Велиш дека не бил Јаневски кодош? Веројатно има документи за тоа. Не можеме да тврдиме нешто, а не сме запознати со (евентуалните) документи.Славко Јаневски бил прогласен за КОДОШ.
Томе Аџиев е самопрогласен пушик** што лустрираше по директива, а пола од лустрираните го добија во Стразбур.
Бескичмењак, копито неписмено.
Сечени и лепени се, нема никакви документи.Велиш дека не бил Јаневски кодош? Веројатно има документи за тоа. Не можеме да тврдиме нешто, а не сме запознати со (евентуалните) документи.
Томе Аџиев е еминентен стручњак и член на општеството. Тоа што ти го мразиш е друга работа.
Ако паметам добро, не сакаше да шпекулираш.Славко Јаневски, колку што памтам, го најдоа дека бил „кодош“.[DOUBLEPOST=1501139728][/DOUBLEPOST]
Велиш дека не бил Јаневски кодош? Веројатно има документи за тоа. Не можеме да тврдиме нешто, а не сме запознати со (евентуалните) документи.
Томе Аџиев е еминентен стручњак и член на општеството. Тоа што ти го мразиш е друга работа.
Славко Јаневски го нема во Регистарот на Комисијата за верификација на фактите. За починати лица податоци не се објавуваат и не им е овозможено да се бранатВелиш дека не бил Јаневски кодош? Веројатно има документи за тоа. Не можеме да тврдиме нешто, а не сме запознати со (евентуалните) документи.
Па има документи. Објавени се заедно со решенијата.[DOUBLEPOST=1501145003][/DOUBLEPOST]Сечени и лепени се, нема никакви документи.
Добро.[DOUBLEPOST=1501145293][/DOUBLEPOST]Славко Јаневски го нема во Регистарот на Комисијата за верификација на фактите. За починати лица податоци не се објавуваат и не им е овозможено да се бранат
Аџиев беше претседател на комисијата, која одлучува за предметите. Томе сам не ги носеше одлуките. Во Стразбур за Трендафил имаше некоја пресуда во негова полза, но не дека се понуштува одлуката на Комисијата.Ако паметам добро, не сакаше да шпекулираш.
Ако паметам добро, на почитуваниот еминентен стручњак му ги испоништија одлуките. Веројатно го мразат судовите. И во Управен суд и во "Стразбур". Кутриот мал стручњак.
Збор два за еминентниот стручњак и неговите поништени одлуки?Па има документи. Објавени се заедно со решенијата.[DOUBLEPOST=1501145003][/DOUBLEPOST]
Добро.
Heмале бугарите никогаш ни капацитет ни воља да се борат против вооружени единици лице во лице, ако може нешто од задгрб скришно или да стрелаат неворужени деца и старци... тоа да. Тие капитулираа после 4 години постојани порази во Македонија.Што ти е селанство. Кога им излегле со вили, секири, српови... овие страв ги фатил, па избегале пред балканска воена сила, од Смилево. Ај да сме малку реални, за можностите. Ако сакале, со земја ќе го срамнеле и Смилево и цела околија.
Да не си ме заменил со некој друг? Што шпекулирам. Реков дека одлуките не ги носел тој, туку Комисијата. Како што в Собрание, претседателот не ги носи одлуките, туку Собранието со (соодветно) мнозинство на пратениците, со гласање.Збор два за еминентниот стручњак и неговите поништени одлуки?
И што е добро? Да било добро нема да шпекулираш без докази.
Примарна идеја со лустрација како процес е наводно да се исклучат од политика лица кои соработувале со претходниот режим (комунистички нели). Како може мртов човек да биде инволвиран во политика тоа само лудиот патор знае. Евентуално ако носи некоја лична траума од нив од детството, да бил злоупотребуван...нема друго.Славко Јаневски го нема во Регистарот на Комисијата за верификација на фактите. За починати лица податоци не се објавуваат и не им е овозможено да се бранат
Да, благодарение на срповите и секирите од смилевската ударна единица.Heмале бугарите никогаш ни капацитет ни воља да се борат против вооружени единици лице во лице, ако може нешто од задгрб скришно или да стрелаат неворужени деца и старци... тоа да. Тие капитулираа после 4 години постојани порази во Македонија.
Ти поведе таква тема. Докажи дека е стручњак.Да не си ме заменил со некој друг? Што шпекулирам. Реков дека одлуките не ги носел тој, туку Комисијата. Како што в Собрание, претседателот не ги носи одлуките, туку Собранието со (соодветно) мнозинство на пратениците, со гласање.
Ајде, ти кажи збор-два, што има јас да кажувам. Јас не поведов тема за него.
Законот е од Стојан Андов, да појаснам. А „лустрацијата“ (Закон за определување дополнителен услов за вршење јавна функција) треба да не дозволи лицата (опфатени со овој закон) да имаат јавна функција. Може да се занимава со политика, но не може да е на јавна функција (директор, советник, професор....)[DOUBLEPOST=1501146185][/DOUBLEPOST]Примарна идеја со лустрација како процес е наводно да се исклучат од политика лица кои соработувале со претходниот режим (комунистички нели). Како може мртов човек да биде инволвиран во политика тоа само лудиот патор знае. Евентуално ако носи некоја лична траума од нив од детството, да бил злоупотребуван...нема друго.
Со идиоти што бранат таков процес не е вредно воопшто да се влегува во дискусија.
Баш сега ни треба нова лустрација за тие што ровареа против државава во корист на фамилијата во изминативе 10-11 години и не да се исклучат од политика, туку да се попикаат по затвори.
Не го спомнав јас Томе Аџиев. Други го спомнаа. Јас спомнав за Славко Јаневски.Ти поведе таква тема. Докажи дека е стручњак.
Ти спомна дека е стручњак, докажи го или не шпекулирај за тоа дека е.Законот е од Стојан Андов, да појаснам. А „лустрацијата“ (Закон за определување дополнителен услов за вршење јавна функција) треба да не дозволи лицата (опфатени со овој закон) да имаат јавна функција. Може да се занимава со политика, но не може да е на јавна функција (директор, советник, професор....)[DOUBLEPOST=1501146185][/DOUBLEPOST]
Не го спомнав јас Томе Аџиев. Други го спомнаа. Јас спомнав за Славко Јаневски.