Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
со дванаесгодишници не ми се дискутира за политика.
Ако се види дека бугарската страна е неконструктивна или аздисува - ќе алармираш и ќе те земат за посериозно
[DOUBLEPOST=1501188503][/DOUBLEPOST]
Орбан е фашистичко говно
Мене повеќе ми изгледа дека си куртон без мозок што чека од ЕУ да му каже каков став да има.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
@Nekojx што е проблемот со комисиите? Историчари, ако целиот процес е нормален, вадат документи од архиви, музеи и светски призната литература и дискутираат. Ако се плашиш од своја фејк историја, тоа е друга работа. Мене најмногу ми е шубе околу тоа кои неспособни токмаци ќе бидат дел од нашата страна. Ачковска со синови, ќерки и цела фамилија напикана по одбори? Жежов....тоа не се историчари, тоа се куртони.
Јас мислам дека имаме доволно аргументи. Околу извесни ликови, киднапери на автентичното ВМРО имам јасно кажано дека треба да и се предадат на Бугарија и таа дистинкција која дпне се обиде да ја замати, а порано ја имаше, да се дефинира.
Бугарија од времето на Георги Димитров, Стамболиски има порелаксиран однос кон нас и мислам дека треба да се стави акцент на тој дел. Тие каракачанови и слични националистички гнаси шо регрутираат празноглавци ко волков овде, кој ги е**!

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Еве да земеме најпесимистички поглед за БГ, најлошата варијанта.

Во најлошата варијанта БГ го користи овој договор како изговор за блокади.
“не соработуваат по основа на договорот, не ги исполнуваат точките, не се добри соседи“

Иди докажувај дека ги исполнуваш точките.

Ме буни тоа што ние можеме сите работи договорени (историја, учебници) ден после влез да ги преиначиме.
Бугарите сигурно се свесни за тоа..

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.416
Поени од реакции
4.323
Клучот за влез на РМ во НАТО и ЕУ е во рацете на Грција. Кога Грција ке реши да влеземе ке влеземе. Да на беше ветото од Грција ние ке бевме во нато уште на самитот во Романија. Тогаш јасно ни кажаа од нато дека поканата за членство останува и ке бидеме примени веднаш штом го решиме проблемот со Грција. Исто е и со ЕУ. Да не не попречува Грција ние одамна ке ги имавме започнато преговорите а можеби и ке беа веке завршени. Според ова, споделување искуство, подршка и останати работи од договорот со Бугарија нема да ни бидат од некоја голема полза за влез во ЕУ и НАТО, едноставно не е до Бугарија проблемот туку е до Грција. Мислам дека целта на овој договор е нешто што не е напишано во него....

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Срамота.
Возрасни, веројатно фамилијарни луѓе, поради невозвратена љубов да бегаат од таковината, сеедно дали сопругите се швалерисувале, или пак швалерките им раскинале паралелно со разрешувањето од функциите па сфатиле дека не се работи за љубов...сега азил да бараат.

П.С Цело време тактизираат со купување време, сметаат дека промената на Шефот на Дипломатската мисија на САД во земјава, ќе го намали притисокот и ќе се амортизира ударот. Во меѓувреме палети пари се фрлаат насекаде и за се и сешто.
Од друга страна нема сопфатна ревизија на работењето на институциите како што беше најавувано, или пак чесно работеле, па не лажеле?!

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Мене повеќе ми изгледа дека си куртон без мозок што чека од ЕУ да му каже каков став да има.
Ок, иди мавни чакија на орбан и на ердоган и легни си, глупо дете!

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
@Nekojx што е проблемот со комисиите? Историчари, ако целиот процес е нормален, вадат документи од архиви, музеи и светски призната литература и дискутираат. Ако се плашиш од своја фејк историја, тоа е друга работа. Мене најмногу ми е шубе околу тоа кои неспособни токмаци ќе бидат дел од нашата страна. Ачковска со синови, ќерки и цела фамилија напикана по одбори? Жежов....тоа не се историчари, тоа се куртони.
Јас мислам дека имаме доволно аргументи. Околу извесни ликови, киднапери на автентичното ВМРО имам јасно кажано дека треба да и се предадат на Бугарија и таа дистинкција која дпне се обиде да ја замати, а порано ја имаше, да се дефинира.
Бугарија од времето на Георги Димитров, Стамболиски има порелаксиран однос кон нас и мислам дека треба да се стави акцент на тој дел. Тие каракачанови и слични националистички гнаси шо регрутираат празноглавци ко волков овде, кој ги е**!
Види како ги гледам комисиите, без илузии и без негативни чувства кон Бугарите:

Бугарите ќе кажат ова ова и ова ќе го смените во вашите учебници. (пример ќе пишете дека ве измислила коминтерна во 1945 а вие сте Бугарски народ) Ако не го сторите тоа го нашуштаме договорот, и нема ЕУ и НАТО за вас.
И ние како попчиња тоа ке го сториме, дека немаме избор.

Искрено овој дел и не ме загрижува многу, и да не тераат Марсовци да се пишеме, ден после влез се се враќа назад, не ми е гајле.

Туку да не го користат договорот баш за блокади..

Последно уредено:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Ок, иди мавни чакија на орбан и на ердоган и легни си, глупо дете!
Заедничко кај Орбан и Ердоган е тоа што сакаат нивните држави да бидат независни од некакви си унии, итн.
Тоа е причината што ги мразите, ништо друго.

Вие сте Евро-овчички на кои им треба Евро-чобани ко Меркел, Јункер итн.

V

viktora

Гостин
Да не бидам грешно сватен, јас сум апсолутно про ЕУ и про НАТО. Немаме други опции ако сакаме да опстанеме како земја, буквално и во секоја смисла.
И сосема разбирам и се согласувам дека мора да ја смениме сликата на проблематичен психопат што ја претстави гвујо. Пред се за нас дека ептен ама ептен им годи таква слика за нас на грците вољни за блокади.
Тхет саид...
Да, договорот може да не се почитува и да се излезе од него.
Но, излегување од орото, пази наречено “добрососедски договор“ значи дека не сакаме добрососедски односи, т.е. нема ЕУ и НАТО.
Понатаму става црно на бело дека проблемите за кои би се нарушиле добрососедски и ЕУ е историјата (комисиите).
Ако до сега беше неразбирливо (за западњаци) мрчење на БГ за “нашата историја, јазик име“ од сега со договорот тоа мрчење е ставено во јасна рамка.
Ние се обврзуваме да најдеме решение (заеднички комисии) за тоа мрчење, значи можеме да најдеме решение.
Да не ја должам, да не биде договорот отварање на поголеми проблеми наместо затварање и решавање?
Бугарите да не сметаат точно на уцена со овој договор за од една страна да бараат се и сешто, а од друга страна (со излез од договорот) ги губите ЕУ аспирациите?

Некако тоа “комисии“ е карт бланш, им даваме бланко чек, отвара се и сешто.

Со други зборови, нивните желби (на кои се нафаќаме) не се дефинирани, немаат граници.
А нивните отстапки, се непостоечи.
Чудно е и што и за краток временски период се потпишува.За ваков договор со кој што може животот да ни стане пекол треба огромна и широка дебата.Поготово кога за бугари станува збор.Дискусија,анализа,координација со сите партии и релевантни иституции,историчари,правници,врагови,бајачи и што ти не.
Доста експерти го оспоруваат договорот но почудно што никој не излегува со јаки и цврсти аргументи што би добиле а што би изгубиле.
Лично сум скептик.Без ниеден против или воздржан во бугарскиот парламент сигурно постои некој тројански коњ во договорот.

Реално постојат доста лигуши што не ги интересира историја,нацијонални интереси,корени...само да земаат плата од 500-600€ благодарение на нив бугарите би не поебеле за сите пари.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Види како ги гледам комисиите, без илузии и без негативни чувства кон Бугарите:

Бугарите ќе кажат ова ова и ова ќе го смените во вашите учебници. (пример ќе пишете дека ве измислила коминтерна во 1945 а вие сте Бугарски народ) Ако не го сторите тоа го нашуштаме договорот, и нема ЕУ и НАТО за вас.
И ние како попчиња тоа ке го сториме, дека немаме избор.
Со кој документ ќе докажеш дека "те измислила коминтерна"?
Наспроти тоа окупирањето на фашистичка Бугарија на територии на СХС е јасно дефиниран чин во сите светски книги по историја. Коминтерната не измислувала народи, туку по марксистички граѓански концепт им дава право на самоопределување по чувство.

Да, тој Маркс што волкот празноглав го мрази, а сака на ердо да му дае фелацио пошо сака да си ја врати земјата од дедовците му султани.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Чудно е и што и за краток временски период се потпишува.За ваков договор со кој што може животот да ни стане пекол треба огромна и широка дебата.Поготово кога за бугари станува збор.Дискусија,анализа,координација со сите партии и релевантни иституции,историчари,правници,врагови,бајачи и што ти не.
Доста експерти го оспоруваат договорот но почудно што никој не излегува со јаки и цврсти аргументи што би добиле а што би изгубиле.
Лично сум скептик.Без ниеден против или воздржан во бугарскиот парламент сигурно постои некој тројански коњ во договорот.

Реално постојат доста лигуши што не ги интересира историја,нацијонални интереси,корени...само да земаат плата од 500-600€ благодарение на нив бугарите би не поебеле за сите пари.
не. краток временски рок и едногласно од нивна страна може (веројатно) значи Америте дигнале телефон - за да не се развлекува.
Што не е ни лошо само по себе.

“што може животот да ни стане пекол“ повише пекол од ова што е сега и настани ко 27/4 и слични тешко.[DOUBLEPOST=1501189655][/DOUBLEPOST]
Со кој документ ќе докажеш дека "те измислила коминтерна"?
Наспроти тоа окупирањето на фашистичка Бугарија на територии на СХС е јасно дефиниран чин во сите светски книги по историја. Коминтерната не измислувала народи, туку по марксистички граѓански концепт им дава право на самоопределување по чувство.

Да, тој Маркс што волкот празноглав го мрази, а сака на ердо да му дае фелацио пошо сака да си ја врати земјата од дедовците му султани.
зборот ми е дека “комисии“ може многу лесно да биде едноставно нивен диктат (и без некоја врска со објективна реалност).

Последно уредено:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Заедничко кај Орбан и Ердоган е тоа што сакаат нивните држави да бидат независни од некакви си унии, итн.
Тоа е причината што ги мразите, ништо друго.

Вие сте Евро-овчички на кои им треба Евро-чобани ко Меркел, Јункер итн.
ок, иди му у харем да му издудлаш малце, пошо те глеа као Румелија, ама "добро води држава" и им "контрира на неомарксистичките педери".

Ти да имаш IQ барем двоцифрено ќе се самоубиеш за овие дебилни "ставови" шо ги бљуеш овде. Не можеш ни да сфатиш колку си за греота.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom