Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 август 2017
Мислења
12
Поени од реакции
1
Zdravo na site.. Podnesov dokumenti za bugarski pasosh do DABC i cekam da mi izleze brojcheto za da go zakazam glavnoto intervju. Koga proveruvam na stranicata dabc.bg mi iskacha deka :
Статус'т на зајавлението е : Одобрено зајавление. В процес на издаване

Prasanjeto mi e dali dokumentet e izlezen i mozam da odam da podignam i da si zakazam intervju ili treba uste ednash da se smeni statusot ?[DOUBLEPOST=1502637989][/DOUBLEPOST]Zdravo na site.. Podnesov dokumenti za bugarski pasosh do DABC i cekam da mi izleze brojcheto za da go zakazam glavnoto intervju. Koga proveruvam na stranicata dabc.bg mi iskacha deka :

Prasanjeto mi e dali dokumentet e izlezen i mozam da odam da podignam i da si zakazam intervju ili treba uste ednash da se smeni statusot ?

Член од
7 октомври 2016
Мислења
6
Поени од реакции
2
Здраво на сите ми треба една мала информација, девојка ми има интервју на 3 октомври , меѓутоа на први октомври ни е закажана свадбата . Па ме интерсира дали пред интервјуто или на денот на интервју треба да достави извод на венчани или нешто слично, а да напоменам дека нема да има никакви промени ниту во презимето ниту во адресата на живеење. Благодарам

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Zdravo na site.. Podnesov dokumenti za bugarski pasosh do DABC i cekam da mi izleze brojcheto za da go zakazam glavnoto intervju. Koga proveruvam na stranicata dabc.bg mi iskacha deka :

Prasanjeto mi e dali dokumentet e izlezen i mozam da odam da podignam i da si zakazam intervju ili treba uste ednash da se smeni statusot ?[DOUBLEPOST=1502637989][/DOUBLEPOST]Zdravo na site.. Podnesov dokumenti za bugarski pasosh do DABC i cekam da mi izleze brojcheto za da go zakazam glavnoto intervju. Koga proveruvam na stranicata dabc.bg mi iskacha deka :

Prasanjeto mi e dali dokumentet e izlezen i mozam da odam da podignam i da si zakazam intervju ili treba uste ednash da se smeni statusot ?
Издаден ти е.

Здраво на сите ми треба една мала информација, девојка ми има интервју на 3 октомври , меѓутоа на први октомври ни е закажана свадбата . Па ме интерсира дали пред интервјуто или на денот на интервју треба да достави извод на венчани или нешто слично, а да напоменам дека нема да има никакви промени ниту во презимето ниту во адресата на живеење. Благодарам
Ако нема промени во презимињата или некој друг битен детаљ, тогаш не би требало да има проблем.

Член од
13 август 2017
Мислења
12
Поени од реакции
1
Blagodaram.. Sega mozam da odam bilo koj den ili samo petok ? dali imate informacija za toa ?

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Blagodaram.. Sega mozam da odam bilo koj den ili samo petok ? dali imate informacija za toa ?
Ај ти прoвери си уште еднaш...прaти мејл или јaви се пред дa oдиш.Вaкa му пишувaше нa кумoт пa џaбе oдеше

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Ај ти прoвери си уште еднaш...прaти мејл или јaви се пред дa oдиш.Вaкa му пишувaше нa кумoт пa џaбе oдеше
Ubavo pisuva odobreno mu e i vo
proces na izdavanje znaci ne e potpisano. Posle drug vi e kriv :D
Koga ke bide gotovo ke pisuva izdadeno i gotovo :)

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Ubavo pisuva odobreno mu e i vo
proces na izdavanje znaci ne e potpisano. Posle drug vi e kriv :D
Koga ke bide gotovo ke pisuva izdadeno i gotovo :)
А јaс штo рекoв? Истoтo штo и ти декa кoгa вaкa пишувa не е гoтoвo и гo врaтиле чoвекoт :confused:

Член од
13 август 2017
Мислења
12
Поени од реакции
1
Zatoa se informiram tuka drugar sekoj informacija mi treba bidejki ke rabotam vo druga drzava ke nemozam da dojdeam 6 - 7 meseci[DOUBLEPOST=1502659079][/DOUBLEPOST]27.01.2017

Член од
14 јули 2017
Мислења
145
Поени од реакции
384
Na nekoj od ponovive so sme na dopolnitelna proverka da mu se promenil statusot, ima li takov?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom