Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
1. Ако е валиден тој документ, зошто не е на сила? Мене не ми е целта да бранам или да нашаѓам, туку да се констатира. Ако е валиден, што мајка бараат да го подготвуваат за во октомври? Или има фалинки?
2. По кој пат треба да ти кажам дека според законот за амнестија, учесниците во конфликтот во 2001 се амнестираат, сем оние кои се во Хаг. Ти не би ги амнестирал? Би го кршел законот? Јас лично би ги обесил, ама законот не го дозволува тоа, па би ги амнестирал, според законот.

Јас сакам да користам и некои дијалекти од моите претци, каде Ф се заменува со В. Од западна Македонија.
1. Не е на сила бидејќи вмро не направи влада. Да направеше ќе беше на сила а ти ќе ќутеше ко риба за тоа. Сеа ви се погоди па јадете гомна. Ако јадете си.
2. Зошто е изгласано во 1 по полноќ? Не ти е чудно?
3. :pos::pos::pos: Кај неписмен па и пробува да се оправда.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Е па, ако ти држи вода обвинението дека судиите се виновни за наводното бегство на луѓе осомничени за криминални дела, тогаш по автоматизам би требало да следуваат обвиненија и против татарската држава доколку се открие дека осомничените фатиле џаде со татарски пасоши - бидејќи нели целото партиско раководство на пвеводбениците имаат татарски пасоши, а татарската држава е таа која им ги издала и со тоа им овозможила бегство.
Одлична аналогија. Ако си многу пијан и надрогиран.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.574
Заев нека пази со оваа војска Трамп шо ја испрати, не знам, можда сакаат да ги извлечат Груевски и Мијалков, да им помогнат да избегаат.
или на власт да ги вратат.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.081
Поени од реакции
12.630
Одлична аналогија. Ако си многу пијан и надрогиран.
А твојата аналогија врз која основа ја темелиш ?

Јас не се занимавам со право, но не ни морам да се занимавам за да знам дека пред се`, потребни се докази за да можеш да тужиш некого, а не врз принципот рекла-казала.

Ти се занимаваш со право за да ти држи вода твојата аналогија, или имаш некакви конкретни докази кои го потврдуваат ова што го велат зелениве лупаши ?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.574
Е па, ако ти држи вода обвинението дека судиите се виновни за наводното бегство на луѓе осомничени за криминални дела, тогаш по автоматизам би требало да следуваат обвиненија и против татарската држава доколку се открие дека осомничените фатиле џаде со татарски пасоши - бидејќи нели целото партиско раководство на пвеводбениците имаат татарски пасоши, а татарската држава е таа која им ги издала и со тоа им овозможила бегство.
Епа тогаш и Бугарија е крива. Зато што избегале со пасоши нивни, а не само судиите ги криват за сенешто.

Озбилно, ова е на ниво на Фринџ, Иреал, Ѓорѓи логика.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Јас не ги поврзав, тие самите се поврзаа од поодамна со извршната власт.
И да е така, не е важно ни дали се граѓански друштва, ни кои се, ни што се. Тоа кои се тие не го менува фактот што секоја клетка во општествово е корумпирана. Навистина не знам како може да ти мења нешто во таа ситуација.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Добро де, ако е од 1999, може мала корекција да направат, ништо значајна во контекстот.
От 1991 година до 1999 година е 8 години докато стасахме до решение и немахме нито еднин подпишан документ. Сега от 2009 за прав пат зборувавме за договор, до 2017 година е 8 години.
Тоест сека промена, ке значи отваране на пандорината кутиja и изолациja на РМ за наредно еве например 8 години. Ако сакате да си го причините...повелете.

Последно уредено:
Член од
24 април 2008
Мислења
11.081
Поени од реакции
12.630
Епа тогаш и Бугарија е крива. Зато што избегале со пасоши нивни, а не само судиите ги криват за сенешто.

Озбилно, ова е на ниво на Фринџ, Иреал, Ѓорѓи логика.
Ако и тие се невладини "експерти" како Блаже Коневски и Зелена лупа, тогаш да, на нивно ниво е`.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
1. Не е на сила бидејќи вмро не направи влада. Да направеше ќе беше на сила а ти ќе ќутеше ко риба за тоа. Сеа ви се погоди па јадете гомна. Ако јадете си.
2. Зошто е изгласано во 1 по полноќ? Не ти е чудно?
3. :pos::pos::pos: Кај неписмен па и пробува да се оправда.
Пак ќе ти повторам. Што би било кога би било не е сериозно да се коментира. Сега, ако почнеме да шпекулираме... брод ќе изградиме.
Размисли, Заев е поставен за премиер за да ги спроведе сите „проблеми“ кои ги имавме од 1991 г. За жал, на наша штета и обезличување. Тоа не се шпекулации. Веќе 2 закони се јавно промовирани.
Како и да е донесена амнестијата и ти да си бил премиер, ќе си морал да ги амнестираш (преку своите пратеници) истиве.
Ајде ако сум неписмен, кажи ми што ти значи зборот „ќути“? Неписмен ли си, па го користиш? Ако јас ве корегирам за сите неправилности (најчесто србизми), 20% од написите ќе треба да се поправаат.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
А твојата аналогија врз која основа ја темелиш ?

Јас не се занимавам со право, но не ни морам да се занимавам за да знам дека пред се`, потребни се докази за да можеш да тужиш некого, а не врз принципот рекла-казала.

Ти се занимаваш со право за да ти држи вода твојата аналогија, или имаш некакви конкретни докази кои го потврдуваат ова што го велат зелениве лупаши ?
Кај мене нема аналогија. Знаеш што значи зборот аналогија?

Член од
24 април 2008
Мислења
11.081
Поени од реакции
12.630
И да е така, не е важно ни дали се граѓански друштва, ни кои се, ни што се. Тоа кои се тие не го менува фактот што секоја клетка во општествово е корумпирана. Навистина не знам како може да ти мења нешто во таа ситуација.
Точно, а овие зеленолупашиве и не знам кои други самопрогласени експерти кои се појавуваат или допрва ќе се појавуваат во јавноста, само го шират тој вирус на корупција, наместо да се борат против истиот - што всушност треба да биде една од основните цели на невладините организации.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
От 1991 година до 1999 година е 8 години докато стасахме до решение. Сега от 2009 за прав пат зборувавме за договор, до 2017 година е 8 години.
Тоест сека промена, ке значи отваране на пандорината кутиja и изолациja на РМ за наредно еве например 8 години. Ако сакате да си го причините...повелете.
А има ли проблем да стои само „македонски и бугарски јазик“? Што е проблемот. Кога одиш во странска држава, зборуваш на уставниот англиски јазик, како светски јазик? Или едноставно, зборуваш на англиски јазик?
Пак ќе прашам, има ли проблем да се тргне „според уставот“? Договор може да се потпише и на светски јазик. Никој не брани. Па ќе се преведе дома. Или декларација.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.574
Не стварно, како смеат Зелена Лупа да зборат нешто против судиите кои ги пуштија да киднат овие?
Па знаат ли они дека лично господинот Мијалков ги назначил тие судии, не се паднати од небо.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.081
Поени од реакции
12.630
Кај мене нема аналогија. Знаеш што значи зборот аналогија?
Па ти прв го употреби тој збор, па повели ти дефинирај го.

Се гледа дека те фатила досада денес.

Не стварно, како смеат Зелена Лупа да зборат нешто против судиите кои ги пуштија да киднат овие?
Па знаат ли они дека лично господинот Мијалков ги назначил тие судии, не се паднати од небо.
А бе слободно нека зборуваат колку сакаат и против кого сакаат, но едно е да говориш за или против некого/нешто, а друго е да поднесуваш кривична пријава, за обвинение потребни се докази.

Каде им се доказите ?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ако и тие се невладини "експерти" како Блаже Коневски и Зелена лупа, тогаш да, на нивно ниво е`.
Beric ли ти е достоен за разговор? Тој нема 3 чисти од разговор. Маткач, кој ли го излажал дека има капацитет за на форум. „Видела жабата...“.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom