Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.681
Поени од реакции
37.665
Наздравје 5 милијарди долгој поради споменици,стиропор и барок фасади...срам да вие што гласавте за Паторот.
Македонија е бинационална и двојазична веќе од 2001 година,ама овие долгој цел живот има да ги плаќате заради вашите празни глави што ги гласаа рекетарите 11 години..да продолжете да си го гласате Паторот и на гла нека ви се помочаат следниот пат
...Македонија и пред 2001 година беше двојазична (во 2001 год си бил роден? можеби со пелени на газето :D)
ДА ! БЕШЕ ДВОЈАЗИЧНА - И СЕ УШТЕ Е ДВОЈАЗИЧНА, КАДЕ ИМА ПРОЦЕНТ ЗА БИДЕ ДВОЈАЗИЧНА !
сега тоа што ТИ не го разбираш, сега ЌЕ БИДЕ ЦЕЛАТА Македонија ДВОЈАЗИЧНА и ТАМУ каде НЕМА процент за двојазичност !
...и ДА ! кој го е_бе „паторот“ СЕ ЗБОРУВА ЗА ДРЖАВАТА МАКЕДОНИЈА, не за личност што денес е - утре не е ! РАЗБИРАШ ЛИ СЕГА ?:facepalm:... нема шанса ! :yid:

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
...Македонија и пред 2001 година беше двојазична (во 2001 год си бил роден? можеби со пелени на газето :D) ДА ! БЕШЕ ДВОЈАЗИЧНА - И СЕ УШТЕ Е ДВОЈАЗИЧНА, КАДЕ ИМА ПРОЦЕНТ ЗА БИДЕ ДВОЈАЗИЧНА !
сега тоа што ТИ не го разбираш, сега ЌЕ БИДЕ ЦЕЛАТА Македонија ДВОЈАЗИЧНА и ТАМУ каде НЕМА процент за двојазичност ! и ДА ! кој го е_бе „паторот“ СЕ ЗБОРУВА ЗА ДРЖАВАТА МАКЕДОНИЈА, не за личност шт денес е утре не е! РАЗБИРАШ ЛИ СЕГА ?:facepalm:... нема шанса ! :yid:
Ај оди на часови по македонски и правопис кај Ѓорѓи.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Објасни де на нас неуките за што конкретно референдум бараш?

Објасни каде точно е проширена употребата на јазикот и се иде над устав и постоечки закони? Ќе прашав некој сендвич, ама губење на време е.

И јас сум неук како тебе.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
тоа што ТИ не го разбираш, сега ЌЕ БИДЕ ЦЕЛАТА Македонија ДВОЈАЗИЧНА и ТАМУ каде НЕМА процент за двојазичност
Тоа не е толку страшно колку што е фактот дека го губиме ексклузивитетот Македонија со официјален јазик Македонски.
Сега сме и практично бинационална држава со 2 официјални јазици: Албански и Македонски-според-уставот.

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Објасни де на нас неуките за што конкретно референдум бараш?

Објасни каде точно е проширена употребата на јазикот и се иде над устав и постоечки закони? Ќе прашав некој сендвич, ама губење на време е.
Што да се замараме со референдуми од ваков тип безвезе ми е да се мачиме у недела ден за одмарање, референдум заслужуваат само руско-индиските рудници кои сакаат да ни го загадат воздухот кој американциве ни го прочистуваа цело време со ураниум и допрва ќе ни го прочистуваат од криволак

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.681
Поени од реакции
37.665
Ај оди на часови по македонски и правопис кај Ѓорѓи.
...само потврдуваш дека сум во право, па се фаќаш за „запирки“ и правопис ( пази богати на форумов што сите со к_рот пишуваат ти најде мене :pos:) , а може мојот потпис те збунува, избриши го носето и коментирај ако имаш факти !

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
...Македонија и пред 2001 година беше двојазична (во 2001 год си бил роден? можеби со пелени на газето :D)
ДА ! БЕШЕ ДВОЈАЗИЧНА - И СЕ УШТЕ Е ДВОЈАЗИЧНА, КАДЕ ИМА ПРОЦЕНТ ЗА БИДЕ ДВОЈАЗИЧНА !
сега тоа што ТИ не го разбираш, сега ЌЕ БИДЕ ЦЕЛАТА Македонија ДВОЈАЗИЧНА и ТАМУ каде НЕМА процент за двојазичност !
...и ДА ! кој го е_бе „паторот“ СЕ ЗБОРУВА ЗА ДРЖАВАТА МАКЕДОНИЈА, не за личност што денес е - утре не е ! РАЗБИРАШ ЛИ СЕГА ?:facepalm:... нема шанса ! :yid:
Да си го гласате паторот,такви патриоти како вас не ни требаат сега во 2017 година..

Кога во 2012 година имаше Албански марш на сред Скопје за живи ве немаше и тебе и Волк и сите што сте полни со критики сега,кога во 2012 година делегацијата на Арм предводена од Талат Џафери се поклони пред споменикот на УЧК никаде ве немаше за коментар,сите овие години кога Македонски деца беа тепани и малтретирани во Скопје,Тетово,Куманово и Струга од Албанските никаде ве немаше да напишите нешто во врска со тоа и да побарате одговорност од Паторот,во Кичево бастионот на Дпмне во 2012 беше поставено огромно Албанско знаме како обележување на територија и погоди што?..НИКАДЕ ВЕ НЕМАШЕ..кога Артан Груби се курчеше во 2010 мислам беше на Кале кога полицијата ги апсеше комитите а ги пушташе Албанците ништо не пишевте вообичаено...кога Паторот јавно прозбори на Албански јазик во Скопје кога се пушташе тој мостот(или што и да беше) НИКАДЕ ВЕ НЕМАШЕ..е сега сендвичи трпете и ќутете..кога немавте храброст да побарате одговорност за милионите украдени од Паторот и Мијалков..НАШИ ПАРИ..тогаш немате лице да коментирате за ова...

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Да си го гласате паторот,такви патриоти како вас не ни требаат сега во 2017 година..

Кога во 2012 година имаше Албански марш на сред Скопје за живи ве немаше и тебе и Волк и сите што сте полни со критики сега,кога во 2012 година делегацијата на Арм предводена од Талат Џафери се поклони пред споменикот на УЧК никаде ве немаше за коментар,сите овие години кога Македонски деца беа тепани и малтретирани во Скопје,Тетово,Куманово и Струга од Албанските никаде ве немаше да напишите нешто во врска со тоа и да побарате одговорност од Паторот,во Кичево бастионот на Дпмне во 2012 беше поставено огромно Албанско знаме како обележување на територија и погоди што?..НИКАДЕ ВЕ НЕМАШЕ..кога Артан Груби се курчеше во 2010 мислам беше на Кале кога полицијата ги апсеше комитите а ги пушташе Албанците ништо не пишевте вообичаено...кога Паторот јавно прозбори на Албански јазик во Скопје кога се пушташе тој мостот(или што и да беше) НИКАДЕ ВЕ НЕМАШЕ..е сега сендвичи трпете и ќутете..кога немавте храброст да побарате одговорност за милионите украдени од Паторот и Мијалков..НАШИ ПАРИ..тогаш немате лице да коментирате за ова...
Ништо од ова не е предвидено со закон, легализирате диви градби какви што паторот легализираше ама овој пат за смрт на Македонија

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ништо од ова не е предвидено со закон, легализирате диви градби какви што паторот легализираше ама овој пат за смрт на Македонија
Немој бе аман ќе заплачам..милијардите што ни ги напикаа на наш грб не било смрт за Македонија,образовните реформи од 2009 година каде секое дете до 15 години во 2017 е неписмено не било смрт,ама двојазичноста била смрт..одете бе ринете земја со мотиките

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Немој бе аман ќе заплачам..милијардите што ни ги напикаа на наш грб не било смрт за Македонија,образовните реформи од 2009 година каде секое дете до 15 години во 2017 е неписмено не било смрт,ама двојазичноста била смрт..одете бе ринете земја со мотиките
Едно е да ја украдеш државата друго е да ја погребаш

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.681
Поени од реакции
37.665
...маче, не се возбудувај, знамето албанско го имаше и за време на Југославија среде Скопје на свадби, а богами и за сите празници, само што да ти кажам - ти не беше роден тогаш, да питаш по дома а? твојот свет се родил од 2001 год навака и за да зборуваш за историски настани мора малку поширок дијапазон да имаш !
Јас ти кажувам дека личности не се важни ни Курто ни Мурто, ни Ариф ни Стојко - ДРЖАВАТА Е ВАЖНА !
не гледај што сториле ТИЕ , ОВИЕ ----> гледај што ќе сториш ТИ, што појма немаш ни од постарата историја на Македонија, ти си таа генерација што треба да ја воздигне државата МАКЕДОНИЈА , ако ти пријдуваш на проблемот ...тој тоа го сторил, оној вака, оној онака - иди кажи на учителката !
треба ТИ да повлечеш, ТИ кажи што треба, не плачи дека други биле криви ТИ БИДИ ВОДАЧОТ ....
офф кого ќе учам јас ! :facepalm:
а бе на времето битолчаните беа поим, шо сторивте вие нови генерации?? аууууу скроз сум разочарана :yid:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Едно е да ја украдеш државата друго е да ја погребаш
Па всушност со крадењето веќе си ја погребал,каква иднина очекуваш ти кога за 20 години ќе нема кадар за хирург во Македонија?..неуролог,гинеколог?..за очи и уши?..кога ќе се пензионираат веќе постоечките доктори кој ќе работи подоцна?..инжињери?..водоинсталатери?..секој можен кадар е згаснат во државата и ти ќе ми дробиш тука дека двојазичноста е смрт за нас?..салам си?..знаеш ти каков пораз на држава ти е 85% до 15 годишните деца да се неписмени?..тоа е срам и погреб а не двојазичност...11 ебани години се и сешто избледе и вие ќе ми дробите тука дека сте многу засекирани за двојазичноста?..немој аман не плачете

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Па всушност со крадењето веќе си ја погребал,каква иднина очекуваш ти кога за 20 години ќе нема кадар за хирург во Македонија?..неуролог,гинеколог?..за очи и уши?..кога ќе се пензионираат веќе постоечките доктори кој ќе работи подоцна?..инжињери?..водоинсталатери?..секој можен кадар е згаснат во државата и ти ќе ми дробиш тука дека двојазичноста е смрт за нас?..салам си?..знаеш ти каков пораз на држава ти е 85% до 15 годишните деца да се неписмени?..тоа е срам и погреб а не двојазичност...11 ебани години се и сешто избледе и вие ќе ми дробите тука дека сте многу засекирани за двојазичноста?..немој аман не плачете
Заборавија Македонија таква каква ја познаваш а парите украдени сјо ќе ги врати

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
...маче, не се возбудувај, знамето албанско го имаше и за време на Југославија среде Скопје на свадби, а богами и за сите празници, само што да ти кажам - ти не беше роден тогаш, да питаш по дома а? твојот свет се родил од 2001 год навака и за да зборуваш за историски настани мора малку поширок дијапазон да имаш !
Јас ти кажувам дека личности не се важни ни Курто ни Мурто, ни Ариф ни Стојко - ДРЖАВАТА Е ВАЖНА !
не гледај што сториле ТИЕ , ОВИЕ ----> гледај што ќе сториш ТИ, што појма немаш ни од постарата историја на Македонија, ти си таа генерација што треба да ја воздигне државата МАКЕДОНИЈА , ако ти пријдуваш на проблемот ...тој тоа го сторил, оној вака, оној онака - иди кажи на учителката !
треба ТИ да повлечеш, ТИ кажи што треба, не плачи дека други биле криви ТИ БИДИ ВОДАЧОТ ....
офф кого ќе учам јас ! :facepalm: а бе на времето битолчаните беа поим, шо сторивте вие нови генерации?? аууууу скроз сум разочарана :yid:
Оди бе лечи се,јас ниту ќе ја воздигнам ниту имам намера да воздигнувам некоја вештачка држава која ми одзеде се ,Бугарскиот пасош и џенем ауфидерзен..не мислам да се замарам цел живот со неписмени сендвичи тука како вас..таа ќе учела и многу разочарана била...па ДРЖАВАТА Е ЗДРАВСТВОТО И ОБРАЗОВАНИЕТО..тие објасними дали функционираат?..онде на болница ќе ме умреа пред некоја година кога имав мака и ти ќе ми објаснуваш дека двојазичноста била смрт?..земете мотиките и право на нива бидејќи неможите да се цивилизирате,ви ги отворија границите и пак останавте копитарски сендвичи какви што си бевте...таа мене ќе ме учела за историја[DOUBLEPOST=1501930622][/DOUBLEPOST]
Заборавија Македонија таква каква ја познаваш а парите украдени сјо ќе ги врати
Ќе ги врати никогаш

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom