитивни халуцинации, параноични или бизарни илузии или неповрзан говор и мислење, придружени со значителна социјална и професионална нарушеност. Вообичаено, првите симптоми се јавуваат во почетокот на младоста, кои траат низ целиот живот од 0.3–0.7%.
I vaka citajki ja, ako spored toa sto onaa marte, dj-on, objavuva na fejsbuk i jutub, i poveketo analogno na toa sto go gledaat i citaat od nea, velat deka mentalno bolna, togas citajki ja niz godinive Joci, dobro ke e da e samo shizofrenija u prasanje.
I neka ne kuka kako nekoja picka konstantno, deka nema rabota, deka e frilenser, retko koj medium bi vrabotil vakva poremetena licnost koja ima vakov stil na izrazuvanje i pisuva povrakanici kaj stasa, takva bese i u Antena edno vreme, pa ja trgnaa, na kraj ke si ostane frilenser, ko sase politiko ili onoj od dokaz.mk, zasto kolku i da ni e sranje novinarstvoto u Makedonija, ne e do toj stepen sranje za da vraboti vakvi faci ko joci, sase i ostali klovnovi.

S

silmarillion

Гостин
Превише е болно ова со Јоци. Не ја знам жената ни па ме интересира нејзиниот приватен живот и проблеми, али, којзнае кој ролеркоустер и се дешава кога гледа дека на две недели и се мења фан база што прво тврдела дека е шизофреник и неебана за денес да ја величаат во рангот на една Мирка, додека другите обратно. Ужас.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.783
Поени од реакции
49.654
Тие басни дека дворскиот поет на Заев е сменет под “притисок на јавноста’’ можат да си ги продаваат пред тој дел од хипици од шарената револуција што остана неухлебен и кои почнаа ради тоа да се дркаат и да напаѓаат. Им текна дека е контра-продуктивно и дека си ја губат поддршката пред бубуљичаритее од твитер, на кои, примарно, не дека им смета тоа што поетот добил две функции, туку повеќе ги јаде тоа што они уште немаат ни една.
Попрљаво е да си вработен во оддел за односи со јавност на влада и да продаваш пропагнда, него да си во вечери за поезија каде што номинално припаѓаш пошто се водиш како поет. Првата функција е проблем затоа што те прави модерна верзија на Латас кој наместо на ТВ, делува по социјални мрежи и нови медиуми.

Груевци бар го тераа ова посуптилно и пробуваа да скријат, овие ептен лабави на ачик ги извадија нивните лајачи, а се изгореа само на зависта од тие што заборавија да ги испоштуваат.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Пoчнaa дa aпсaт зa гoстувaње пo емисии a?
Превише е болно ова со Јоци. Не ја знам жената ни па ме интересира нејзиниот приватен живот и проблеми, али, којзнае кој ролеркоустер и се дешава кога гледа дека на две недели и се мења фан база што прво тврдела дека е шизофреник и неебана за денес да ја величаат во рангот на една Мирка, додека другите обратно. Ужас.
Не јa величaaт неa тие штo дo вчерa јa плукaa туку јa плукaaт тие штo дo вчерa јa величaa

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Независниот приватен сектор е една огромна непозната. Нешто околу што си ја тупат глаата и едните и другите. На последните избори тој даде глас на СДС, во 2006та даде на ВМРО. Бројките варираат плус минус, и нормално не е тоа партиско гласачко тело па да споредуваш списоци после кој гласал кој не и да тепаш со стап. Поентата е како ќе се измотивираат.

Превише беше наивно да се полагаат надежи во тоа дека државата нема да продолжи да биде број 1 вработувач во и онака умрениот пазар на труд. Не постои една дејност, ни една дејност каде што не кубурат со квалитетен кадар. Од доктори до IT преку физички работници. Економисти и правници сите тие бараат чаре у администрација. Владата мисли дека со неповратни грантови од 5000 евра ќе стимулира стартапи и ќе поттикнува претприемачи кои ќе ги тарифира после со разни казни почнувајќи од обука за ПП апарати до квалитет на воздух.

Незнам дали е рано за локалниве али ја најсреќен би бил со макс 15% излезност. Поготово ако дојде време да бираме меѓу Коце и Муки/Шилегов за Скопје.
Барем досега, ниту една власт не се бореше за создавање на отворен пазар, независен приватен сектор и сл, се правеше токму спротивното дали како некој рефлекс останат од претходниот систем не знам, меѓутоа се одеше на воспоставвуање на контрола врз секој сегмент за да тоа се доживее кулминација, настрана модус операнди на функционирање на партиите, прво треба автентичен невладин сектор, ама тоа уше потешко да се дозволи.

Инаку за партиските вработувања јасно е, ова со 500 милицајци беше капаче, ама тие си знаат, тоа полициска држава и мвро не беше така одамна.
Исто и со тоа фамозно претприемништво, сите трговија и полуготов производ или слично, речиси и да немаме сериозни производствени капацитети, тие неповратните средства да земе некој ревизја да прави кому, каде и како се доделувале,ќе има теми за муабет, слично како овој од синдикатот што обелоденија, треба редум за сите раководни позиции, чисто да се знае колку им кошта патриотизмот.
И тоа со казните си во право, имаше некоја иницјатива за писмени опомени и сл, ама побитно е да одат на превенција него репресија, само навиките тешко се одвикнуваат и кај народот. Ептен кашапопара сме моментално.

Е сеа за ова со кандидати за крадоначалници, сегде е исто, битно е да има е од „внатрешен круг“ пред се, да ја знае песната до сега и да нема некој крупни бранувања, нешо чат пат ради реда, Скопје е пак град, тек земи по помалите место шо ќе се дешава, сите знаат меѓу себе пизадриите ама никој со никого не си пика раката во џебот, пошто јавниот интерес не е и нивен интерес.

Kočo Angjušev vleze vo vladata da ja proturka liberizacijata na strujata, što ke dovedi do poskapuvanje na strujata na domakinstvata( toa ne go tangira) i sloboda firmite da kupuvaat struja od kade sakaat....a toj tuka gleda šansa
Речи фронтмен е за некој, да одработи нешто.

Мислат на кантонизација. ;)
Нема врска такво нешто од кај ти текна сеа ;)
Да те прашам, до кај се патриотите со патриотизмот, ама не декларативниот, оној на дело?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.783
Поени од реакции
49.654
Ау стварно, која суптилност ја имаше Груевски....
ги кешираше преку субвенции за кози, фирми за улични осветлувања и медицински опреми и шо ли уште не. Додека не се пуштија бомбите не се ни знаеше како.
Овој масрмангава, прелажан дека има јавна поддршка и де све може да му пројде ги извади кретенчињава негови на ачик, ама стариот добар македонски завидл'к си го одигра своето на крај и ради тоа падна дарко лешовски.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Не бе, глеаш андроид апликација има направено за пријавување маките на народот, глеај ова гојдото од синдикато каква цицка имал лапнато, буџетска, гарант и сами не знаат колку пари се на се месечно им се собираат, мме.
И после работнички права нема кој да бара.

Овие од Левица живи се, или се на даљинско за некој?
Паторовиот синдикален Ал Капоне имал склопено договор како менаџер во бордот на БМВ, па затоа дур цел свет крши глави на полиција на 1 мај, тој одеше на ручек со паторот "за да ги подобри работничките права во соработка со владата". Чисто се сомневам дека и у таа патетика две реченици паѓале за работниците. (ќе речев "за пи**и збореле, ама паторот не е по тоа").
И да не го забораиме и шалосаниот Муратовски, кој по истиот систем, му седеше во скут на бц, лапаше плата 1500 евра, шофер и сите салтанати.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Паторовиот синдикален Ал Капоне имал склопено договор како менаџер во бордот на БМВ, па затоа дур цел свет крши глави на полиција на 1 мај, тој одеше на ручек со паторот "за да ги подобри работничките права во соработка со владата". Чисто се сомневам дека и у таа патетика две реченици паѓале за работниците. (ќе речев "за пи**и збореле, ама паторот не е по тоа").
И да не го забораиме и шалосаниот Муратовски, кој по истиот систем, му седеше во скут на бц, лапаше плата 1500 евра, шофер и сите салтанати.
Муратовски имаше фаца за Џими Хофа, тимстер оригинал, инаку овој Жиката ептен им се погоди, шо со него исто без него, и за власта и за работниците. Има доста гласови во синдикалните организации, има и некоја автентичност коа ќе се каже синдикален лидер, само тоа е опасна игра ако им излезе од контрола.

Со Стевче муња за шо сте замерени, многу ми изреагира некако?

П.С Ал Капоне не му седи на Жиката, има позаслужни од него каде, каде.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Пoчнaa дa aпсaт зa гoстувaње пo емисии a?

Не јa величaaт неa тие штo дo вчерa јa плукaa туку јa плукaaт тие штo дo вчерa јa величaa
Не знам баш тоа, секој ден ми искача шерната од тврдокорни, до вчера Марика Цанева залепена и беше да се контра, денес на шер се, уште малце кафе ќе договорат.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Со Стевче муња за шо сте замерени, многу ми изреагира некако?
У Тафталиџе живеам цел живот. Доволно кажано.

Да му се изнае**м на тоа сељачиштето селско!!! (со опроштење за речникот)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom