Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Александар го имаше татко му Филип ... ама убо вака шо си спремен Македонците да ги пуштиш да војуваат, дали и внуците твои ќе учествуваат или тие од позадина ќе бидат ;)
јас долго време бев војник и си го одслужив своето и за мене и за поколенијата, можам да седам дома и ви давам морална подршка
Мене гледајте ме како Филип

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
то е нивен грчки проблем, ние нораме најитно да му ставиме на знаење на цел свет дека постојат делови на Македонија оделени една од друга а тоа не може да се постигне ако постои само една држава со назив Македонија, одма на почеток ќе не прекинат во муабети за обединување
какво обединување глеј тука и таа што ја имаме да не ја изгубиме.

“Еми ете имате Македонија“ али ако имаме пример вардарска или северна Македонија тогаш можеме да им плеснеме на сите в лице дека има неколу територии Македонии
или поверојатно грците ќе тврдат и полесно ќе го убедат светот дека целата Македонија е само кај нив а ние сме Северни доселеници или вардарци, и немаме врска со Македонија. Како што и денес тврдат.

А

Атлантист

Гостин
http://fokus.mk/sasho-tasevski-nov-direktor-na-dramski-teatar/

Hhaha eve go kopileto sho se iznajade gomna za VMRO (vistinskoto) i gi napravi borcite za nezavisna Makedonija beter od ISIS mudzahedini. Kopile smrdeno.

Isto ko i ovie twitter bagrata, fcerasni novosti pa duri i Cacko, cista slucajnost so se iznajadoa tolku gomna poslednive godini. Shetaj be, nema nezavisnost vo FYROM.

Kazete mi posle kako ne se site isti, kako Zaev ke donel nesho novo.:)
Овој едно време кај Јанко Бурекот гостуваше, во времето кога правеше стендап комедии.
За овио од К15 не би се определувале политички да им останеше К15 продукција, но им маваа рекет им го запалија објектот во поранешна Алумина и што не друго. Во таква дупка живееме да ако се бавиш со некој бизнис, или си позната личност те принудуваат да се определиш политички, па едни одработуваат за власта, други бараат заштита од опизиција, или бегаат надвор.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.354
Поени од реакции
84.577
Овој едно време кај Јанко Бурекот гостуваше, во времето кога правеше стендап комедии.
За овио од К15 не би се определувале политички да им останеше К15 продукција, но им маваа рекет им го запалија објектот во поранешна Алумина и што не друго. Во таква дупка живееме да ако се бавиш со некој бизнис, или си позната личност те принудуваат да се определиш политички, па едни одработуваат за власта, други бараат заштита од опизиција, или бегаат надвор.
Tака е.
Миле го чувме како имал список од угостители кој му го дал овој од Пелистерка, чинам беше. Проплачеа од него, ко што се фалеше понатаму.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Тоа е доказ за постоење на паралелни универзуми.

Во истото време и место
не сме никако словенски народ, па и јазикот не бил словенски...

И истовремено генетски да сме слични со Русите..
Teshko deka ke razberesh nekoi raboti i kodovi vo ovoj univerzum. Epten si progresiven, Evropa zdaj, NATO i se takvi nekoi idei. Premnogu si pameten za sredinata od kade poteknuvash i kade, pretpostavuvam, zhiveesh. Ne znam, mozhebi si edna od tie snegulkite, SJW. nema pravda nema mir ili taka vo toj stil.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Oва е конечната табела од SEHA лигата во сезоната 2012-13:

Прегледај го приврзокот 174738

Прашање за тебе: Дали Мешков Брест беше победник?
Прашај конкретно прашање. Ако прашуваш за шампион на лига (натпреварување), тогаш шампионот е оној кој од сите натпревари собрал најмногу бодови. Не поставувајте прашања кои немаат врска со овој случај. Јас цело време пишувам за победник на избори, не за лига натпревари. И така ако гледаш, пак ако ги собереш натпреварите по изборни единици, збирот, вкупниот број на бодови го дава победникот, шампионот. Е сега, дали тој ќе е преставник во лигата на шампионите, во политиката не е така. Таму може и друг да е. Законски.[DOUBLEPOST=1500988072][/DOUBLEPOST]
резултатите од изборите се дека вмро дпмне има најмногу членови, ама и дека останатиот, поголемиот, дел од населението не е за вмро дпмне.
Што се плашиш да кажеш дека ВМРО ДПМНЕ е победник на изборите. Тоа и дебил би го знаел. Само да погледне кој освоил најмногу пратенички места и тој е победник. Ама некој сака да ја измрдува реалноста и да дефинира по свој мерак. А реалноста е таа. 1. ВМРО ДПМНЕ, 2. СДСМ, 3. ДУИ.... Тоа е табелата.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Тоа ми беше поентата.
Нашиве вљубени во русија, избегнуваат да перцепираат дека злосторства мешање убивање војни прават и Русите.

кој "повеќе" е долга дискусија.
Реално руската воена тактика толерира помалку цивили. Имаат тактика на голема деструктивна моќ, срамнување со земја. Тоа кошта помалку и има повеќе цивилни жртви. За разлика од западни наведувани удари. Погоре спомнавме 20 милиони жртви на ссср/русите само внатре во сср.
Би рекол исто гомно се.
Ova na CNN li go slushash, Belite shlemovi ti se izvor na info.
Inaku BTW USA postoi 235 godini od koi 309 godini vodat nekakva vojna so nekoj.

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
Прашај конкретно прашање. Ако прашуваш за шампион на лига (натпреварување), тогаш шампионот е оној кој од сите натпревари собрал најмногу бодови. Не поставувајте прашања кои немаат врска со овој случај. Јас цело време пишувам за победник на избори, не за лига натпревари. И така ако гледаш, пак ако ги собереш натпреварите по изборни единици, збирот, вкупниот број на бодови го дава победникот, шампионот. Е сега, дали тој ќе е преставник во лигата на шампионите, во политиката не е така. Таму може и друг да е. Законски.[DOUBLEPOST=1500988072][/DOUBLEPOST]
Што се плашиш да кажеш дека ВМРО ДПМНЕ е победник на изборите. Тоа и дебил би го знаел. Само да погледне кој освоил најмногу пратенички места и тој е победник. Ама некој сака да ја измрдува реалноста и да дефинира по свој мерак. А реалноста е таа. 1. ВМРО ДПМНЕ, 2. СДСМ, 3. ДУИ.... Тоа е табелата.
е добро де вмро е прв на табелата, ама пак нема доволно бодови за да влезе у прва лига.
и другите немаа ама се снајдоа се договорија некако. вмро никој не го игра.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.354
Поени од реакции
84.577
OK.
Ме убеди, Груевски победи.
Сега немаме веќе грижи за иднината на Македонија и покрај тоа што влада формира мнозинството во парламентот, а не партијата што освоила највеќе гласови.

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
или поверојатно грците ќе тврдат и полесно ќе го убедат светот дека целата Македонија е само кај нив а ние сме Северни доселеници или вардарци, и немаме врска со Македонија. Како што и денес тврдат.
така тврдат сега, затоа треба да смениме името и да ги заебиме

V

viktora

Гостин
A oти се вика пиринска Македонија и Егејска Македонија?
Значи мора најитно да се даде точна одредница за која Македонија се работи, има многу причини, еве на пример ако ЕУ и даде грант од миљарда евра на Македонија, и после по грешка им се пратат тие пари на Егејска Maкедонија или ако НАТО реши да ја бомбардира пиринска Македонија па наместо неа не бомбардира нас, или пример ко ќе решаваат во ЕУ за наш прием па ќе видат во тефтерите дека имаат веќе Македонии во ЕУ и пиринска и егејска па ќе речат е сега кој се овие шо бараат??....
За да се избегнат недоразбирања и незгодни ситуации луѓето му даваат поточна одредница на местата па имаш пример села горно дупени и долно дупени, за да се има јасна претстава за шо се работи
Постои држава Луксембург и област Луксембург која се наоѓа во Германија.И?
Ептен глуп муабет.Ако не бомбардирале или ако милјарди ни дале па ќе згрешеле.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Постои држава Луксембург и област Луксембург која се наоѓа во Германија.И?
Ептен глуп муабет.Ако не бомбардирале или ако милјарди ни дале па ќе згрешеле.
тоа нек му се мислат Луксембуржани, нивен проблем, кај нас е поинаква ситуација, ете во 1999 американците ја бомбардираа кинеската амбасада пошто некој службеник во пентагон не знаел шо има таму.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.644
Поени од реакции
88.344
Ете зошто НИКОГАШ нема да биде држава од нас, го ставаат Сашо Тасевски за директорче на драмски, само неколку дена одкако изеде говна не за партијата ВМРО-ДПМНЕ, туку за она оргиналното ВМРО од пред стотина години. Одкако ги исплука и ги нарече терористи тие луѓе што го дале животот за Македонија, мочково си се скости во едно од директорските столчиња... Мислам треба ли да ме чуди после она со Боки 13, Васиљ, Лешо, Цацко, Туфеѓџкњиќ и остала барга дипломирани гомнојадци?

И потоа ќе викате не сме како ДПМНЕ... Не бе бациња, иста сорта сте, ако Груевци ги имаа Шанац, Жугиќ, Каракамишева, Јовановски, Бетмен, вие ги имате овие погоре.Абе малце ви беа тие 11 години во опозиција, вие требаше да се распаднете како партија маму ви ебам ваша неспособна.

Па јас се чудам на луѓево што мака мачат да завршат факултет... Доволно е година дена да тресеш зелени по социјалниве мрежи, и одма ќе ти дадат директорско столче.

ПУ јазк да ви се парите што ќе ги земате, никогаш аир да не видите!!!

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom