Светско првенство Атлетика, Лондон 2017

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување
Iceboy е крив, баксуз е. :D
I have never been so wrong my entire life.
Талу од каде испадне со тркава само она си знае. Нешто ко Хрватов во фрлање ѓуле. Томпсон колку очаен старт имаше, 5та на крај. А Боуви на ист начин како Гетлин синоќа, ваљда не се повреди само на крај. 200 ќе биде јако со Шиперс, исто ко секогаш од после забрзува она.
Стефаниди лабаво ко цела сезона ама далеку е од Исинбаева.
Ама фејл на денот се Кенијците на 800:tapp:

Седмобојкава 1.84 :eek:
Ми стоеше височка, али не дотолку. Браво за девојчето, си стекна предност за да си дозволи последна да заврши на 800 :D, плус личи на многу искулирана и скромна. (y)

Ова седмобој чоече, алал да им е на сите што го имаат како главна насока во атлетиката. Еднаш во животов си реков да се занимавам со 200 мешано, да ја додадам во дисциплините. Ај остај тренинзите што ми беа левел Голи Оток, туку после трките телото по базен си го собирав :pos: :pos: можам само да претпоставам колку е тешко да се подготвуваш подеднакво добро на олку дисциплини, сериозно секоја чест (y)

Ова седмобој чоече, алал да им е на сите што го имаат како главна насока во атлетиката. Еднаш во животов си реков да се занимавам со 200 мешано, да ја додадам во дисциплините. Ај остај тренинзите што ми беа левел Голи Оток, туку после трките телото по базен си го собирав :pos: :pos: можам само да претпоставам колку е тешко да се подготвуваш подеднакво добро на олку дисциплини, сериозно секоја чест (y)
Десетобојците и седмобојките се најдобри/најголеми (не ми текнува друг збор) спортисти во светот. Прави спартанци, потребни се натчовечки напори сето тоа да го спремиш и да го изведеш во рок од 3 дена.
Гледав еден документарец со британката Џесика Енис Хил-водечка во оваа дисциплина, да те фати страв од распоредот на тренинзи.

Не за џабе во последната дисциплина цел стадион ги бодри и мотивира.

Секоја чест.

Најинтересно ми е за гледање седмобој, сабајле претпоставував дека ќе е интересно во скок во далечина и сеа глеам резултати во 1cm разлика биле првите три.
Не го може секој тоа, ептен спремање треба за сите дисциплини. Браво за Тиам, со 22 години да освоиш злато во ваква дисциплина треба да си талент стварно.

Кенијците стварно разочарувачки на 800 метри. Еден Британец па во втората група што трчаше, втор заврши, од нигде во последните 100 метри ги помина пред него двајцата ко мали деца. :D

Мерит, доста е стари, освои се што требаше.

Интересен ми беше Хрватот во фрлање ѓуле како се израдува, а и навивав да освои некаков медал. Инаку @Џонтра Волта и јас викам дека не е штета кога губат Американци ама за овој стварно беше, ептен малку го допре тоа и тоа во вртење. Можеби немаше злато да земе бидејќи и тој од Нов Зеланд фрли над 22 метри, тука ќе беа некаде и двајцата.

Десетобојците и седмобојките се најдобри/најголеми (не ми текнува друг збор) спортисти во светот. Прави спартанци, потребни се натчовечки напори сето тоа да го спремиш и да го изведеш во рок од 3 дена.
Гледав еден документарец со британката Џесика Енис Хил-водечка во оваа дисциплина, да те фати страв од распоредот на тренинзи.

Не за џабе во последната дисциплина цел стадион ги бодри и мотивира.

Секоја чест.
За десетобој не треба да си човек. :D
Јас никогаш не можам да замислам некој наш да се занимава со десотобој. Ќе цркне после третата дисциплина. :D

Оваа се породи 2015, лани си настапуваше на ЛОИ лагано, сега не успеа да освои злато ама пак беше фаворитка и во борба за златото. Да беше некоја наша уште ќе ставаше слики на Инстаграм од бебето :pos:

Настрана успесите, ценети се многу и како спортисти во матичните држави, како дополнување на ова што спомна дека цел стадион ги бодри. Баш добро што ја спомна ЏЕХ, родум е од Шефилд и навивачка е на Шефилд, во нејзина чест крстија една од трибините од стадионот а и гледам дека лани добила титула Dame, колку што знам ова се највисоки почести за женско, како Sir за машки.

The_Jesscia_Ennis_Stand_at_Bramall_Lane%2C_Sheffield_United_FC_stadium.JPG
[DOUBLEPOST=1502059570][/DOUBLEPOST]Еве отидов на Инстаграм и Адидас ставаат слики од Белгијкава на секои 10 секунди :icon_mrgr:

Последно уредено:
Глеате бе педери? :D
Американкиве фаворитки за на 400 метри. Оваа од Бахреин ме изненади, најдобар резултат извади.

Алисон :love::love::love::love:
П.С. Кога е снимката на Еуроспорт? Следниве два дена нема да гледам во живо, да не бара торенти.[DOUBLEPOST=1502139813][/DOUBLEPOST]Аууу супер крај на денов, и Хасан и Мјур фејлнаа на крај, Семења со два медала од Светсково.
Утре Ван Никерк ако има доволно добра конкуренција може да направи чудо и да оди под 43 секунди.

Последно уредено:
Ако Вамбуи е жена, тогаш баш ме интересира како изгледаат мажите во нивната фамилија

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Вамбуи и Семења, тоа се тие жени кои се мажот во куќа.
Да трчаш 800 метри, мора да имаш пола маж - пола жена изглед...Семења, Нијосаба, Вамбуи...фак ит и Марија Мутола изгледаше така, ама овие на некст левел отидоа.[DOUBLEPOST=1502394602][/DOUBLEPOST]Некој нека го извести режисеров дека има квалификации скок во височина, може и од тоа нешто да пушти...

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom