Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Навистина.

Наместо да пишуваат за оставката на Заев после изборите и неуставноста на СЈО тие пишуваат глупости.
Така де, треба да се остави на раат да се тера на Бетмен и Иле пропагандата. Таравари лажел дека не бил на одмор со слика од 2016 :pos: како проаѓа времето сум се поубедена дека најважен човек во фамилијата беше Протуѓер, какви црни Гвујо и Мијалков. Без него не знаат ни на Фејсбук да скролаат не па спин да направат.

Неуставноста на СЈО е многу сериозно прашање. Работење и носење на законо кои не се согласно уставот е најсериозно нарушување на правниот поредок.
А за Заев.. еве, сам види https://www.youtube.com/watch?v=RmMhR-fESbE

Секако му истеча мандатот на СЈО, сега ќе го набркаат Зврле па ќе може уставното ЈО да ги гони криминалите на фамилијата. Чиста работа, ем уставно, ем Идризово.[DOUBLEPOST=1502716822][/DOUBLEPOST]
Така де, треба да се остави на раат да се тера на Бетмен и Иле пропагандата. Таравари лажел дека не бил на одмор со слика од 2016 :pos: како проаѓа времето сум се поубедена дека најважен човек во фамилијата беше Протуѓер, какви црни Гвујо и Мијалков. Без него не знаат ни на Фејсбук да скролаат не па спин да направат.

Овие аматерски спинови кои ги прават сега не поминуваат кај дете од 12 години со пречки во развојот. Баш утрово разговарав со еден заколнат вмровец, ми вели дека му било срам од нивото на пропаганда која сега ја тера ДПМНЕ.

Последно уредено:
Секако му истеча мандатот на СЈО, сега ќе го набркаат Зврле па ќе може уставното ОЈО да ги гони криминалите на фамилијата. Чиста работа, ем уставно, ем Идризово.[DOUBLEPOST=1502716822][/DOUBLEPOST]

Овие аматерски спинови кои ги прават сега не поминуваат кај дете од 12 години со пречки во развојот. Баш утрово разговарав со еден заколнат вмровец, ми вели дека му било срам од нивото на пропаганда која сега ја тера ДПМНЕ.
Немаш фб да видиш што постираат Бетмен, Иле, еден нов што испадна што му се извинуваше на Самсоненко некни xD и уште 2-3ца. Мене ме имаат блокирано овие двајцата зш им ставав gay pride стикери по сликите :icon_lol: ама скриншоти летаат по интернетов. Дури и преку пишаниот збор делуваат како жени распнати помеѓу периодите на мидл ејџ крајсис и менопауза. Тие фори веќе проаѓаат само кај оние сендвичи во Австралија, предебилно е за овдешните.

ВИДЕО: Зврлевски ќе си поднесе оставка – нова финта на опозицијатa?!

Во политичките кулоари се погласни се шпекулациите дека опозициската ВМРО ДПМНЕ ќе го “посоветува“ државниот обвинител Марко Зврлевски сам да понудии оставка која ке треба му биде усвоена во парламентот и на тој начин да обезбеди нови денови и недели за опозицијата која прави се да го блокира парламентот.

Јасно е дека обвинителот Зврлевски нема интегритет сам да си носи одлуки за себе туку до последен ден ќе биде маша на Груевски и фамилијата велат изворите на Либертас и ќе прави се како од таму ќе му биде наложено.

Оставката која наводно е се поизвесно дека ќе ја ковертира пред да се случи гласањето за неговото разрешување кое го бара владата на Заев е со единствена цел- денот не неговото заминување од челната позиција на ОЈО повторно да се пролонгира- оставката согласно деловникот ќе требе да ја разгледува прво надлежната комисија, а потоа дебата на којае се повтори вмровското сценарио на развлекување.

Зврлевски кој за себе рече дека мисли оти чесно работел очигледно одлучил до крај да биде дел од тефтерчето на Јанкуловска како што од устата на екс министерката слушнавме во објавените бомби од прислушувањето.

Аман бе на толку фејсбукџии во центар за комуникации барем еден да знаеше да чепка по профили. Толку манијачеле по женски на ФБ, искуство 0 :icon_lol:
Женски?

Кога спомна Протуѓер,ми текна дека еднаш порано иам негде низ форумов листано тема за него...еве ја темата,отворена одд
https://forum.kajgana.com/threads/Мартин-Протуѓер.23042/

Кога спомна Протуѓер,ми текна дека еднаш порано иам негде низ форумов листано тема за него...еве ја темата,отворена одд
https://forum.kajgana.com/threads/Мартин-Протуѓер.23042/

Абе знаат, се знаат. И песната што ја има Буанко е куив ја знаат. Ама пусти очај што да праат. Два очајници се најдоа на право место во право време...ама за нив, јебига.

ВИДЕО: Зврлевски ќе си поднесе оставка – нова финта на опозицијатa?!

Во политичките кулоари се погласни се шпекулациите дека опозициската ВМРО ДПМНЕ ќе го “посоветува“ државниот обвинител Марко Зврлевски сам да понудии оставка која ке треба му биде усвоена во парламентот и на тој начин да обезбеди нови денови и недели за опозицијата која прави се да го блокира парламентот.

Јасно е дека обвинителот Зврлевски нема интегритет сам да си носи одлуки за себе туку до последен ден ќе биде маша на Груевски и фамилијата велат изворите на Либертас и ќе прави се како од таму ќе му биде наложено.

Оставката која наводно е се поизвесно дека ќе ја ковертира пред да се случи гласањето за неговото разрешување кое го бара владата на Заев е со единствена цел- денот не неговото заминување од челната позиција на ОЈО повторно да се пролонгира- оставката согласно деловникот ќе требе да ја разгледува прво надлежната комисија, а потоа дебата на којае се повтори вмровското сценарио на развлекување.

Зврлевски кој за себе рече дека мисли оти чесно работел очигледно одлучил до крај да биде дел од тефтерчето на Јанкуловска како што од устата на екс министерката слушнавме во објавените бомби од прислушувањето.
:masa:[DOUBLEPOST=1502718766][/DOUBLEPOST]
Што си надминал бе буџави? На лепче и сиренце растен, надминал он, па уште барок ќе бара мислиш Гроф Монте Ѓоко.
Силенце... „а шта је то буџави.. јебо те пун аутобус...“, А? Ама ве заебаваат вмровцине. За какви неважни теми ве палат ко сува слама. Мајтап ве вртееет.
Бриши мрсулите.. ќе ги лапнеш...

Што си надминал бе буџави? На лепче и сиренце растен, надминал он, па уште барок ќе бара мислиш Гроф Монте Ѓоко.

Ти од која кралска лоза си, ако смеам да прашам?

Силенце... „а шта је то буџави.. јебо те пун аутобус...“, А? Ама ве заебаваат вмровцине. За какви неважни теми ве палат ко сува слама. Мајтап ве вртееет.

Уставниче, ќе умреш, како и секој еден од нас, ќе ти биде криво што ништо не си напраил у животот. Само си кокодакал за туѓи пари а ти вода у очи не си имал. Ист си како оние умренине у собрание што мислат дека можат со смешно реплицирање сами на себе да го спасат Зврле кој им ги чистеше гзоите 11 години. За тебе знаеш кога ќе застанат? Никад а можда ни тад. Има да те фрлат у првиот ендек док си рекол пиксла. Мрсулите ги лапаш ти ко циган на соборна, и не ми изгледа ко да сакаш да смениш мени, али ако и такви мора да има. Па од такви ко тебе највише кеш се праи.

Ти од која кралска лоза си, ако смеам да прашам?
Ме глеаш негде да падавичам дека треба да имаме Барок Рококо и слични стилски фигури за неиживеани копита у 21ви век? Кралска династија до Индија? Кралските лози ќе ги бараш кај овие што децава александрови плава крв што тече у нив. Иако реалноста е дека пет банки немаат а умрени се да покажат низ светот дека вредат нешто, а вредат курац.

Што сум сработил тоа имам.

:masa:[DOUBLEPOST=1502718766][/DOUBLEPOST]
Ве заебаваат вмровците? За греота...

@Ѓорѓи Н. викаш овие од вмро знаат дека Таравари бил на одмор во 2016, знаат дека немало умрена девојка од слепо црево, ама сепак го кажуваат тоа за да не заебаваат нас другите? :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom