- Член од
- 16 декември 2012
- Мислења
- 2.740
- Поени од реакции
- 7.248
Барем да ви ги ограничеле количините, вака ден за протеини ќе мавне некој 2 кила бифтек, скробен ден ќе опне цела тава лазањи плус троа леб да ги поттурне, ден за јаглехидрати 2литри кока кола плус една торта плус кило сладолед и за ужинки неколку тортици и овошен ден 3кг банани, кило грозје мх мх...за месец дена ќе можеш да влезеш во конкуренција со сумо борачите.Сепак ја нарекуваат диета
https://www.dijeta.net/un-dijeta/
Не ја рекламирам таа диета и, не сум ја пробал, бидејќи се уверив дека краткотрајно делува. Но, додека пријателот се придржуваше, ослабна. Не верувам дека го јадеше сето тоа што си го навел, ама не се жалеше дека е гладен.Барем да ви ги ограничеле количините, вака ден за протеини ќе мавне некој 2 кила бифтек, скробен ден ќе опне цела тава лазањи плус троа леб да ги поттурне, ден за јаглехидрати 2литри кока кола плус една торта плус кило сладолед и за ужинки неколку тортици и овошен ден 3кг банани, кило грозје мх мх...за месец дена ќе можеш да влезеш во конкуренција со сумо борачите.
Не постои диета во која има лимитирано калории, а не работи. Така да, тоа дали работи на краток рок нема никакво значење, секако диетите се за "викендаши" начинот на живот е она што треба да се смени.Не ја рекламирам таа диета и, не сум ја пробал, бидејќи се уверив дека краткотрајно делува. Но, додека пријателот се придржуваше, ослабна. Не верувам дека го јадеше сето тоа што си го навел, ама не се жалеше дека е гладен.
Нека не ве лажат со вакви диети, умереност и физичка активност се решението, за тие со подобра дисциплина и поголема желба за успех може да се стават во понудата и кето, интермитент фастинг, ротација на јаглехидрати и слично, во принцип проста е математиката: помалку јадиш, а повеќе трошишНе ја рекламирам таа диета и, не сум ја пробал, бидејќи се уверив дека краткотрајно делува. Но, додека пријателот се придржуваше, ослабна. Не верувам дека го јадеше сето тоа што си го навел, ама не се жалеше дека е гладен.
Кеплер, благодарам, ама ти кажуем дека ниту сум ја пробал ниту ќе ја пробам диетата. Оставив линк овде за да прочита Флипс, ако веќе се одлучил за неа, бидејќи се разликува од неговатаНека не ве лажат со вакви диети, умереност и физичка активност се решението, за тие со подобра дисциплина и поголема желба за успех може да се стават во понудата и кето, интермитент фастинг, ротација на јаглехидрати и слично, во принцип проста е математиката: помалку јадиш, а повеќе трошиш
Јас бев Германија еден месец, работев во МкДоналдс и мислев дека ќе се проздебелам. Ама не. Отпрво јадев сендвичи и тоа сосила. Многу ми беа одвратни. Блага веза немаат со нашето месо. И последниот пат ко јадев, почна веќе да ми се враќа и од тогаш само пилешко. Иначе ослабев 3 кила за еден месец. јадев на работа кон 21ч и после ко ќе се вратев од на работа кон 2 по полноќ, пиев кило и пол вода и нешто овошје.Луѓе, во Сад сум Два месеци веќе, работам по 15 часа дневно и не само јас сите како топки станавме, 13 килограми имам ставено рамно 100кила сум.....денес имаше слободни систематски прегледи.... другарка се попраила 15 килограми....
Е , ама тука, кило јаболки ти е 8$ , а за 8$ можеш 8 хамбургери да избереш така да ..... хаод хаос е хранава скиснавме од сендвичи, ако сакаш да избегаш од сендвичи има грилл ресторани и кинески...
И си мислам, како се одржаваат овие момци извајани јебига на плажата шо џогираат кога 15 часа рмбам и еден час возам велосипед од дома и назад и сум качил толку килограми...
Јади си друже, ич К да не ти чуе, искористи максимум тоа попустите и кока кола обавезно, нема смисла тестото несварено да седи во цревата.Абе нема шо друго да јадеме, да идеме у ексклузвни ресторани за по 500$ оброк ?
Еве сеа гмечиме пици, имаше акција 5+2 гратис фамилијарни пици од Доминос за студенти -50% и како да не искористиме ?
Дојди јади тука овошје и зеленчук, ќе попуштиш со здравјето одма ти, пред се психичкоЈади си друже, ич К да не ти чуе, искористи максимум тоа попустите и кока кола обавезно, нема смисла тестото несварено да седи во цревата.
Си кажува колку се здебелил, и после кажува дека поради попуст јаде пица, плачат што се здебелиле и се тешат со јадење фамилијарни купечки пици ...
И како бе со ваков памет да не им ги земеш парите. На прехрамбена индустрија, фармација, доктори, продавници за спортска опрема сте им омилена таргет група.
Попустот што сега си среќен дека си го искористил, дека си добил нешто вредно за малку пари во наредни години милион пати поскако ќе го платиш за здравјето да си го вратиш во нормала ама јбг уживај додека си млад
...дебелење е само и само кога соодносот на внес на калории е поголем од потрошувачката, сакал спиел сакал не спиел 8 часа дневно