Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 октомври 2012
Мислења
78
Поени од реакции
131
Здраво на сите ми треба една мала информација, девојка ми има интервју на 3 октомври , меѓутоа на први октомври ни е закажана свадбата . Па ме интерсира дали пред интервјуто или на денот на интервју треба да достави извод на венчани или нешто слично, а да напоменам дека нема да има никакви промени ниту во презимето ниту во адресата на живеење. Благодарам
Јас имав повеќе простор и веќе ми беше сменет пасошот па таму ми ги променија податоците и земаа копија од новиот. Ми го земаа и изводот на венчани што по итна постапка морав да го преведам и легализирам (платив нешто под 50еур за да завршам за 3-4 саати) и со молба го додадов со останатите документи на шалтер. Ма да кај мене беше сосема друг случај, презимето го сменив и морав да имам поткрепа.

Туку да се пожалам, 11 месеци од интервјуто во Софија (септември 2016) со документи од дедо и уште на задолжителна :mad:

Член од
14 август 2017
Мислења
9
Поени од реакции
8
Здраво на сите,
Имам поминато интервју во јануари 2014 и сега ми ја дава следната порака при проверка "По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство." Оваа порака е од април. Дали има некоја информација до кога би добил одговор?
Поздрав

Член од
9 март 2012
Мислења
51
Поени од реакции
21
Zdravo, dali moze nekoj da mi objasni sto posle intervjuto. Se ceka da se dobie pasosot toa okey, ama shto e so toa dopolnitelna, zadolzitelna postapka?
Blagodaram odnapred :)

Член од
15 мај 2016
Мислења
121
Поени од реакции
120
Zdravo, dali moze nekoj da mi objasni sto posle intervjuto. Se ceka da se dobie pasosot toa okey, ama shto e so toa dopolnitelna, zadolzitelna postapka?
Blagodaram odnapred :)
Prvo ke gi pomines site tie fazi pa tek ondak pasos u raka .Znaci posle intervju imas status Obrazuvana prepiska koja kaj site trae razlicno od prilika okolu 3 meseci.Potoa sledi status Zadolzitelna proverka koja trae vo prosek 8 do 10 meseci.Posle ovoj status odis na finalna proverka,status koj trae 3-4 meseci i ako ovde ne te stavat na dopolnitelna i pomines pred sovetot za grazdanstvo molbata ti ja razgleduvaat pozitivno i ke cekas potpis od viceprezidentot.Neka ti e so sreka....

Член од
7 август 2017
Мислења
109
Поени од реакции
134
Здраво на сите,
Имам поминато интервју во јануари 2014 и сега ми ја дава следната порака при проверка "По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство." Оваа порака е од април. Дали има некоја информација до кога би добил одговор?
Поздрав
Koe brojce 2014g si ?

Член од
13 август 2017
Мислења
22
Поени од реакции
11
Prvo ke gi pomines site tie fazi pa tek ondak pasos u raka .Znaci posle intervju imas status Obrazuvana prepiska koja kaj site trae razlicno od prilika okolu 3 meseci.Potoa sledi status Zadolzitelna proverka koja trae vo prosek 8 do 10 meseci.Posle ovoj status odis na finalna proverka,status koj trae 3-4 meseci i ako ovde ne te stavat na dopolnitelna i pomines pred sovetot za grazdanstvo molbata ti ja razgleduvaat pozitivno i ke cekas potpis od viceprezidentot.Neka ti e so sreka....
Ami jas 11 meseci sum na prepiska se namira korena fanav[DOUBLEPOST=1502723597][/DOUBLEPOST]
Ami jas 11 meseci sum na prepiska se namira korena fanav
Da ne treba nekoj meil da pratam da gi podsetam

Последно уредено:
Член од
7 август 2017
Мислења
109
Поени од реакции
134
639/2014 е бројот а веќе чекам подолго време. До септември 4 години од почеток на постапката.
Moe mislenje e deka kje ja reshat 2014g do 11 mesec... Jas sum 59.. 2014 seushte na dopolnitelna so 2 pati dostaveni dopolnitelni dok :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom