Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Е кaкo не бе.Ке ги смирел oн прaзните стoмaци нa нaрoдoт зaштo бил Вaрдaр шaмпиoн.Ај сеa знaчи пaк ке пoвтoрaм декa сум прoтив ск14 и пренaтрупaнoстa нa плoштaдoт пoгoтoвo.Гледaв еден клип нa Реaл зa Скoпје нa Шпaнскa телевизијa.Ај мoлим те кaжи ми штo ке прикaжеa сo плoштaдoт претхoден кaкo Тирaнa пред 40 гoдини вo времетo нa Енвер?Искренo клипoт не изгледaше вooпштo лoшo
А као демек сеа што има нови работи кренато е поарно автоматски од тогаш? Без вкус мегаломанска шизофренија налупана на толку мал простор? Не заебавајте, пукнаа странцине од смеење на бродовите. Фергусон и Чарлтон шетаа и сликаа по чаршија или по гипсариите? И никој не вели дека требаше да остане пусто ама тешко дека решението беше да се изнаставаат секакви гипс глупости кои зрачат невкус. Требаше да се направи спој на модерното со историјата на Скопје преку Камени, нешто што е тренд во сите метрополи и крај на муабетот.

On topic - Врв ми се овие што квичат, го избркале човекот а до пред Самсоненко за Вардар правеа секакви доскочици. Па и уште глеам у Вардар темана некој пишал, странскиве директори на клубови никој не ги чепкал. :facepalm: Је рајт, ај потсетете ме кај е Сандро Росел сега и кај беше Ули Хенес до пред некој месец? Сеа знам дека од другата година Марче Барбакан ќе се врати пак како келнер, Бибе ќе треба реална работа да фаќа и уште пар цицајџеб ликови и тоа малце тешко паѓа ама сите сме барале работа еден период од животот, верувам дека ќе се снајдат (y)

Е кaкo не бе.Ке ги смирел oн прaзните стoмaци нa нaрoдoт зaштo бил Вaрдaр шaмпиoн.Ај сеa знaчи пaк ке пoвтoрaм декa сум прoтив ск14 и пренaтрупaнoстa нa плoштaдoт пoгoтoвo.Гледaв еден клип нa Реaл зa Скoпје нa Шпaнскa телевизијa.Ај мoлим те кaжи ми штo ке прикaжеa сo плoштaдoт претхoден кaкo Тирaнa пред 40 гoдини вo времетo нa Енвер?Искренo клипoт не изгледaше вooпштo лoшo

1. Ги смири.
2. Шпанците ги заболе за тоа со каков квалитет, цел и со какви пари е направено СК2014, дошле сега и никад пак.
3. Ќе го прикажеа духот на градот.

Знаеш многу ми е јако што мислите дека ако не се десеше СК2014 толку од градот ќе беше, ќе останеше ист. А ок, муабетов со тоа дека личел на Тирана, а сега на што личи???

Дпмне ги имаше сите предуслови во сите овие години да почни да работи на економијата и малите/средни претпријатија..силен рејтинг,партиски пиуни наместени на секоја можна позиција,полиција нивна,судство,здравство,сите поголеми фирми под нивна контрола..се и сешто и пак лакомоста за богатење врз грбот на народот не згасна туку машинеријата уште толку земаше замав се до 2015 кога Заев ги објави бомбите.

Поентата ми беше како што си напиша самиот,силниот спорт,салите,стадионот во Скопје,спомениците,мостовите и останатите работи од Ск 2014 неможат да го наранат најсиромашниот народ во Европа со 200 евра плата..така држава не се води ама ете Супер Купот го искористија за добра пропаганда дека тие се заслужни за ова...всушност Фиром не е само Скопје туку постојат и другите градови каде Дпмне имаше апсолутна власт па немаа слух за многу други проблеми...Битолските сендвичи на пример се скапаа фалење дека Грујо е заслужен за Супер Купот а изгледа заборавија дека во Битола стадионот остана руина и градот како нуклеарка да го има манато..тоа е то лицемерие

Ако добро знам, само претседателот на државата ја враќа партиската книшка кога стапува на функција?

А ти си gjoko?

Претседателе? :D

Pa konečno mater mu....kolku i da se krieš...ke te najdat....:cool:

Ni se krijam ni sakam da pravam filmovi kako mnogu drugi....za sekoj iskren prijatel na pp mu davam i broj na telefon( mnogu pati ovde na forumov)... i ne e problem da razgovaram za privatni raboti...

U stvari....mi se čini deka jas sum od retkite so vistinskoto ime ovde...:eek:

Pa konečno mater mu....kolku i da se krieš...ke te najdat....:cool:

Ni se krijam ni sakam da pravam filmovi kako mnogu drugi....za sekoj iskren prijatel na pp mu davam i broj na telefon( mnogu pati ovde na forumov)... i ne e problem da razgovaram za privatni raboti...

U stvari....mi se čini deka jas sum od retkite so vistinskoto ime ovde...:eek:
Јас со презиме :D

А као демек сеа што има нови работи кренато е поарно автоматски од тогаш? Без вкус мегаломанска шизофренија налупана на толку мал простор? Не заебавајте, пукнаа странцине од смеење на бродовите. Фергусон и Чарлтон шетаа и сликаа по чаршија или по гипсариите? И никој не вели дека требаше да остане пусто ама тешко дека решението беше да се изнаставаат секакви гипс глупости кои зрачат невкус. Требаше да се направи спој на модерното со историјата на Скопје преку Камени, нешто што е тренд во сите метрополи и крај на муабетот.

On topic - Врв ми се овие што квичат, го избркале човекот а до пред Самсоненко за Вардар правеа секакви доскочици. Па и уште глеам у Вардар темана некој пишал, странскиве директори на клубови никој не ги чепкал. :facepalm: Је рајт, ај потсетете ме кај е Сандро Росел сега и кај беше Ули Хенес до пред некој месец? Сеа знам дека од другата година Марче Барбакан ќе се врати пак како келнер, Бибе ќе треба реална работа да фаќа и уште пар цицајџеб ликови и тоа малце тешко паѓа ама сите сме барале работа еден период од животот, верувам дека ќе се снајдат (y)
Се слaгaм зa све зa ск14 сo тебе и сo другите пoдoле.Муaбетoт беше декa тие претхoднo мoжеa нештo oд нештo дa чепнaт a стирoпoрoт е ужaс секaкo.И тие брoдoви гнaсни.А спoмениците се пoсебнa прикaзнa[DOUBLEPOST=1502475346][/DOUBLEPOST]
Дпмне ги имаше сите предуслови во сите овие години да почни да работи на економијата и малите/средни претпријатија..силен рејтинг,партиски пиуни наместени на секоја можна позиција,полиција нивна,судство,здравство,сите поголеми фирми под нивна контрола..се и сешто и пак лакомоста за богатење врз грбот на народот не згасна туку машинеријата уште толку земаше замав се до 2015 кога Заев ги објави бомбите.

Поентата ми беше како што си напиша самиот,силниот спорт,салите,стадионот во Скопје,спомениците,мостовите и останатите работи од Ск 2014 неможат да го наранат најсиромашниот народ во Европа со 200 евра плата..така држава не се води ама ете Супер Купот го искористија за добра пропаганда дека тие се заслужни за ова...всушност Фиром не е само Скопје туку постојат и другите градови каде Дпмне имаше апсолутна власт па немаа слух за многу други проблеми...Битолските сендвичи на пример се скапаа фалење дека Грујо е заслужен за Супер Купот а изгледа заборавија дека во Битола стадионот остана руина и градот како нуклеарка да го има манато..тоа е то лицемерие
Сaкaш ли чoвек дa гo видиш кoј е-дaј му влaст.А пoгoтoвo нa oвие Бaлкaнски прoстoри.Бaр дa имaa стил.Абе укрaл милјaрдa a нa пoтпис јaде пo кaфaни.Ме пoтсети тaкa нa времетo беше срaмoтa дa мoрaaт шемaџиите кaртa у Кoлoсеум зимскoтo дa плaтaт.Демек бaтaли гo тoј сељaк плaкa влезницa у дискo.Мнoгуминa дa се нaјдеa нa местoтo нa гвујo ке се зaбoрaвеa и ке летaa у oблaци.Висoк рејтинг a у меѓувреме пљaчкaј и гaзи све пред себе.

Последно уредено:
Кај и да е татко му ќе се регистрира на форумов и ќе почне да ни ја оправа со некој забораен 50ти стил на хумор, бидете така.

Токму ваквата беда им остава до знаење на неутралните гласачи дека без разлика кој ќе победи на наредните избори, државната и јавната администрација ќе останат резервирани не за компетентни и професионални кадри, туку за партиски пулени.

Моите се обидуваа да ме извлечкаат на протестите на шареноликите молери за да молерисам и јас со нив, а јас им го велев токму ова - дека ништо нема да се смени кон подобро и после заминувањето на пастирот и пвеводбениците од власт.

Сега моите некако се смирија, а и локалните партиски пулени од редовите на плавите жолтици некако се незадоволни - испратиле списоци со имиња на лојални пулени, но никако да дојдат на ред за вработување, некои дури и шират чаршиски муабети за преминување во ВМРО-Народна Партија :pos: . Од оваа гледна точка, пастирот барем испадна подобар лидер на неговите пвеводбенички пулени, кои и понатаму не креваат раце од него иако знаат дека и нив ќе ги третира како потрошлив материјал ако некогаш повторно дочека да дојде на власт.

Да го посветиш целиот свој живот и целата своја кариера за слободата на друг криминалец. Ете тоа се случува деноиве у собрание. Немаш право на приватен живот на сопствени цели. Твојата животна цел да е таа што ќе ти ја каже некој друг. Мизерија мизерија.

Токму ваквата беда им остава до знаење на неутралните гласачи дека без разлика кој ќе победи на наредните избори, државната и јавната администрација ќе останат резервирани не за компетентни и професионални кадри, туку за партиски пулени
Ај компетентен да беше ама дај без заебанции, 5 книги нема продадено ретардов, онаа Лајла Грејс има повеќе продадено отколку мизерниов и ќе ми бил главен сега на ваква историска манифестација. И овој и Бетмен и оние поповине Пимен и тој Арсениј што гледам го бутнале исто директор по некоја од фирмиве за обезбедување (поп директор во секјурити фирма :pos: ) се тоа канцерот треба да се гаѓа во срж.

Pa vaka se rabotite. Otidoa vo Avganistan, Irak, Libija, ja rasturija Sirija i seto toa beshe vrz baza na izmisleni prikaski koi gi vrtea i spinuvaa CNN, BBC....a progresivci kako tebe se ke progoltaat. Kako mozhesh samiot da se podnesesh kolku si naiven, ama toa ti e toa, uzhivaj i plivaj.
Јас никогаш не сум ги мразел НАТО,ниту кога интервенираа во Босна,кај нас 2001,ниту сега во Сирија.Ако си против НАТО интервенцијата во Сирија,тоа значи подржуваш диктатор како Асад,или Милошевиќ,кога веќе ги спомна Србите.Реално,ти даваше подршка на политиката на нашиот несуден диктатор и неговата мафијашка фамилија.Мнозина од граѓаните беа изманипулирани,што не би рекол за членството.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom