0%Никогаш повеќе.
Туку уште ова ме мачи па ако не ти е тешко.На изборите сега во декември 65% гласале против Груевски или 65% гласале за Заев? А колку гласале за Ахмети за или против.
Во проценти ако може.
Благодарам.
0%Никогаш повеќе.
Туку уште ова ме мачи па ако не ти е тешко.На изборите сега во декември 65% гласале против Груевски или 65% гласале за Заев? А колку гласале за Ахмети за или против.
Во проценти ако може.
Благодарам.
Болката патриотска пуста. Со бугарски пасош ги мрзи бугарите. Тврди дека нема ништо со словените а се повикува на словенските братски народи. Сака самостојност и да биде Израел на Балканот а моли Бога да го викнат да пуши у Москва. И така, надвор облачно од правец на Матка дојдоа облациве, може да истури после пладне.Тоа е доказ за постоење на паралелни универзуми.
Во истото време и место
не сме никако словенски народ, па и јазикот не бил словенски...
И истовремено генетски да сме слични со Русите..
Тука те чекав маче. Тууу толку тегнење тормозење. Иако пак навртуваш "ссср не само били они!" и слично.Русија или поточно бившиот комунистичко/бољшевистички систем е крив за убивање на сопствениот народ, а владеењето на Сталин е класичен пример за поставен систем кој го ништи сопствениот народ. Ако ти знаеш (а изгледа незнаеш) дека Сталин си убил преку 20 и кусур милиони сожители СССР, не знам зошто се чудиш за жртвите во Авганистан кој ги направи истиот таков систем. Едноставно системот на СССР беше болен систем, па дури поболен од денешниот западен, кој го убивал и сопствениот народ, за банални причини.
Тој систем конечно умре со распадот на СССР, а се роди нов систем на чело со Путин, кој е целосна спротивност од режимот на СССР. Разликите меѓу двете чеченски војни најдобро сведочат за тоа, а и денешните симпатии на Чеченците спрема Путин и Руската Федерација!
Аха значиИ пред време знам дека ќе се фатиш за интервенцијата во Грузија, Сирија или Украина, и таму ќе бараш цивилни жртви направени до Русите, кои се факт, како што се факт во секоја војна, ама таму нема да најдиш користење на атомски бомби врз цивили, ниту на било какво забрането оружје врз цивили, како што некои сакаат да прикажат! Бидејќи ако го имаше, досега ќе имаше постапка пред белосветските западни судови и Русија и Путин ќе беа уште денес прогласени за геноцидаши!
A oти се вика пиринска Македонија и Егејска Македонија?Тоа е по нивни избор. Не знам што е целта на овие надмудрувања. Ако сакате нарекувајте се со други имиња, ако сакате нарекувајте се фиромјани, ако мислите дека така треба.
Нашиот избор е македонци. Не ми е јасно тогаш, зошто да не се нарекуваме бугари, кога веќе сакате да менуваме? Јас мислев дека сакаме своја нација и држава, македонци и Р. Македонија.
Ова е бисер. Што се нема да се измисли како дефиниција, место да се земат изборните резултати од ДИК и да се каже кој колку добил поддршка. „Тази дупка не е дупка“ е работава. Од инает и вреќа сол се јаде.65% не го гласаа.
65% гласаа за коалиции/партии со основна одредница да НЕ коалицираат со него.
остварено во парламентарното мнозинство.
Е добро де резултатите се знаат. Така парламентарна демократија функционира, ако не веруваш провери кое мнозинство е во влада.Ова е бисер. Што се нема да се измисли како дефиниција, место да се земат изборните резултати од ДИК и да се каже кој колку добил поддршка. „Тази дупка не е дупка“ е работава. Од инает и вреќа сол се јаде.
Парите ќе се пратат во Република Македонија, а таква друга нема, нели? Има јасна додавка и одредница. Ако НАТО реши сам себе да се бомбардира, тогаш нема да ја бомбардира РЕПУБЛИКА Македонија.A oти се вика пиринска Македонија и Егејска Македонија?
Значи мора најитно да се даде точна одредница за која Македонија се работи, има многу причини, еве на пример ако ЕУ и даде грант од миљарда евра на Македонија, и после по грешка им се пратат тие пари на Егејска Maкедонија или ако НАТО реши да ја бомбардира пиринска Македонија па наместо неа не бомбардира нас, или пример ко ќе решаваат во ЕУ за наш прием па ќе видат во тефтерите дека имаат веќе Македонии во ЕУ и пиринска и егејска па ќе речат е сега кој се овие шо бараат??....
За да се избегнат недоразбирања и незгодни ситуации луѓето му даваат поточна одредница на местата па имаш пример села горно дупени и долно дупени, за да се има јасна претстава за шо се работи
Ха ха ха... Ти од газот ќе си гризнеш (ама неможе па никако) што СДСМ и покрај сите инструменти го „попуши“ на избори. Велам, на избори. И цело време велам, победник на изборите. Комбинаториките се послеизборна работа.Ѓока од курот ќе си гризнете што Америте им забранија на ДУИ да коалицираат со Вемерото Да беше обратна ситуација, ни малцинска влада ќе ви сметаше и тука ќе ги вадевте дека победник е тој што прави влада. Ајде олабај се и опушти се, и Заев ко што глеаш нема намера да апси. Се ќе биде ок, ти уште посиромашен, децата твои позадужени и така. Битно ја одбранивме каузата, идејата, организацијата. У пичку матер брк ми порасна од патриотизам дур го куцав постов.
Постојат само интереси, сите се далеку од светци. Но, ако ги направиме споредбите, мешањето на САД во светот, вклучително и предизвикување на војни и учесво во истите е неспоредливо поголемо од она на Русија и СССР. Исто така и жртвите предизвикани се далеку поголеми од САД, кои обично ги нарекуваат „колатерална“ штета. Демек, целта ги оправдува средствата, поточно... жртвите.така така браос Америте праеле војни а Русите само тестирале бомби.
не учествувале во војни Русите, какви жртви какви цивили.. абе светци..
Добри тоа дрогите а?
добро што си го стави златото путина пред спиење малку да си го гледаш! срце
Ова ти сериозно?A oти се вика пиринска Македонија и Егејска Македонија?
Значи мора најитно да се даде точна одредница за која Македонија се работи
Ама никој не ти го спори моментот дека ВМРО освои највеќе гласови на избори и на тој основ победи. Незнам што е маката тука па уште и шамарал со аргументи. Боже боже. Кажи сега ти како го викате у маало тој што ќе освои највише гласови на избори а нема да формира влада?Ха ха ха... Ти од газот ќе си гризнеш (ама неможе па никако) што СДСМ и покрај сите инструменти го „попуши“ на избори. Велам, на избори. И цело време велам, победник на изборите. Комбинаториките се послеизборна работа.
Јас не оспорувам дека може и „непобедниците“ да се групираат и да го надгласаат победникот (оној кој добил најмногу доверба). Но, кај нас имаше некои правила кои со ова можеби во иднина ќе прават проблеми. Со кое лице албанските „победнички“ партии ќе бараат учество во власта?
Сети се на 2006-2008 г. кога ВМРО ДПМНЕ коалицираше со ДПА, а не со ДУИ. ДУИ тогаш правеше митинзи, го блокираше автопатот Тетово-Скопје барајќи влада да прави победник со победник. По која дефиниција ДУИ се нарекуваше победник? Нели ДПА влезе во владата на Груевски, па по твојата логика, ДПА била победник на изборите во 2006 г.
Што ми е мило вака да ве „шамарам“ со аргументи, а вие само да правите мангупски досетки.
А не треба ли да се суди за насилно и незаконско избирање на претседател на собранието. Со други зборови, еден вид на преврат, пуч...? Треба да си објективен и сите аспекти да ги споменеш.16 години од настани 15 години како е пратеник и 4 од кога е мин.за одбрана.... ти текна дека требало да му се суди...
...ама затоа терористички напади во собрание, државен удар и обид за убиство на пратеници и иден премиер... пред 3 месеци, за тоа не ти текнува дека треба да им се суди?
Тоа ми беше поентата.Постојат само интереси, сите се далеку од светци. Но, ако ги направиме споредбите, мешањето на САД во светот, вклучително и предизвикување на војни и учесво во истите е неспоредливо поголемо од она на Русија и СССР. Исто така и жртвите предизвикани се далеку поголеми од САД, кои обично ги нарекуваат „колатерална“ штета. Демек, целта ги оправдува средствата, поточно... жртвите.
Ми залепуваш клевети кои не се вистинити. Убаво ти болдирав зборови со чисти аргументи, факти.. од истите субјекти кои денес други дефиниции кажуваат. Нема тука што да е нешто за мене или за тебе. Јас зборувам за исходот на изборите. Ако не го сакаш зборот победник (прашај во ДУИ како ќе го дефинираат, очигледно, према нивните потреби се дефинираат работите и правилата), може да користиме и партија (коалиција) со најголема поддршка на избори и сл. Штом она што е документиран факт ти пречи така да се искаже.Ама никој не ти го спори моментот дека ВМРО освои највеќе гласови на избори и на тој основ победи. Незнам што е маката тука па уште и шамарал со аргументи. Боже боже. Кажи сега ти како го викате у маало тој што ќе освои највише гласови на избори а нема да формира влада?
За мене победник е тој што ќе формира влада, и да освоеше СДС највеќе гласови у popular vote, а никој да нејќеше да прави коалиција со нив, ќе речев дека ВМРО е победник на тие избори. За тебе победник е тој што ќе освои највише гласови без разлика дали ќе формира влада, и тоа е сосема ок како став.
Али ова што го верглаш цело време за тоа кој победил зашто победил кој со кој коалицирал и како ќе ги викаме, само укажува на фактот дека неможеш да се помириш со концептот на малцинска влада.
Уместо да се го свртиш прстот кон тој што го донесе Вемерото до ова дереџе и да се потегнеш иницијатива за промена на внатрешните структури, ти сакаш кловн да изиграваш овде. Класичен Бозо. Терај, што да ти кажам. После 4 години можда уште ќе збориш дека ВМРО биле победници на изборите со највише гласови али не успеале да формираат влада ради Американците. Као некој да го заболе стапот за тоа...
Нека се суди ако треба. Ја лаик колку што гледам мнозинство во парламент си избра претседател. Не ми изгледа дека некој денешното мнозинство се буни дека гласот му бил украден или дека гласал за некој друг.А не треба ли да се суди за насилно и незаконско избирање на претседател на собранието. Со други зборови, еден вид на преврат, пуч...? Треба да си објективен и сите аспекти да ги споменеш.