Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
V

viktora

Гостин
Искрено, денес жал ми падна за тебе. Нема повеќе ниту да те цитирам, нити да те заебавам. Се чуствувам како да заебавам малолетник со пречки во развојот.
И јас оддамна те жалев и те прежалив.И слободно заебавајме,не се лутам.Со толкави здравствени проблеми што ги имаш голем грев би било.[DOUBLEPOST=1502798998][/DOUBLEPOST]
Gledam slabo se družite so albanci...i mislite deka ako se slikal so šal so Albanija e nekoja golema rabota.....
Abe jas skoro 80% od pienjata kafe i muabeti gi pravam so albanci...i tie mnogu postrašni raboti otvoreno gi kažuvaat...a ne pak zname:facepalm:

Najmalata rabota koja ja kažuvaat e deka dedo mu bil toj i toj balist....i što imal praveno vo vojnata
"Dobrinamernite" velat velat deka ke bidat podobri vo slednite 70 godini...nego što nie sme bile kon niv...i deka "ke ni dadele poveke prava" nego nie nim:tapp:

Tie poradikalnite stavovi na "moi drugari i kolegi" ke gi izbegnam
Нема потреба да ги избегнувваш тие радикални ставови.Сите ги знаеме и сме ги слушнале.Тоа е нивно колективно мислење.Добар другар како црн ѓавол ми бегаше од пред очи за Божиќ.Го прашав зошто не ми честита празник вика не смеел.Оџата рекол ако честитаат така верата ни ја признаваат.Да не продолжувам со муабети на национална основа.

Последно уредено од модератор:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.151
Поени од реакции
83.885
A zošto?

Ako si plaka sam zošto da ne odi?

Voopšto ne ja svaćam poentata na ovaa hajka

Odgovori ako znaeš....
Кој збори уопште за тоа зашто он бил таму.
Проблемот е во вашата неуспешна фотошоп пропаганда. Али после 150.000 учки, 3000 муџахедини, 250.000 емигранти, синот што загинал во Вејце на оној што ја влечеше Шеќеринска за коса, девојчето што починало од слепо црево, па сега дали Муки држел шал на Реал или Шќиприја.
Имате ужасно ужасен пропагандист. Ми се чини дека некое ново дете ја врши таа работа. Не може волку погрешни потези за кратко време. Толку лажни вести и спинови кои можат само со еден клик да се откријат. Изглеа кадар снемуе, а? Немет љуѓе, па веројатнно плакатолепачи ја вршат и таа работа.[DOUBLEPOST=1502799715][/DOUBLEPOST]
Викам ја некој кретен сега им е за пропаганда. Све кикс до кикс.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Секој има право да критикува, не секој смее да се земе за озбилно. Поготово на пример пар ликови од видеово...

Тоа е твое толкување, според мене јавноста е таа која суди дали критиката е основана, издржана. Макар таа критика доаѓала од тие пар дотични ликови кои ги спомна.

S

silmarillion

Гостин
Тоа е твое толкување, според мене јавноста е таа која суди дали критиката е основана, издржана. Макар таа критика доаѓала од тие пар дотични ликови кои ги спомна.
Незнам што има јавност со ова. Збориме конкретно, го нема нигде 11 години, сега одеднаш му сметало задужување. Задужување може мене да ми смета, како што и ми смета ова денешново кое е континуитет на лоповската политика на ВМРО, ама неможе да му смета рецимо на Владе или Виктор кои ништо не кажале во рокот од 11 годишното задужување. Теоретски нема причина да се буни класичен вмровец за задужувањето на СДС, практично може да прави што сака. Во реалноста ќе биде множен со нула не ради нешто друго туку затоа што е лицемерна неговата реакција, а доволно сме возрасни и знаеме како се постапува со таквите.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Многу си јак на зборови. „Фали ме усто оти ќе те раскинам“. Кога кажуваш нешто за луѓе кои не ги познаваш, најчесто тиквар испаѓаш. Каков што и си. Невоспитан, дрзок, некултурен... со еден збор - ПРОСТАК.
Мочле еден, инцестоиден.

Што мене ме интересира Зврле или друг? Ниту сум засегнат, ниту ќе бидам.. Само гледам како ве мајтапат. Скокате како млади мајмуни. Не е онака како што изгледа во политиката. Ќе научиш, мал си.. очигледно.

ПС: Никад е или никат? Го немаше во речникот.[DOUBLEPOST=1502802741][/DOUBLEPOST]
Ништо не викам. Не влегувам јас во такви детски натегања. Прво, не знам, второ.. и да знам... баш ми е гајле. Ако навистина некој починал.. сочувство до блиските и секако дека ми е жал.
Ама, натегајте се вие овде до бесвест со детски инаетлуци.
Значи според тебе оваа блокада на Собранието е во ред?

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Не се праи на удрен.
Дa бе.Незнaaт лугетo кaкoв ирeдентист e Муки,пa ке ги излaжaт декa шќипријa шaл веел.Зaтoa штo бил шaлoт нa Реaл,демек Муки јa сaкaл МК

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Овој @Ѓорѓи Н. мора да е лажен профил креиран за да се да се надополнува пропагандниот стереотип - не се стрижам не се бричам на вмро да личам, не сакам да верувам дека е вистински лик.Кој би дозволил на поедини ликови тука да му се обраќаат вака не знам.

Е сеа не знам шо си сработил, не прашав, ама како настапуваш, верувам или од Вол Стрит ги пишуваш постовите или потекнуваш од кралска лоза, инаку и мене ич не ми се допаѓа тоа шо го прави градежната мафија низ цела МКД, не само СК2014, имаш пад на наталитет, миграција на население надвор од земјата а тие прават чичка во центрлани градски подрачја, поќе од комплекс кој изградил поголем кич. Скопје после земјотресот имаше шанса да биде еден од поубавите градови во Европа во некој поствоен стил, баш она урбано, ама се деси тоа шо се деси, во СК2014 имаше проектанти, изведувачи и подизведувачи и пари фрчеа на сите страни, и волкот сит и овците на број, не сите овци пошо мора да има по некоја црна, ама сите трла дефинитвно.

За децата од гоцева тераса или фалангата со хоплитски шлемови не е ништо во споредба со добар дел од т.н транзициски таковци на коишто им направија рекет на украденото, убава редистрибуција на капитал, во секој случај чесно спечален, и сеа кокодакаат и бараат правда барабар со обичен народ, тоа ти е МКД реалност.
Ајде сега убаво препрочитај си ја домашнава задача (лектирава) и објасни ми каде мене ме најде овде? Промашена ти е темава.
Тебе не ти пречат простотиите од повеќе членови на форумов, ти пречи моето нормално дискутирање? Овде има многу „болесници“, ама не ти пречат. Веројатно повеќе сакаш да настапам со мангупски скопски жаргон (просрпски), со терање на се „у пм“, со делење на дијагнози на други дискутанти по свој „ќеф“, пцуење, колнење...? Таквите ти се ОК?[DOUBLEPOST=1502803255][/DOUBLEPOST]
Значи според тебе оваа блокада на Собранието е во ред?
Ако е во рамките на законот... Ако некој крши закон, треба да се реагира од институциите.

S

silmarillion

Гостин
Многу си јак на зборови. „Фали ме усто оти ќе те раскинам“. Кога кажуваш нешто за луѓе кои не ги познаваш, најчесто тиквар испаѓаш. Каков што и си. Невоспитан, дрзок, некултурен... со еден збор - ПРОСТАК.
Мочле еден, инцестоиден.

Што мене ме интересира Зврле или друг? Ниту сум засегнат, ниту ќе бидам.. Само гледам како ве мајтапат. Скокате како млади мајмуни. Не е онака како што изгледа во политиката. Ќе научиш, мал си.. очигледно.

ПС: Никад е или никат? Го немаше во речникот.
Немој уставниче со тие отровни стрели, немој молимте да не покапеш тастатурата со пљунка : ))) Засегнат си изгледа, можда и стапот ќе го јадеш којтизнае. Искачаат сега навидело сите вошки што биле знајни и незнајни "јунаци" од разни општински совети и управни одбори што потпишувале разни пиздарии па сега со пасошот кај дебелата у фиока си чучат по дома :) Ќе видиме има време, ако стегнат Америте оде воз у кукуруз и Зврле и мрле.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Немој уставниче со тие отровни стрели, немој молимте да не покапеш тастатурата со пљунка : ))) Засегнат си изгледа, можда и стапот ќе го јадеш којтизнае. Искачаат сега навидело сите вошки што биле знајни и незнајни "јунаци" од разни општински совети и управни одбори што потпишувале разни пиздарии па сега со пасошот кај дебелата у фиока си чучат по дома :) Ќе видиме има време, ако стегнат Америте оде воз у кукуруз и Зврле и мрле.
Ти реков. Со кажување работи за непознати нешта (и личности) само глупав се испаѓа. Штом сакаш да бидеш глупав, биди си. Сам си го правиш тоа.
Можеш ли малку појасно да пишуваш? Како од планина да си слегол, толку ли си неписмен? Човек со напор да те разбере. Дај некој нека ти го среди текстот пред да го снимиш, како уличар пишуваш.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.151
Поени од реакции
83.885
Дa бе.Незнaaт лугетo кaкoв ирeдентист e Муки,пa ке ги излaжaт декa шќипријa шaл веел.Зaтoa штo бил шaлoт нa Реaл,демек Муки јa сaкaл МК
Воопшто не е тука дилема дали Муки е патриот.
Работата е што има некој кај вас малоумен што мисли дека сите овие лаги ќе поминат така. Никој нема да провери дали стварно оној што ја влечеше Шеќеринска за коса имал син кој загиналкај Вејце.
Никој нема да примети дека Муки е фотошопиран.
Никој нема да провери дали стварно има починато девојче од слепо црево што неќеле да ја оперираат.
Никој нема да му текне да провери у вашион отчет дека сте граделе станови за емигранти, па ај ќе лажете дека вие тоа не.
и да не набројувам, више ви се начукаа миљон лаги кои вака од страна личи ко мало дете да ги замислувало, надевајќи дека никој нема од возрасните да примети.

S

silmarillion

Гостин
Ти реков. Со кажување работи за непознати нешта (и личности) само глупав се испаѓа. Штом сакаш да бидеш глупав, биди си. Сам си го правиш тоа.
Можеш ли малку појасно да пишуваш? Како од планина да си слегол, толку ли си неписмен? Човек со напор да те разбере. Дај некој нека ти го среди текстот пред да го снимиш, како уличар пишуваш.
Ти ги снимаш текстовите? : ))) Ајде Ѓоке коментирај политика доста беше офтопик.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ти ги снимаш текстовите? : ))) Ајде Ѓоке коментирај политика доста беше офтопик.
Сите ги снимаме кога „Испраќаме мислење“. Ти, изврши „голема нужда“ и сега...? Е Сики... Типичен викач.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom