Меѓународна возачка дозвола

• Креатор на темата Креатор на темата UTDCHAMPIONS
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 мај 2017
Мислења
9
Поени од реакции
4
Здраво дечки сакам да патувам за Црна Гора преку Косово и Албанија но незнам дали ми треба Меѓународна возачка дозвола ако може некој што знае да ми каже , благодарам.

Здраво дечки сакам да патувам за Црна Гора преку Косово и Албанија но незнам дали ми треба Меѓународна возачка дозвола ако може некој што знае да ми каже , благодарам.
Според закон треба и би те советувал да ја извадиш, јас ја имам, 800 денари со две слики за 3 години важност АМА никаде ми немаат побарано а го имам превозено буквално цел балкан.

Не ти е потребна меѓународна возачка за наведените држави. Единствено доколку сакаш од Црна Гора да продолжиш за Хрватска тогаш ти треба.

Ова со меѓународната е по малку глупо, сериозно никаде ми ја немаат побарано.
Е сега за воља на иронијата некаде (не се сеќавам каде) експлицитно ми ја побараа пластичната возачка

Мене ми рекоа едни дека новиве возачки се воедно меѓународни и не ти треба да вадиш.
Вистина ли е?

Мене ми рекоа едни дека новиве возачки се воедно меѓународни и не ти треба да вадиш.
Вистина ли е?

Постои листа во кои држави не е потребна меѓународна дозвола, но во повеќето истата е потребна. Досега никогаш не ми ја побарале, но не вреди да се ризикува за ситни пари кои се даваат на 3 години.

Постои листа во кои држави не е потребна меѓународна дозвола, но во повеќето истата е потребна. Досега никогаш не ми ја побарале, но не вреди да се ризикува за ситни пари кои се даваат на 3 години.
Грција?
(да не знаеш случајно)

Грција?
(да не знаеш случајно)

Они не ти ги признаваат возачките, кај нив е задолжително, ама пак досега не ми побарале, Годинава неколку пати бев, но пак не ме застанала полиција.

Они не ти ги признаваат возачките, кај нив е задолжително, ама пак досега не ми побарале, Годинава неколку пати бев, но пак не ме застанала полиција.
Aбе исто и мене, а секоја година идам два-три пати. До сега вадев меѓународна, а сега коа истече, си реков да прашам пред да вадам.

Aбе исто и мене, а секоја година идам два-три пати. До сега вадев меѓународна, а сега коа истече, си реков да прашам пред да вадам.

Мислам дека доколку ти побараат, а немаш, казна им е 300€. Па види дали ти се исплати за 800мкд. [emoji3]

Ме имат запрено полиција во Германија, Австрија, Србија пред 2 недели и никаде ми немат побарано меѓународна дозвола. Сеа ако си баксуз па да те запрат и да ти побарат меѓународна што да ти кажам ќе си платиш казна ако не се лажам 300евра во Германија е.

Мене летово во Грција на МАКЕДОНСКА граница ми ја побараа меѓународната дозвола и сите документи до последен, додека на грчка граница и во грција воопшто не ми побараа баш никакви документи освен пасош. Мислам дека има нов закон од 1ви Јули 2017 со кој меѓународна возачка за Грција е задолжителна. За тие што ризикуваат: може да се извади и на граница само ќе си носите 2 слики со вас и нормално ќе си чекате ред/платите.

abe me interesira edno nesto primer dobivam viza za u germanija za rabota dali megunarodnata vozacka ke vazi za vozenje za rabota rabotno mesto ili ima posebni dozvoli ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom