Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2006
Мислења
45.354
Поени од реакции
84.577
Smajlito kazhuva deka tebe ne ti treba nikakvo objasnuvanje. Ti si GMO progresivec, vie znaete sichkoto.
Чекај бе, у прошлиот пост тврдеше дека ние не ги знаеме кодовите на универзумот, а сега одма у следен пост обратно тврдиш?!
Како и да е. Најискрено ти велам: - Јас а верувај и многу други тука, стварно не ги знаеме кодовите на универзумот.
Ако знаеш нешто околу ова те молам сподели со нас. Ако не е за у јавност, тогаш по пп прати!
(смајлито беше да ја долови возбудата што ја чувствувам пред налетот на просветлувачките информации за кодовите на универзумот)

S

silmarillion

Гостин
Знам дека многу ќе кажат - баш го боли лапа пари и адвокат е тоа му е работа, али Дуковски бе пеер...аман, налет и пари и се. Преку ден ја брани оваа фејк Ганкава, навечер на Топ Тема збори дека она е криминалец.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Темава скоро ќе дојде до 3000 страни, а и пред тоа во темата за СЈО, толку многу енергија се потроши, а да не беше тој барем на пола ќе беше темава.

Еве пак е во фокус истово:
- Паторот ги победил изборите во 2016-та и морал да формира влада
- СЈО е неуставно
- Талат не е претседател на собрание
- тој е уставник, програмер шо не може ворд документ да отвори.

Има ликови овде шо стварно им ги ценам мислењата, ама се' помалку ве ценам штом го храните овој пред се спинер, дежурен идиот за de-rail на темите, оф-топик и пи**арање со секој посебно.

Убаво знаете за кого зборам. Форумската управа ете може му дозволува да егзистира - така одлучиле, ама стварно ме чудите што и (некои од темите) после години ги вергла ко ќоро магаре у ѕид. Го мотивирате својата дебилност да си ја разбира како доблест.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Темава скоро ќе дојде до 3000 страни, а и пред тоа во темата за СЈО, толку многу енергија се потроши, а да не беше тој барем на пола ќе беше темава.

Еве пак е во фокус истово:
- Паторот ги победил изборите во 2016-та и морал да формира влада
- СЈО е неуставно
- Талат не е претседател на собрание
- тој е уставник, програмер шо може ворд документ да отвори.

Има ликови овде шо стварно им ги ценам мислењата, ама се' помалку ве ценам штом го храните овој пред се спинер, дежурен идиот за de-rail на темите, оф-топик и пи**арање со секој посебно.

Убаво знаете за кого зборам. Форумската управа ете може му дозволува да егзистира - така одлучиле, ама стварно ме чудите што и (некои од темите) после години ги вергла ко ќоро магаре у ѕид. Го мотивирате својата дебилност да си ја разбира како доблест.
Па и ти си еден од тие што го храни, уствари и со постов го храниш, ќе дојде да ти реплицира глупости. Мора да му се објасни на инцестот како стојат работите а и смешен е.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.351
Поени од реакции
24.029
Демократијата, односно, правата на луѓето треба да се „шират“ додека не ги нарушуваат правата на другите. Пушачите влијаат врз здравјето и околината на останатите луѓе (сеедно дали се пушачи или не). Ако карикираме, ајде да изгласаме закон во кој жените нема да имаат право на глас, право на работа, право на школување... Може така? Секако дека не може.
Нарушувањето на правата на другите е многу широк и растеглив поим кој секој може да си го толкува како сака. Пушачите влијаат на здравјето и околината не повеќе од јавниот и приватниот превоз, скараџиите, индустријата , топлификација и скоро кој сакаш други. Таман работа ова твоето буквално да се применува и би требало сите да се вратиме во камено дома можи и пред тоа. Така да да не комплицираме и да се задржиме на желбата на мнозинството , дали просто или двотретинско и референдумското изјаснување како најдиректна форма на демократија.
И оти да не може ако доволен број на мажи и жени со право на глас се изјаснат така. Ако е тоа желбата на мнозинството така и треба да биде и крај на муабетот. Тоа е демократија.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Ova na CNN li go slushash, Belite shlemovi ti se izvor na info.
Inaku BTW USA postoi 235 godini od koi 309 godini vodat nekakva vojna so nekoj.

Не се разбираме. Јас интервенциите на САД горе доле ги знам.
Дали ТИ и слични ко тебе, имате претстава за интервенциите на Русија?

V

viktora

Гостин
тоа нек му се мислат Луксембуржани, нивен проблем, кај нас е поинаква ситуација, ете во 1999 американците ја бомбардираа кинеската амбасада пошто некој службеник во пентагон не знаел шо има таму.
Македонија е зграда или хангар па по грешка ќе ја бомбардираат.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Па и ти си еден од тие што го храни, уствари и со постов го храниш, ќе дојде да ти реплицира глупости. Мора да му се објасни на инцестот како стојат работите а и смешен е.
Нема везе, нека пишуе. И вчера у напад на хистерија ме пцуеше, па не му вратив. Ќе види паранојата у септември некаде па за овој пост ќе ме банира.
Докажан сендвич е, тотално ретардиран. Некое диво говедо ќе најдам и попрво ќе го издресирам и научам пируета да праи од скотот што ќе сфати кој има право да составуе влада. Нема ден да не вергла за тоа, удав.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Ете зошто НИКОГАШ нема да биде држава од нас, го ставаат Сашо Тасевски за директорче на драмски, само неколку дена одкако изеде говна не за партијата ВМРО-ДПМНЕ, туку за она оргиналното ВМРО од пред стотина години. Одкако ги исплука и ги нарече терористи тие луѓе што го дале животот за Македонија, мочково си се скости во едно од директорските столчиња... Мислам треба ли да ме чуди после она со Боки 13, Васиљ, Лешо, Цацко, Туфеѓџкњиќ и остала барга дипломирани гомнојадци?

И потоа ќе викате не сме како ДПМНЕ... Не бе бациња, иста сорта сте, ако Груевци ги имаа Шанац, Жугиќ, Каракамишева, Јовановски, Бетмен, вие ги имате овие погоре.Абе малце ви беа тие 11 години во опозиција, вие требаше да се распаднете како партија маму ви ебам ваша неспособна.

Па јас се чудам на луѓево што мака мачат да завршат факултет... Доволно е година дена да тресеш зелени по социјалниве мрежи, и одма ќе ти дадат директорско столче.

ПУ јазк да ви се парите што ќе ги земате, никогаш аир да не видите!!!
Oн зaслужил дa биде директoр,зaштo Мијaлкoв јaдел бизoн у вoденицa.Прoчитaј мaлку нaнaзaд

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.351
Поени од реакции
24.029
@Nekojx ме остави во мисла вчера едвај заспав. Сега на последните избори 65% гласале ЗА Заев или гласале ПРОТИВ Груевски? Ајде ова и така и така но стварно ме интересира колку проценти гласале за Ахмети и колку против. Колку за Села а колку против Села? Колку за Касами а колку биле против него и најбитно од се ме интерсира колку гласале За Тачи а колку биле против него.
Во проценти ако може.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Македонија е зграда или хангар па по грешка ќе ја бомбардираат.
Америка е интергалактичка супер сила таа може и планети и земји и хангари да бомбардира, така да најдобро е со време да ставиме јасно на знаење на сите која земја сме

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Уште ли се aлиби Груевски и Мијaлкoв нa фoрумoв зa глупoстите нa нoвите?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom