Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Славко Јаневски бил прогласен за КОДОШ.
Томе Аџиев е самопрогласен пушик** што лустрираше по директива, а пола од лустрираните го добија во Стразбур.
Бескичмењак, копито неписмено.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Славко Јаневски бил прогласен за КОДОШ.
Томе Аџиев е самопрогласен пушик** што лустрираше по директива, а пола од лустрираните го добија во Стразбур.
Бескичмењак, копито неписмено.
Велиш дека не бил Јаневски кодош? Веројатно има документи за тоа. Не можеме да тврдиме нешто, а не сме запознати со (евентуалните) документи.
Томе Аџиев е еминентен стручњак и член на општеството. Тоа што ти го мразиш е друга работа.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Велиш дека не бил Јаневски кодош? Веројатно има документи за тоа. Не можеме да тврдиме нешто, а не сме запознати со (евентуалните) документи.
Томе Аџиев е еминентен стручњак и член на општеството. Тоа што ти го мразиш е друга работа.
Сечени и лепени се, нема никакви документи.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Славко Јаневски, колку што памтам, го најдоа дека бил „кодош“.[DOUBLEPOST=1501139728][/DOUBLEPOST]

Ако паметам добро, не сакаше да шпекулираш.
Ако паметам добро, на почитуваниот еминентен стручњак му ги испоништија одлуките. Веројатно го мразат судовите. И во Управен суд и во "Стразбур". Кутриот мал стручњак.:icon_lol:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Еминентен идиот...ефтина опајдара

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.745
Поени од реакции
7.262
Славко Јаневски го нема во Регистарот на Комисијата за верификација на фактите. За починати лица податоци не се објавуваат и не им е овозможено да се бранат

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Сечени и лепени се, нема никакви документи.
Па има документи. Објавени се заедно со решенијата.[DOUBLEPOST=1501145003][/DOUBLEPOST]
Славко Јаневски го нема во Регистарот на Комисијата за верификација на фактите. За починати лица податоци не се објавуваат и не им е овозможено да се бранат
Добро.[DOUBLEPOST=1501145293][/DOUBLEPOST]
Ако паметам добро, не сакаше да шпекулираш.
Ако паметам добро, на почитуваниот еминентен стручњак му ги испоништија одлуките. Веројатно го мразат судовите. И во Управен суд и во "Стразбур". Кутриот мал стручњак.:icon_lol:
Аџиев беше претседател на комисијата, која одлучува за предметите. Томе сам не ги носеше одлуките. Во Стразбур за Трендафил имаше некоја пресуда во негова полза, но не дека се понуштува одлуката на Комисијата.
Јас лично сум против лустрирањето на луѓе кои масовно биле приморани да соработуваат со службите на прогон. Единствено одобрувам „гонење“ на лица кои спроведувале тортури, мачења, закани... надвор од човечко и законско делување.

Последно уредено:
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Па има документи. Објавени се заедно со решенијата.[DOUBLEPOST=1501145003][/DOUBLEPOST]
Добро.
Збор два за еминентниот стручњак и неговите поништени одлуки?

И што е добро? Да било добро нема да шпекулираш без докази.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Што ти е селанство. Кога им излегле со вили, секири, српови... овие страв ги фатил, па избегале пред балканска воена сила, од Смилево. Ај да сме малку реални, за можностите. Ако сакале, со земја ќе го срамнеле и Смилево и цела околија.
Heмале бугарите никогаш ни капацитет ни воља да се борат против вооружени единици лице во лице, ако може нешто од задгрб скришно или да стрелаат неворужени деца и старци... тоа да. Тие капитулираа после 4 години постојани порази во Македонија.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Збор два за еминентниот стручњак и неговите поништени одлуки?
И што е добро? Да било добро нема да шпекулираш без докази.
Да не си ме заменил со некој друг? Што шпекулирам. Реков дека одлуките не ги носел тој, туку Комисијата. Како што в Собрание, претседателот не ги носи одлуките, туку Собранието со (соодветно) мнозинство на пратениците, со гласање.
Ајде, ти кажи збор-два, што има јас да кажувам. Јас не поведов тема за него.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Примарна идеја со лустрација како процес е наводно да се исклучат од политика лица кои соработувале со претходниот режим (комунистички нели). Како може мртов човек да биде инволвиран во политика тоа само лудиот патор знае. Евентуално ако носи некоја лична траума од нив од детството, да бил злоупотребуван...нема друго.

Со идиоти што бранат таков процес не е вредно воопшто да се влегува во дискусија.

Баш сега ни треба нова лустрација за тие што ровареа против државава во корист на фамилијата во изминативе 10-11 години и не да се исклучат од политика, туку да се попикаат по затвори.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Heмале бугарите никогаш ни капацитет ни воља да се борат против вооружени единици лице во лице, ако може нешто од задгрб скришно или да стрелаат неворужени деца и старци... тоа да. Тие капитулираа после 4 години постојани порази во Македонија.
Да, благодарение на срповите и секирите од смилевската ударна единица. :)
Штета што немало уште 20-на такви елитни специјални воени единици (како во Смилево), па многу побргу да ја капитулиравме Бугарија и веројатно многу побрзо завршување на втората светска војна.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Да не си ме заменил со некој друг? Што шпекулирам. Реков дека одлуките не ги носел тој, туку Комисијата. Како што в Собрание, претседателот не ги носи одлуките, туку Собранието со (соодветно) мнозинство на пратениците, со гласање.
Ајде, ти кажи збор-два, што има јас да кажувам. Јас не поведов тема за него.
Ти поведе таква тема. Докажи дека е стручњак.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Примарна идеја со лустрација како процес е наводно да се исклучат од политика лица кои соработувале со претходниот режим (комунистички нели). Како може мртов човек да биде инволвиран во политика тоа само лудиот патор знае. Евентуално ако носи некоја лична траума од нив од детството, да бил злоупотребуван...нема друго.

Со идиоти што бранат таков процес не е вредно воопшто да се влегува во дискусија.

Баш сега ни треба нова лустрација за тие што ровареа против државава во корист на фамилијата во изминативе 10-11 години и не да се исклучат од политика, туку да се попикаат по затвори.
Законот е од Стојан Андов, да појаснам. А „лустрацијата“ (Закон за определување дополнителен услов за вршење јавна функција) треба да не дозволи лицата (опфатени со овој закон) да имаат јавна функција. Може да се занимава со политика, но не може да е на јавна функција (директор, советник, професор....)[DOUBLEPOST=1501146185][/DOUBLEPOST]
Ти поведе таква тема. Докажи дека е стручњак.
Не го спомнав јас Томе Аџиев. Други го спомнаа. Јас спомнав за Славко Јаневски.
Еве за Томе А. http://www.kvf.org.mk/index.php/mk/?view=article&id=132

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Законот е од Стојан Андов, да појаснам. А „лустрацијата“ (Закон за определување дополнителен услов за вршење јавна функција) треба да не дозволи лицата (опфатени со овој закон) да имаат јавна функција. Може да се занимава со политика, но не може да е на јавна функција (директор, советник, професор....)[DOUBLEPOST=1501146185][/DOUBLEPOST]
Не го спомнав јас Томе Аџиев. Други го спомнаа. Јас спомнав за Славко Јаневски.
Ти спомна дека е стручњак, докажи го или не шпекулирај за тоа дека е.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom