Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Тоа не е толку страшно колку што е фактот дека го губиме ексклузивитетот Македонија со официјален јазик Македонски.
Сега сме и практично бинационална држава со 2 официјални јазици: Албански и Македонски-според-уставот.
Чекај, треба Собранието да изгласа. Можеби пратениците ќе ја стават Македонија на прво место. ;)

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871

Последно уредено:
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ти си побудала од нив штом се докажуваш. Сендвич не можеш да разубедиш, пак ќе си го гласаат вмро што и да биде, да дојдат дома да им ги земат сестрите и жените за на ебење пак ќе ги гласаат.
Колку толку се врати свеста кај другите па не мора да ги трпиме како порано ова сендвичиве.
А зошто да не гласаат, секако некој друг има намера да го стори тоа. Намерите се многу важни. Ако некој има намера да ти тепа некој близок, подобро ти прв истепај го.. ќе бидеш понежен. Секако друг ќе го истепа, штом ветил, штом има намера...
:ROFLMAO:[DOUBLEPOST=1501946085][/DOUBLEPOST]
Поголемиот дел од кој?
Од гласачите на избори, па и македонскиот народ.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
е јебига ние другите под никови шо се криеме вода во очи неаме, ти си програмер со сите салтанати, логично, почему да се криеш
Така е. Имаш храброст да кажеш што работиш? Или се плашиш од нешто?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
И да не ја снема, срам ми е со какви луѓе живеам :)
А што мислиш мене како ми е? Јас 11 години живеам со армија од 450 000 сендвичи кои како овци ги влечкаа на контрапротести.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Така е. Имаш храброст да кажеш што работиш? Или се плашиш од нешто?
Жокса, мене цел форум ме знае и како се викам и што работам и на ФБ ме има и во живо ме виделе и сФе по ред. Не се праам ја програмер а да не знам ворд да отворам, не се секирај ;)[DOUBLEPOST=1501946688][/DOUBLEPOST]
А што мислиш мене како ми е? Јас 11 години живеам со армија од 450 000 сендвичи кои како овци ги влечкаа на контрапротести.
а ти имаш храброст да кажеш што работиш или и на тебе ти е страв? Жокса тргнал денес психоанализи да ни прави, а убаво велат на ТВ на топлово да не се искача надвор :icon_lol:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
@Ѓорѓи Н.
Не ќе да е баш така. Да севкупно најповеќе доверба доби ВМРО како предизборна коалиција но не повеќе од половината граѓани со право на глас така да таа варијанта одпаѓа. Етнички гледано можи и може така да се кажи но што има врска тоа кога во републиката живеат и други народи на кои гласот им вреди исто колку и на Македонецот. Сума сумарум на крај се се сведува на тоа кој колку пратеници може да обезбеди што ке му гласаат за законите, владата, програмата итн. Тука СДСМ е во предност и тоа е тоа.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
а ти имаш храброст да кажеш што работиш или и на тебе ти е страв? Жокса тргнал денес психоанализи да ни прави, а убаво велат на ТВ на топлово да не се искача надвор :icon_lol:
Јас сум магистер по филозофија и професионален коцкар.

Здраво @Ѓорѓи Н.

Член од
3 мај 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.662
Со 2ра и 3та точка од Член 1, македонскиот и албанскиот јазик во Македонија комплетно се изедначуваат. Дојде ЖИВОТ !
Честито 3та албанска држава. За арно за убаво да е.
И нека престанат сендвичите да лажат за тиранската платформа. Дојде ЖИВОТ другари мои слободарски !

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Секогаш ќе биде исто во етнички поделена држава, разликата е дали ќе се тепаме со раце како во Белфаст или со гранати како во Сирија. Али тешко дека било кој наш политичар влијае во тоа.
За жал таква е нашата судбина, кога се ќе стивне и кога се ќе биде мирно ќе има само еден победник

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom