Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2006
Мислења
45.354
Поени од реакции
84.577
Можно е да се засолнати во странски амбасади.
Борците за слобода на Македонија од секогаш наоѓале засолниште во прегратките на нашите планини и шуми. Затоа и окупаторот ги палеше шумите и ги уништуваше.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
за доста бугарски единици биле доста и српови и чекани за да бидат поразени, историјата не ти е позната но партизаните напаѓале бугарски полициски станици, гарнизони од каде го пленеле оружјето имале и оружје останато од бившата војска на кралевина а и разоружувале заробени бугарски војници или го земале од загинатите бугари.
Оружје имале и партизаните и бугарите, но она шо одлучувало била храброста и мотивацијата, не е исто да се бориш против окупатор и да имаш подршка од народот или да се бориш како окупатор каде никој те неќи
Не „заебаај“, ќе испаднеме воена сила. Баба ми кажуваше кога „слегле нашите“ од планина в село. Рече.. „лиоти, вошкари, со стапови в раце“... Мислам дека многу летаме во облаци. Народот не ја доживувал толку многу страшно окупацијата од страна на Бугарија.[DOUBLEPOST=1501153168][/DOUBLEPOST]
Борците за слобода на Македонија од секогаш наоѓале засолниште во прегратките на нашите планини и шуми. Затоа и окупаторот ги палеше шумите и ги уништуваше.
Заев се штитеше кај амбасадорите, изгледа не бил борец за слобода.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Па и твоите „сендвичи“ биле. Затоа не ја сфаќале окупацијата. Ја сфаќал дедо ми шо бил будала да иде да се бори за г***а ко вас.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.354
Поени од реакции
84.577
Не „заебаај“, ќе испаднеме воена сила. Баба ми кажуваше кога „слегле нашите“ од планина в село. Рече.. „лиоти, вошкари, со стапови в раце“... Мислам дека многу летаме во облаци. Народот не ја доживувал толку многу страшно окупацијата од страна на Бугарија.
Супер!
Епа тогаш гарант нема да му пречи на народот ова Заев што не' претвори вчера во Западна Бугарија.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Тоа е причата - коа била окупацијата бабите и дедовците на ќосињата кмичеле по дома и ќутеле „еееј, па види ама се фини бугариве - у вторник си се возиме бесплатно у ЈСП“, па затоа после тоа што го вовеле партизаните им личело на режим и сега ги мрзат до коска.
Баба му му кажала :facepalm:

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Па и твоите „сендвичи“ биле. Затоа не ја сфаќале окупацијата. Ја сфаќал дедо ми шо бил будала да иде да се бори за г***а ко вас.
Како не загинал.. немаше да те има овде. Едно г***о помалце на форумов.[DOUBLEPOST=1501155065][/DOUBLEPOST]
Тоа е причата - коа била окупацијата бабите и дедовците на ќосињата кмичеле по дома и ќутеле „еееј, па види ама се фини бугариве - у вторник си се возиме бесплатно у ЈСП“, па затоа после тоа што го вовеле партизаните им личело на режим и сега ги мрзат до коска.
Баба му му кажала :facepalm:
За ваков говор на омраза кон бугарите, по новиот договор што ќе се потпише скоро, може и казна ќе добиеш. Уште ли не ти испратиле од партија дека повеќе не важи „бугаре треба мрзети“, туку дека мора да се воздржуваме од јавно искажување на негативни ставови кон бугарите?
А дедо ми ми кажал дека му одзеле дуќан, не објектот, не бил негов, туку сета стока од дуќанот и истиот му го затвориле. Е, копуците без сол за в очи, така им правеле на домаќините.

Последно уредено:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Како не загинал.. немаше да те има овде. Едно г***о помалце на форумов.[DOUBLEPOST=1501155065][/DOUBLEPOST]
За ваков говор на омраза кон бугарите, по новиот договор што ќе се потпише скоро, може и казна ќе добиеш. Уште ли не ти испратиле од партија дека повеќе не важи „бугаре треба мрзети“, туку дека мора да се воздржуваме од јавно искажување на негативни ставови кон бугарите?
Нека трепка ова врвно достигнување на ретардираниов. Шо да те пријавувам, треба у Бардовци да те однесат и таму да те пријават, ако веќе не ти е напраено тоа.

