Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Од
Во новиот договор за јазици се е исто, само додадено е за двојазичностна униформите. Зошто, како, најверојатно за да се задоволат албанските политичари.
Постојано бараат нешто и ако не им дадеш знаат глупости да прават.
Нека остане само на ова, нека им остапуваат за такви ситници, само да седат мирни.

А да беше вмро на власт на двојазични униформи којзнае што се уште не ќе им дадеше.
Не телефонските разговори чувме колку биле јаки албанциве.

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Во новиот договор за јазици се е исто, само додадено е за двојазичностна униформите. Зошто, како, најверојатно за да се задоволат албанските политичари.
Постојано бараат нешто и ако не им дадеш знаат глупости да прават.
Нека остане само на ова, нека им остапуваат за такви ситници, само да седат мирни.

А да беше вмро на власт на двојазични униформи којзнае што се уште не ќе им дадеше.
вазелинче

Член од
17 август 2011
Мислења
10.358
Поени од реакции
18.471
Не сум јас никаков патриот, едноставно се плашам за своите деца, далеку е тоа од патриотизам, ќе имаш доволно време и ти да се објаснуваш со нив дека тоа ти се чинело како правилна одлука.
Нема што да се плашиш, пред некоја година на нашите деца им беше воена зона до школо да стигнат со по еден забоден секој ден и никој уста не отвори. Сеа коа е далеку помирно,нека бидат сите исто така храбри.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Нема што да се плашиш, пред некоја година на нашите деца им беше воена зона до школо да стигнат со по еден забоден секој ден и никој уста не отвори. Сеа коа е далеку помирно,нека бидат сите исто така храбри.
LOOL. Kakvo uspesno perenje na tikva e ova, neverovatno.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Реално да гледаме во државава 60% сме останати етнички Македонци, накај 30% се Албанци и останатите се претежно Роми и Турци, како и мал процент на Торбеши, Бошњаци, Срби и Власи !
Македонците и Албанците заедно прават апсолутно мнозинство или приближно 90% од вкупната популација на Република Македонија и ниту Македонците(сами) ниту пак Албанците(сами) се апсолутно мнозинство, Македонците се само тесно мнозинство од 60% во државава !
Како и да се врти работата Македонија е пред се мултиетничка држава да, но пред се гледано во бројки и проценти примарно е бинационална каде што доминантни се два етникуми, а останатите неколку етникуми не се доминантни во таа мера како првиве два етникума !
Така да тоа што после скоро цели 3 декади постоење на независна Република Македонија апсолутно не гледам причина зошто и нашите "вредни" Македонски денари да немаат и натпис на Албански јазик, исто и полициските и армиските униформи каде што се застапени една третина етнички Албанци, не гледам причина зошто да нема на нивните униформи натпис и на нивниот Албански јазик, да не говорам за таблите по патиштава кои веќе и со години наназад се двојазични(тројазични+на Англиски), како и на пр. ЈСП автобусите кои веќе неколку години наназад се двојазични и тоа на никому не му смета(факт), потоа таблите пред јавните институции и.т.н. и.т.н.

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Точно дека им беше воена зона како македонци, сега се ќе биде подруго

Член од
17 август 2011
Мислења
10.358
Поени од реакции
18.471
Точно дека им беше воена зона како македонци, сега се ќе биде подруго
Секогаш ќе биде исто во етнички поделена држава, разликата е дали ќе се тепаме со раце како во Белфаст или со гранати како во Сирија. Али тешко дека било кој наш политичар влијае во тоа.

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
дпмне ги избрка македонците од државава. во странство фамилии основаат, тука никој не сака да се мачи. оние проектите трето четврто дете глупости беа, кај поинтелигенти не поминуваат. од тоа само албанци и цигани искористија.
албанците останаа и се разможуваат како зајци. не 25 туку 50 посто за 10 години ќе бидат, ако не се стори нешто.
и после зошто двојазичност.
па затоа што албанските политичари исто играат на национализам па мора одвреме навреме да им фрлат по нешто на гласачкото тело.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
дпмне ги избрка македонците од државава. во странство фамилии основаат, тука никој не сака да се мачи.
албанците останаа и се разможуваат како зајци. не 25 туку 50 посто за 10 години ќе бидат, ако не се стори нешто.
па затоа што албанските политичари исто играат на национализам па мора одвреме навреме да им фрлат по нешто на гласачкото тело.
Истово ова што си го напишал и јас го тупам ... Албанците мислам дека не се испод 30% во моментов со оглед на тоа што голем број млади Македонци се иселија последнава деценија од државава и веќе амин тука враќање, а од друга страна пак Албанците и покрај тоа што традиционално се иселуваат во западно Европските земји тие сепак имаат огромен наталитет и секоја година нивниот број бележи раст од по неколку илјади (факт), а Македонците бележат негатива (од неколку илјади) !

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
дпмне ги избрка македонците од државава. во странство фамилии основаат, тука никој не сака да се мачи. оние проектите трето четврто дете глупости беа, кај поинтелигенти не поминуваат. од тоа само албанци и цигани искористија.
а вие мора да се навлажнувате со вазелин

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
а вие мора да се навлажнувате со вазелин
дискусија на ниво. исто е а со вмровец зборуваш, а со ѕидот.

извади ја главата од газот на грујо и види што се случува

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Гледаш колку си глуп, не сфаќаш ни што пишав, па почна да збориш за дали мене ми се допаѓа законот, за поставувањето на Заев итн...
Значи паметен еден, јас пишав дека ти претходно ми пишуваш како демек си ме фатил во лага мене и ми викаш дека сликата била од ворд документ, ко демек не знам јас.
После ти викам дека законот е почнат од вмро бидејќи тогаш на власт беше вмро, вмро требаше да преговара со дуи, вмро мислеше дека ќе биде пак на власт па за да си осигура дека овие од дуи нема да пропеат во сјо им вети тоа што сега ќе се изгласа. Само глупак нема ова да го сфати и ќе тера како што му кажуваат на Курир.
Ти сеа ме прашуваш "кој рекол дека е тоа почнато од вмро?" и после во истата реченица ти текнува дека си изел гомна и дека одговорот нема да ти се допадне, па викаш "што е важно тоа."
Како што е важно? Важно е кој прв ветил исто како што е важно кој изгласал. Треба да собереш храброст и да признаеш некои работи, не си дете, или може си којзнае.
Тебе ти треба психолошки третман. Не знам друго што да ти речам. Море тиквар, не сакам да разговарам дали некој има намера или имал намера... Тоа е „шта би било кад би било“ или „мислити срати и цвече брати није исто“ (на српски). Ќе тераме муабети дека и друг да бил ќе го донел законот. Дебилштина. Муабет правам за она што се реализира, не дали некој би го...
Многу ти се и 12,000 денари.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom