Најтешкото прашање на светот!

• Креатор на темата Креатор на темата BliND
  • Време на започнување Време на започнување
najteski prasanja se onie vecni prasanja, filozofskite prasanja, ama ne gi zanima bas toa lugeto, edino pred smrt ke pomislat nesto, ama pak ne im e jasno, ne deka ima odgovor ama interesno e ako te zanima, ako ne, se zivee mnogu poubavo od prodavanje vetar i magla.

Сигурно би одбрал некое од филозофските прашања, пр. Кој е постар, јајцето или кокошката?:toe:

Која е смислата на животот? Башка и есеј треба да пишам на оваа тема :)
Само некако насловот и првиот пост на Blind ми изгледа како да треба да дискутираме на тоа прашање - Кој сум јас? , а не ние да кажуваме кое е најтешкото прашање на светот. Одговор на тоа прашање сега неможам да дадам, се осеќам изморен, ич не ми се мисли :)

*btw, ако има некоја тема во врска со моето прашање. линк плииис:helou:

Сигурно би одбрал некое од филозофските прашања, пр. Кој е постар, јајцето или кокошката?:toe:
Со оглед на тоа што јајцето претставува клетка а кокошката цел склоп на клетки... јајцето :)

мала шега :smir:

и според мене:

Најтешкото прашање е дефинирај индивидуализам? :)

Ова е најтешкото прашање на светот кое никој не го одговорил.
Тоа е прашањето --Кој сте вие?--

Не се сложувам.
Кога би знаеле што е Arhe, тогаш би можеле да дадеме одговор на ова прашање.
Што значи, најстарото, и најтешкото прашање сепак останува Талесовото - Што е Arhe (прапочетокот) ?

најтешко прашање е како имаме чувство на слободна волја а не можеме да влијаеме на она што е вон досегот на нашата моќ, притоа да сметаме дека сме вечни после смртта а и во тој случај би биле одредени од сето она што не надминува.

Јас сум се она што сум, освен работите кои што не сум.
Јас сум тој што сум.
Јас сум "_______________".

na sekoe prasanje ima odgovor
jas sum toj koj sto me stvoril tatko mi me rodila majka mi i seto toa blagodarenie na gospod

Најтешко прашање??? Еве едно - Која е целта на човекот на земјата?

Дали ме сакаш?
- поставено од девојка што ви значи ама сепак не толку да ја сакате.

Вакво прашање добиваш кога треба девојка што ја знаеш 8 дена прв пат да ти даде. И ај после одговори бе!! :smir::smir::nenene:

Мала шала :wink:

најтешко прашање според мене е ,,што после животот на земјата,,

мене ме интересира како настанавме ние луѓето(од научен аспект)..
знам дека луѓето се создале од човеколики мајмуни ама како се создале тие..како се создал воопшто светов? Како дошло до големата експлозија??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom