Диети и слабеење

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Пециво, торта, колачи.

:masa:

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.740
Поени од реакции
7.248
Тортите и колачите ги нема во таа диета. Некој се шегувал со Флипс.
Кеплер е сосема во право. Само умереност и активност. Ама, кој може...
Мене, на пример, тешко ми оди со тој совет

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Сепак ја нарекуваат диета
https://www.dijeta.net/un-dijeta/
Барем да ви ги ограничеле количините, вака ден за протеини ќе мавне некој 2 кила бифтек, скробен ден ќе опне цела тава лазањи плус троа леб да ги поттурне, ден за јаглехидрати 2литри кока кола плус една торта плус кило сладолед и за ужинки неколку тортици и овошен ден 3кг банани, кило грозје мх мх...за месец дена ќе можеш да влезеш во конкуренција со сумо борачите.

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.740
Поени од реакции
7.248
Барем да ви ги ограничеле количините, вака ден за протеини ќе мавне некој 2 кила бифтек, скробен ден ќе опне цела тава лазањи плус троа леб да ги поттурне, ден за јаглехидрати 2литри кока кола плус една торта плус кило сладолед и за ужинки неколку тортици и овошен ден 3кг банани, кило грозје мх мх...за месец дена ќе можеш да влезеш во конкуренција со сумо борачите.
Не ја рекламирам таа диета и, не сум ја пробал, бидејќи се уверив дека краткотрајно делува. Но, додека пријателот се придржуваше, ослабна. Не верувам дека го јадеше сето тоа што си го навел, ама не се жалеше дека е гладен.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Не ја рекламирам таа диета и, не сум ја пробал, бидејќи се уверив дека краткотрајно делува. Но, додека пријателот се придржуваше, ослабна. Не верувам дека го јадеше сето тоа што си го навел, ама не се жалеше дека е гладен.
Не постои диета во која има лимитирано калории, а не работи. Така да, тоа дали работи на краток рок нема никакво значење, секако диетите се за "викендаши" начинот на живот е она што треба да се смени.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Нека не ве лажат со вакви диети, умереност и физичка активност се решението, за тие со подобра дисциплина и поголема желба за успех може да се стават во понудата и кето, интермитент фастинг, ротација на јаглехидрати и слично, во принцип проста е математиката: помалку јадиш, а повеќе трошиш ;)

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.740
Поени од реакции
7.248
Нека не ве лажат со вакви диети, умереност и физичка активност се решението, за тие со подобра дисциплина и поголема желба за успех може да се стават во понудата и кето, интермитент фастинг, ротација на јаглехидрати и слично, во принцип проста е математиката: помалку јадиш, а повеќе трошиш ;)
Кеплер, благодарам, ама ти кажуем дека ниту сум ја пробал ниту ќе ја пробам диетата. Оставив линк овде за да прочита Флипс, ако веќе се одлучил за неа, бидејќи се разликува од неговата

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.121
Поени од реакции
339
Луѓе, во Сад сум Два месеци веќе, работам по 15 часа дневно и не само јас сите како топки станавме, 13 килограми имам ставено рамно 100кила сум.....денес имаше слободни систематски прегледи.... другарка се попраила 15 килограми....
Е , ама тука, кило јаболки ти е 8$ , а за 8$ можеш 8 хамбургери да избереш така да ..... хаод хаос е хранава скиснавме од сендвичи, ако сакаш да избегаш од сендвичи има грилл ресторани и кинески...
И си мислам, како се одржаваат овие момци извајани јебига на плажата шо џогираат кога 15 часа рмбам и еден час возам велосипед од дома и назад и сум качил толку килограми...
Јас бев Германија еден месец, работев во МкДоналдс и мислев дека ќе се проздебелам. Ама не. Отпрво јадев сендвичи и тоа сосила. Многу ми беа одвратни. Блага веза немаат со нашето месо. И последниот пат ко јадев, почна веќе да ми се враќа и од тогаш само пилешко. Иначе ослабев 3 кила за еден месец. јадев на работа кон 21ч и после ко ќе се вратев од на работа кон 2 по полноќ, пиев кило и пол вода и нешто овошје.

K

Kacar

Гостин
Абе нема шо друго да јадеме, да идеме у ексклузвни ресторани за по 500$ оброк ?
Нонстоп сме гладни, сите сме у една куќа 12 луѓе македонци, сите сме попраени од 6-15 килограми по човек. Значи буквално плачеше пријателкава а се гледаше дека енормно е здебелена....а и јас работам во два ресторани си коростам и јадам а нема ниш здраво за јадење.... пиеме кока коло, па јас гледам целулит на нозете а машко сум таква набабрена пилешка кожа у пм.....а да си на диета на овошје зеленчук, цк, тука не е можно, немаш време, нешто брзо и енергија шо дава...и си викам уште два месеци и да качам уште толку килограми, ќе се тршалам нема да чекорам. Еве сеа гмечиме пици, имаше акција 5+2 гратис фамилијарни пици од Доминос за студенти -50% и како да не искористиме ?

B

Bafra

Гостин
Абе нема шо друго да јадеме, да идеме у ексклузвни ресторани за по 500$ оброк ?
Еве сеа гмечиме пици, имаше акција 5+2 гратис фамилијарни пици од Доминос за студенти -50% и како да не искористиме ?
Јади си друже, ич К да не ти чуе, искористи максимум тоа попустите и кока кола обавезно, нема смисла тестото несварено да седи во цревата.

Си кажува колку се здебелил, и после кажува дека поради попуст јаде пица, плачат што се здебелиле и се тешат со јадење фамилијарни купечки пици ... :tapp:
И како бе со ваков памет да не им ги земеш парите. На прехрамбена индустрија, фармација, доктори, продавници за спортска опрема сте им омилена таргет група.

Попустот што сега си среќен дека си го искористил, дека си добил нешто вредно за малку пари во наредни години милион пати поскако ќе го платиш за здравјето да си го вратиш во нормала ама јбг уживај додека си млад :D

K

Kacar

Гостин
Јади си друже, ич К да не ти чуе, искористи максимум тоа попустите и кока кола обавезно, нема смисла тестото несварено да седи во цревата.

Си кажува колку се здебелил, и после кажува дека поради попуст јаде пица, плачат што се здебелиле и се тешат со јадење фамилијарни купечки пици ... :tapp:
И како бе со ваков памет да не им ги земеш парите. На прехрамбена индустрија, фармација, доктори, продавници за спортска опрема сте им омилена таргет група.

Попустот што сега си среќен дека си го искористил, дека си добил нешто вредно за малку пари во наредни години милион пати поскако ќе го платиш за здравјето да си го вратиш во нормала ама јбг уживај додека си млад :D
Дојди јади тука овошје и зеленчук, ќе попуштиш со здравјето одма ти, пред се психичко ;)

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.533
Поени од реакции
37.380
Еве зошто се дебелеете
http://wp.me/p8RCnM-kZ
На оваа страна ќе дознаете многу работи за дебелината
...дебелење е само и само кога соодносот на внес на калории е поголем од потрошувачката, сакал спиел сакал не спиел 8 часа дневно :)

Kajgana Shop

На врв Bottom