- Член од
- 1 октомври 2011
- Мислења
- 828
- Поени од реакции
- 785
Братучед ти беше на дополнителна?Moj bratuced januari 2016 bese na intervju so stari dokumenti i veke e so potpisan ukaz.
Или од финална одма на одобрен указ му пишуваше?
Братучед ти беше на дополнителна?Moj bratuced januari 2016 bese na intervju so stari dokumenti i veke e so potpisan ukaz.
bas taka najdov tri broja od koi dvata nepostoecki a na tretiot ne krevaProtona u zemja jone haha...3 broja ima covekot na ni.eden ne odgovara
Spored toa sto jas go imam kako informacija ne bese na dopolnitelna.Samo sto dosta vreme cekase za potpis od viceprezidentaБратучед ти беше на дополнителна?
Или од финална одма на одобрен указ му пишуваше?
Gevgelijaod koj predel na MK si ?
Dosta stari dok imash najdeno bravo i Jas pocnav so star dok me stavija na dopolnitelna i dostaviv uste Eden star dok od 42gGevgelija
Тoa ти е другaр,сегa пoчнaa и сo геoгрaфски пoјмoви спoредби дa се прaвaт.Не oд кoјa гoдинa,пa кoј брoј,пa спoредби нa дoкументи иaкo 1000 пaти се дoкaжa декa тие стaтистики ништo незнaчaт пa се пoбивaa,пa зaвери се прaвеa и сетo тoa мaлку беше пa сегa и сo региoни и грaдoви пoчнaa дa кaлкулирaaт a трaгедијaтa е тoa штo немoжaт дa рaзберaт некoлку ебaни реченици-не се знaе,се чекa дa пoчнaт сo рaбoтa и дa се дoнесaт нoвите прaвилa.pak so tie dopolnitelni dokumenti,bog da cuva!!!!!
11 години чекаше да ти излезе државјанството? Инаку овде http://publicbg.mjs.bg/BgInfo ќе си го внесеш бројот на преписката што го имаш и годината и потоа таму имаш копче запиши час и ќе си закажеш кога сакаш.Да ве прешам нешто знае ли некој каде се закажува за указ за Бугарско гражданство?
Ни одговорија дека е издаден указ за придобиване на Блгарско гражданство на вицепрезидента?
Инересно е што гражданството е одобрено ни помалку ни по повеќе по 11 години. Сепак не можеме да најдеме како да закажеме за да го извадиме указот. Еве како пишува, но не можам да најдам каде се закажува тоа за термин. Тука ги има што е потребно но никаде нема форма за закажување.
Поздрав!
А која година имаш поднесено документи, сигурно ли имаш пин, оти 11 години е одамна, а пин имаат од пред неколку години. Ќе треба да ги контактираш, да ти го кажат пинот за да можеш да си влезеш и да закажеш.[DOUBLEPOST=1502842424][/DOUBLEPOST]Да го најдов тоа, но пинот е изгубен!
Да го најдов тоа, но пинот е изгубен!
Женами имала поднесено додека студирала во Бугарија пред 12 години, изгубени и се сите можни документи дека поднела, пративме писмо па вчера и пратиа по мејл дека и е одобрено државјанството пред 5-6 месеци, кога израчувавме излегува дека 11 години траела процдурата. Инаку не не сме го чекале воопшто никогаш не сме ни провериле. Друго, презимето и е сега сменето зошто сме во брак вече 5 години.
ај ќе ти пишам ппПа ќе пробаме ќе и пишеме на мејл на оваа што ни одговори за пинот, она има поднесено 2005 година, одобрено и е 2017, Ако не добиеме пин проблем ли е да отидеме така на незакажано да платиме 50 лева и да го извадиме? И што ти значи легализирај го? Мислиш да го преведиме и да го завериме на нотар? Тоа во Македонија да го направиме или таму? И уште нешто, дали истиот ден ќе ни го дадат гражданството или се чека и за тоа? И дали ако го извдиме истиот ден можеме да поднесеме и за пасош?
И уште ова за адереса оваа ли да ја наведиме
Б'лгарски граждани, живеешти в чужбина, които не са вписани в регист'ра на населението и не могат да посочат адрес в Република Б'лгарија, могат да зајавјат служебнија адрес за регистрација - рајон "Средец" на гр. Софија.