Збориш за чоек шо ти овозможил да живееш у земјава, гомно ретардирано!

S

silmarillion

Гостин
Абе не му се палете на Жорж бе не сте тачни и вие : )))

M

MD_

Гостин
А дедо ми ми кажал дека му одзеле дуќан, не објектот, не бил негов, туку сета стока од дуќанот и истиот му го затвориле. Е, копуците без сол за в очи, така им правеле на домаќините.
Чекај прво за албански што не знаеме да ги исплатиме казните

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Нека трепка ова врвно достигнување на ретардираниов. Шо да те пријавувам, треба у Бардовци да те однесат и таму да те пријават, ако веќе не ти е напраено тоа.

Збориш за чоек шо ти овозможил да живееш у земјава, гомно ретардирано!
Ма немој, од кај знаеш јас од каде потекнувам? И кое е моето семејство, морону еден. Или ти мислиш дека имаш право да навредуваш до бесвест. Што скокаш сега ко млад мајмун? А вошко една? Или ти пречи? Кој ми овозможил бе да живеам стоко една? Јас знам кој ми овозможил... не се грижи. Немам ништо против дедо ти, ама имам против тебе.

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
за доста бугарски единици биле доста и српови и чекани за да бидат поразени, историјата не ти е позната но партизаните напаѓале бугарски полициски станици, гарнизони од каде го пленеле оружјето имале и оружје останато од бившата војска на кралевина а и разоружувале заробени бугарски војници или го земале од загинатите бугари.
Оружје имале и партизаните и бугарите, но она шо одлучувало била храброста и мотивацијата, не е исто да се бориш против окупатор и да имаш подршка од народот или да се бориш како окупатор каде никој те неќи
Коjа дрога користиш ти бе? Таков jак дилер имаш да го поздравиш чим толку одкачен од животот скроз уфилман те направил. Тоа сценаристите од фантастиките за сам Рамбо како руши цели држави со митраљез во една рака и бомби во друга можат вода да ти носат на тебе :zver:

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.357
Поени од реакции
8.904
Џафери: Утре ќе закажам седница за разрешување на Зврлевски

Продолжениетo на седницата за разрешување на Марко Зврлевски од функцијата републички јавен обвинител, ќе биде закажано утре, соопшти денеска претседателот на Собранието, Талат Џафери, на прес-конференција на која даваше отчет за првите 100 дена од неговиот мандат.

П.С.

Распишана меѓународна потерница за Грујовски и за Бошковски

Mинистерството за внатрешни работи распиша потерница по Горан Грујовски и Никола Бошковски, на кои судот им одреди мерка притвор.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Коjа дрога користиш ти бе? Таков jак дилер имаш да го поздравиш чим толку одкачен од животот скроз уфилман те направил. Тоа сценаристите од фантастиките за сам Рамбо како руши цели држави со митраљез во една рака и бомби во друга можат вода да ти носат на тебе :zver:
Се шегува Лет3.[DOUBLEPOST=1501156759][/DOUBLEPOST]
Да сумираме, у држаава само Љубе, Велија и Кежо не успеаа да киднат.
Амди Бајрам не го заборавај.[DOUBLEPOST=1501156831][/DOUBLEPOST]
Џафери: Утре ќе закажам седница за разрешување на Зврлевски

Продолжениетo на седницата за разрешување на Марко Зврлевски од функцијата републички јавен обвинител, ќе биде закажано утре, соопшти денеска претседателот на Собранието, Талат Џафери, на прес-конференција на која даваше отчет за првите 100 дена од неговиот мандат.
Не се бара разрешување на Катица Јанева? Заради тенденциозно работење, пропартиски, нестручно... Или таа е на власта, па не треба? :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom