Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Каква иднина гледаш ти за бетмен во ова пропаднато дпмне на кое броени му се деновите стварно незнам.
За жал за десницата, за жал за левицата и за Македонија, и за греота за демократијата тука..
кадар како шишмишот станува една од опциите на десницата. утре може на избори да го гледаме...
наместо да бираме кој е подобар да бираме најмалото зло.
од друга страна многу паѓаат на ефтин популизам, помешај и разноразни теории на заговор сороси мороси, и мозоците испрани. на фејсбук има 26 000 следбеници шишмишот. еј![DOUBLEPOST=1501441295][/DOUBLEPOST]
Јоци ја стави у иста реченица со говедата најсериозно ? Јоци беше у први редови на шарената револуција дечко иди нека те информираат у штаб .
јоци од секогаш била контроверзен лик. како што и покажува дека е. уште ја мислиш “неутрална“ како што шишмишот беше неутрален, до вчера.
ама ајде, да видиме што ќе биде, се надевам не сум во право. изјави се повлекува од новинарство да се посвети на политичка кариера. нејзини зборови.

http://republika.mk/tag/јорданка-ивановска-јоци
:)

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.342
Поени од реакции
34.960
Жената секогаш ја критикува власта која и да е, и да се утепа од критики против грујо, сега цело време ја напаѓа новата власт. Дечко тоа ти се вика жена со сопствено јас и личен став, платениците барај ги кај тебе у штаб, или евентуално прашај го павле, шулиманович васиљљљљ бетмен и остала тиња они знаат како најдобро се пуши нечиј к.р !!!
Јадеше јоци трици против паторот пред да постои СЈО. Па после му текна на паторот да ја купи
Пошто е глуп па не му „текнало“ порано да ја купи. :(

Тоа е тoj бинарен систем, или е сдс или е дпмне... Ништо друго не постои на светов освен сдс и дпмне. :facepalm:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.193
Поени од реакции
46.409
сдс се на пат да си ја закопаат партијата и да ги вратат вмро на власт уште 10 години, како што направија и предгодно. Со ова темпо тешко дека ќе истраат година ;)

:pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Јоци ја стави у иста реченица со говедата најсериозно ? Јоци беше у први редови на шарената револуција дечко иди нека те информираат у штаб .
A vmro haraat li haraat, tim snova sostavija : ))))
Grujo uste im e pretsedatel, tie se u faza na raspaganje, dur ne se raspadnat, i posle celosno novi decki ne dojdat na celo na partijata, ne se vrakaat na vlast, ne znam kako toa ne ti e jasno, pa samo u momentov sea da ima izbori ke izgubat pratenici na smetka na sdsm, tolku bese od niv, tolku bese od grujo ...
Baska, kako ke se vratele vmro na vlast, bez albanskiot faktor ... nikako, stavija decki u izvrsen komitet sto vodea bagra razulavena na ulici sto peese za Albanci gasna komora : )))), eve ti edna kardinalna greska u start sto pravat, od politicki aspekt, ova ti e zakopuvanje na partija za nasi standardi. Ali pogolemo dno, od toa sto uste se plasat da go ishutiraat grujo nema, od edna strana sakaat pak da se vratat na vlast, od druga grujo e uste tuka ....
Da ne navlagame sto gi izgubija mediumite, a toa najveke glasovi im nosese, propagandata, koja veke ja nema.

Ne znam dali sfakas deka na sdsm poise im odgovara gruevski da e na celo na dpmne, otkolku u zatvor.

Kolku sto bea sdsm nestabilna opozicija, tolku se sea i ovie, duri i beter so toa sto sea se simnati od vlast, pa uste imaat ostaveno koreni u odredeni strukturi u opstestvovo ama i toa e u faza na trebebenj, a toa e uste eden golem problem za nas, postoenjeto na bedna opozicija ... i posle stranski faktori ke vlijaat, pa ke vlijaat, koga sami ne sme kadarni da vodime drzava.

p.s. za tempoto, vidi so kakvo tempo vmro vladeea godini i godini i godini, ne si go precenuvaj sopstveniot narod.

Последно уредено:
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Е добро де, настрана СЈО и судството, што виде ти во нејзиниот коментар за вчерашната журка на камуфлираните на плоштад Македонија, а да не е неутрално ?
Ништо, глеаш дека тоа не го искоментирав. Зборот ми беше дека се понаша забегано, ако толку била за правна држава ќе збореше уште за тоа, а не да вика не ме интересира. Што може да се очекува од човек кој работел во режимски весници.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.700
Pa ja praele, zasto e, mnogu dobro znae milenko sto pisuva i ne mu e slucajno toa sto go nategnal, dokumentiran ludak e, ima zuta kniska.
Zatoa, ako nekoj misli deka e objektiva, kurof mi e, za ova so dzandarive i ovie levicarive e celosno u pravo, ama ne smee da i se zanemari faktot deka veti vise nema da se zamara so vakvi sranja u zemjava, koga bese najkriticno, eden povik, ili poraka, deka ke i ja izvadat cela dijagnoza na internet, i tolku bese od nea na nekolku meseci, zasto na net ke ja rasparaat, i od edna i od druga strana, i tolku ke bide od nea ko nekoe faktorce u kritickata ni masa.
Taka da ako nekoj bara objektivnost od joci, nikad nema da ja dobie, odredeni raboti ne smee da gi potegne, a prasanje na vreme e koga ke bide ucenuvana i od drugata strana, pa pak ke se povlece i ke ja snema.
Да, да, сега откако Заев дојде на власт и Миленко стана релевантен кога станува збор за критикувачи на црпковциве. Кога ги критикуваше ВМРО, објективна беше. Кога почна да ја критикува новава власт, престана да биде објективна. У реду е, ич не си проѕирен во муабетов. (y)

Јас не знам само како не се срамиш да тресеш вакви глупости и теории на заговори за некаква си дијагноза, као наводно добила повик дека ќе ѝ ја објават дијагнозата на нет, и така ја купиле.

Јас разбирам дека јадрото на државава го сочинуваат неспособни дудлачи кои по секоја цена мора да лижат партиски гомнарии, ама имајте барем малку осет кога тресете глупости.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Јоци бе дојде на ред да биде дискутирана. Да не се у право просдс што јадат вафли за неа сега откако она неколку години уназад на фб ги пичкараше вмровците, а сеа уше помалце имаат право да ја величат вмровците кои до вчера ја викаа неебана, соросоид, со ментален проблем, незнам дури и по фамилија свињенко и јанко и "удрија". Така да безвезе е.
да бидам искрен не ја следам многу. ја забележав кога саботираше еден протест против промени на ДУП(читај градежна мафија), со вртење на протестите кон “права на животните“. кога и кажаа дека целта на протестите е друга почна да се заканува со трипови од типот “не знаете вие која сум“ “ќе се јавам на овој оној да не ви се оствари ништо“ и тако то. Значи уште од тогаш ја забележав како малку пореметен его-мањак.
контроверзна е сигурно, може и е купена од вемерето, може не.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.850
Поени од реакции
21.664
Да, да, сега откако Заев дојде на власт и Миленко стана релевантен кога станува збор за критикувачи на црпковциве. Кога ги критикуваше ВМРО, објективна беше. Кога почна да ја критикува новава власт, престана да биде објективна. У реду е, ич не си проѕирен во муабетов. (y)

Јас не знам само како не се срамиш да тресеш вакви глупости и теории на заговори за некаква си дијагноза, као наводно добила повик дека ќе ѝ ја објават дијагнозата на нет, и така ја купиле.

Јас разбирам дека јадрото на државава го сочинуваат неспособни дудлачи кои по секоја цена мора да лижат партиски гомнарии, ама имајте барем малку осет кога тресете глупости.
Или во 2 збора, штабски инстукции !!!

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.700
Како што новата власт пумпа стаж, така се повеќе и повеќе ќе гледаме штабски синови и дежурни кловнови кои мора по секоја цена да лижат кај што сереме и плукаме по власта. Тоа е нормален, природен процес.

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
А зошто не плукавте по старата вмро власт. или они беа безгрешни. Само плукате по сдсм без разлика дали се опозиција или позиција.
Плукате и критикувате дека го прават истото што го правеше мината влада. Ама тоа истото во минатат влада вам ви одговараше.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.193
Поени од реакции
46.409

Абе ти до утре можеш да бистриш политики тука, да тераш на глупи муабети, претпоставки и остало, тоа нема да го занемари фактот дека јоци е ментално болна, здрава е у главата колку што е и објективна, ич, а тоа сака некој овде на темава да го наметне. Всушност и целосно се согласив со нејзините последни ставови, не и со нејзината Објективност, по потреба, игнорира одредени тематики, или ја снемува на неколку месеци.
Твоите генерализации за по дома, за твоите чувај си ги, нив најбоље ги познаваш, тука нема да ти поминат, демек била некаков фактор пред падот на дпмне јоци ( всушност не беше никаков, се повлече и јавно го образложи тоа ), и сеа е умоболна, не, беше таква, остана таква, тој сегмент од нејзиниот живот од увек си бил status quo, па доволно беше да ја читаш у Антена пред години и години за да знаеш дека нешто не штима кај неа, не ти ни треба некаква си документација за да тоа го укапираш, или коа некој јавно ке се срами дека земјата е рамна плоча, и тоа со години да го пропагира кај стигне ... и истиот сеуште да е фактор за многумина у земјава.

Па уште и да се срамам, за што бе да се срамам, дека сум рекол дека јоци е шизо ? :pos::pos::pos:,Сестра да не ти е па да се навреди. Тоа е исто ко да му речеш на некој дека треба да се срами зашто рекол дека сонцето изгрева на исток, а заоѓа на запад.

Вии, ова ако се однесуеше на мене, поприлично глуп ќе испаднеш, нешто налик на ставот од погоре дека вмро со грујо ќе се врателе на власт, што не е можно у ниту еден постоечки универзум.

Штабска инстУкција за јоци бе .... :pos::pos::pos::pos:, за јоци. ЈОЦИ.

кај пишав кај се заебав у темава,за јоци муабет се праи еј, толку на значење ни по дома не и даваат, у некој нормален свет, или нормална Македонија сеедно, пажња на јоци би и обраќал само психијатар.
Само кај нас вакви фаци може да ја оправаат политичката состојба и да делат совети и притоа да претставуваат релевантен фактор за многумина, и никаде на друго место, шизо и чоек што тврди дека змејата е рамна плоча, или оној дебелион од доказ, или саше, сеедно .... dear god. :facepalm:

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.700
Абе ти до утре можеш да бистриш политики тука, да тераш на глупи муабети, претпоставки и остало, тоа нема да го занемари фактот дека јоци е ментално болна, здрава е у главата колку што е и објективна, ич, а тоа сака некој овде на темава да го наметне. Всушност и целосно се согласив со нејзините последни ставови, не и со нејзината Објективност, по потреба, игнорира одредени тематики, или ја снемува на неколку месеци.
Твоите генерализации за по дома, за твоите чувај си ги, нив најбоље ги познаваш, тука нема да ти поминат, демек била некаков фактор пред падот на дпмне јоци ( всушност не беше никаков, се повлече и јавно го образложи тоа ), и сеа е умоболна, не, беше таква, остана таква, тој сегмент од нејзиниот живот од увек си бил status quo, па доволно беше да ја читаш у Антена пред години и години за да знаеш дека нешто не штима кај неа, не ти ни треба некаква си документација за да тоа го укапираш, или коа некој јавно ке се срами дека земјата е рамна плоча, и тоа со години да го пропагира кај стигне ... и истиот сеуште да е фактор за многумина у земјава.

Па уште и да се срамам, за што бе да се срамам, дека сум рекол дека јоци е шизо ? :pos::pos::pos:,Сестра да не ти е па да се навреди. Тоа е исто ко да му речеш на некој дека треба да се срами зашто рекол дека сонцето изгрева на исток, а заоѓа на запад.
Тоа дека била шизо и умоболна изгледа само тебе и на Миленко ви е познато. И на Јанко прасето. Јас во такви теории на заговори и тетка-муабети не би да ви се мешам.

Но вакво очајно и патетично дискредитирање на критичари кон власта ни во Грујово време немало. Класични тетки малограѓанки. :D

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.850
Поени од реакции
21.664
прво штабско правило - чим ја критикуваат сегашната власт по автоматизам се вмро и шизо.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.193
Поени од реакции
46.409
Тоа дека била шизо и умоболна изгледа само тебе и на Миленко ви е познато. И на Јанко прасето. Јас во такви теории на заговори и тетка-муабети не би да ви се мешам.

Но вакво очајно и патетично дискредитирање на критичари кон власта ни во Грујово време немало. Класични тетки малограѓанки. :D
дискредитирање не е зашто кај нас ретардиран мравојад е доволно кадарен за да претставува фактор на проста раја ... така да тури му курот и ако е некој ментално сјебан у главата. Тој некој кој себе си се претставува ко критичар на неправдите у општеството, фриленсер, а у клучен период за истото Не постоеше, изглеа у бардовци тој период секнало wifi-to.
Нема што да ја дискредитирам, нормално е кај нас вакви налик на неа да се репер за повеќето, изглеа предуслов е да се со фалинка, плус по не знам кој пат, целосно е у право, ништо погрешно не кажуе у моментов, но се осврнав на објективноста, јоци да ти била една од ретките објективни критичари кај нас ... класично допирање на срамот е ова.
И на крајот од денот, шо се дешава тука, вчера се деси блам со апсењето на левичариве, и толку од што се нема свое Ја, дури и за ваква дешавка мора јоци да се цитира, за ваков прост, едноставен случај, чист и јасен случај на тотален промашај на полицијата, да се форсира шизото јоци, нејзиниот став да е репер дека ја утнале,еве видете луѓе големата јоци што вика, и после се чудите зашто васиљевци и бетменофци догурале до кај шо догурале, или станале влијателни, е баш ради ваквите.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.700
И на крајот од денот, шо се дешава тука, вчера се деси блам со апсењето на левичариве, и толку од што се нема свое Ја, дури и за ваква дешавка мора јоци да се цитира, за ваков прост, едноставен случај, чист и јасен случај на тотален промашај на полицијата, да се форсира шизото јоци, нејзиниот став да е репер дека ја утнале,еве видете луѓе големата јоци што вика, и после се чудите зашто васиљевци и бетменофци догурале до кај шо догурале, или станале влијателни, е баш ради ваквите.
Ех, за едно цитирање било проблем. Досега три години наназад се цитираа Твитер кловнови од типот на Васиљ и Лешоски, па сега за една бивша новинарка било проблем. :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom