- Член од
- 12 декември 2007
- Мислења
- 4.906
- Поени од реакции
- 10.485
Човековата природа те тера да тргнеш со претпоставка дека некој е лоша личност, не добра. Сексизам, дискриминација по било која основа и многу полош однос од индивидуи никогаш не ме изненадува, едноставно таква ни е природата. Проблемот е кога имаме на пример инстинтуционален сексизам, а тој во повеќето инстанци е на штета на мажите. Да тргнеме од силување, зборот на некоја пореметена смрдла е доволен да ти го уништи животот. Дури и да не завршиш во затвор, општеството ни е такво што ќе бидеш отфрлен од него само со едно обвинување. За истото тоа обвнинување нема никакви казни доколку е лажно со цел да ти наштети. Баш пред некоја минута налетав на статија на Велт - се сеќавате на таа пореметената џукела што влечеше душек по кампус на некојси американски универзитет? Демек на тој душек била силувана...ноуп, лажни обвиненија. Читав интервју со студентот, Германец - животот му е у курац додека менталната џукела веројатно е претседател на некое здружение, затоа што нели you go girl. Друг пример ти е оној фудбалерот што поради лажно обвинение заврши во затвор. Сега излезе, ама кариерата сјебана. Милиони и милиони изгубени, дамката секогаш ќе го следи. Втор пример ти се разводите. Колку татковци добиваат целосна алиментација? Колку од нив ги добиваат децата, куќата, колата, кучето и си го вдомуваат швалерот додека екс сопругата живее во 20 квадрати и рмба од утро до мрак да исплати алиментација? Зошто жените имаат многукратно повеќе права при развод? Зошто криминалот извршен од жена е повеќекратно поблаго казнуван од оној на мажите и истите добиваат многу поблаги казни?
Во западниот свет има сексизам, но не на штета на жените. Дојдени се времиња кога се молиш на Бога пред да кажеш здраво на некоја на шанк, да не почне да вреска дека сексуално ја злоставуваш. И секако ова важи само за западни мажи, оние импортираните имаат право да силуваат и палат бидејќи да се биде гомнолик избеглица е погоре на скалата на опресија. После ќе имало MGTOW и Red Pill движења...е ќе има.
Во врска со Македонија, мислам дека економската ситуација има многу голем удел во сите тие меѓуодноси. Да имавме држава и систем како во Германија на пример кајшто секој е обезбеден со стан и социјална помош и не мора да зависи од друга личност (т.е. сопруг во случајов), стапката на разводи во МК би отишла преку кров. Никоја жена нема да трпи да работи се по дома додека сопругот пие во кафана ако знае дека може да си збере партали и да си живее сама со децата. Тој вид на старомодни мажи во МК ќе изумре, и тоа наскоро. Од друга страна, јас лично си чистам, готвам, перам...што ќе ми е жена? За еден ден да ми земе сето она за кое што сум работил? Меч со две острици е ова и ќе доведе до индивидуализам во општеството и значајно намалување на бракови итн.
Во западниот свет има сексизам, но не на штета на жените. Дојдени се времиња кога се молиш на Бога пред да кажеш здраво на некоја на шанк, да не почне да вреска дека сексуално ја злоставуваш. И секако ова важи само за западни мажи, оние импортираните имаат право да силуваат и палат бидејќи да се биде гомнолик избеглица е погоре на скалата на опресија. После ќе имало MGTOW и Red Pill движења...е ќе има.
Во врска со Македонија, мислам дека економската ситуација има многу голем удел во сите тие меѓуодноси. Да имавме држава и систем како во Германија на пример кајшто секој е обезбеден со стан и социјална помош и не мора да зависи од друга личност (т.е. сопруг во случајов), стапката на разводи во МК би отишла преку кров. Никоја жена нема да трпи да работи се по дома додека сопругот пие во кафана ако знае дека може да си збере партали и да си живее сама со децата. Тој вид на старомодни мажи во МК ќе изумре, и тоа наскоро. Од друга страна, јас лично си чистам, готвам, перам...што ќе ми е жена? За еден ден да ми земе сето она за кое што сум работил? Меч со две острици е ова и ќе доведе до индивидуализам во општеството и значајно намалување на бракови итн.