Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Не сум слушнал досега дали се водела или не се водела сметка за тоа.

Знам дека Барак Хусеин Обама водеше сметка за да ги бомбардира терористите од ИСИЛ/ИСИС/ИД прво со летоци за да ги предупреди да се евакуираат, за потоа напуштените места ги бомбардираше со вистински бомби.
:confused:[DOUBLEPOST=1500899947][/DOUBLEPOST]Русија бомбардирала само воени цели. :facepalm:
А се борат против герилци што делуваат само во урбани средини во пустинска земја.
Декстер дај бе, олади малку!

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Зошто крај? Грција може да излезе од преговорите кога сака.. и ништо нема да и се случи. И во Хаг се донесе пресуда... па џабе.
Ние имаме име, според договорот, „првата страна“ (Грција) и „втората страна“ (ние) треба да разговараат за разликите околу името. Значи, треба да ги усогласиме разликите, да им објасниме дека сме добри, да ни го сватат „положението“, дека немаме намера воено да ги нападнеме, не дај боже да им одземеме територии.. итн. Односно, да немаме разлики.[DOUBLEPOST=1500893470][/DOUBLEPOST]
Остај го... убедливо најглупавиот лик на форумов е Zarniwoop. Толкав дунстер нема. А вели дека бил високо обазована личност. Со лева да се крстиш. И не може да „сконта“ дека ФИРОМ (FYROM) не е име, туку референца (збор) со кој ќе ни се обраќаат во ООН, за да не ни викаат „еј“.[DOUBLEPOST=1500893601][/DOUBLEPOST]
„Ти живиш у облацима мала“ - пееше Здравко Чолиќ. Живеј си ти во ФИРОМ, биди фиромец... Јас сум Македонец.
Ти си вморонско програмерско педерче, кое нема попаметна работа освен на форум да си го живее светот во кој сака да е. Ај кај и да е ќе се решат таквите вморонски скапаници. И тоа од долгата рака на вашето вмро.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Русија во Сирија бомбардира исклучиво терористички цели, а не цивилно население.
термо барички бомби во урбани средини ти е по дефиниција напад врз цивилно население.
Русија има воена стратегија на брут-форсинг, масивна разорна моќ и carpet bombing.
Тоа е поефтино но носи повеќе жртви на цивилно население.

Додека тоа не го осудиш и не ти смета, ти само повторуваш слепо про-руски-анти-запад пропаганди.

Последно уредено:
Член од
24 април 2008
Мислења
11.086
Поени од реакции
12.640
Русија бомбардирала само воени цели. :facepalm:
А се борат против герилци што делуваат само во урбани средини во пустинска земја.
Декстер дај бе, олади малку!
Не бе, терористите се најморални, најетички и најхумани борци, само на отворено се борат и не тероризираат цивилно население. Русите се тие кои не чинат. :tapp:

термо барички бомби во урбани средини ти е по дефиниција напад врз цивилно население.
Русија има воена стратегија на брут-форсинг, масивна разорна моќ и carpet bombing.
Тоа е поефтино но носи повеќе жртви на цивилно население.

Тоа не го осудуваш? Не си против тоа?
Јас сум против бомбардирање на цивилно население, ама ај кажи им го тоа на терористите кои се засолнуваат во урбаните средини.

Инаку, што велат твоите статистики, колку цивили загинале досега во Сирија од руските бомбардирања, наспроти цивилите масакрирани од ИСИЛ/ИСИС/ИД и таканаречената сириска опозиција - еве да си поиграме малку на вагата на колатералната штета со која САД секогаш се вадат тврдејќи дека го направиле помалото зло ?

А ти не ги осудуваш бомбардирањата на цивилното население со осиромашен ураниум во Србија и во Ирак ? Не си бил против тоа ?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Не бе, терористите се најморални и најетички борци, само на отворено се борат и не тероризираат цивилно население. Русите се тие кои не чинат. :tapp:
Не знам ова каква врска има со политикава наша шо го задрве натаму.
Инаку герилци се побунетите против Асад и немаат воени бази, туку освојуваат зграда по зграда. Во истите згради живеат и луѓе и често се користат како заложници. Сакале неќеле русите имаат убивано цивили и војската на Асад редовно го праи тоа.
Не реков дека Русите се тие што не чинат, ама не викам ни дека се „тие што чинат“. Русија бара топло стратешко пристаниште во Медитеранот и тоа го има само во Сирија, никаде на друго место. Така да, толку и од митот за нивната борба за слобода. Можеш да паламудиш за „напалм-демократијата“ на јенките, а навиваш за иста таква на русите - тежок булшит.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.356
Поени од реакции
84.579
Не сум слушнал досега дали се водела или не се водела сметка за тоа.

Знам дека Барак Хусеин Обама водеше сметка за да ги бомбардира терористите од ИСИЛ/ИСИС/ИД прво со летоци за да ги предупреди да се евакуираат, па потоа напуштените места ги бомбардираше со вистински бомби.
Зборевме за тоа како Русите се добри и не бомбардираат цивили, а Американците да.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Јас сум против бомбардирање на цивилно население, ама ај кажи им го тоа на терористите кои се засолнуваат во урбаните средини.
немам зборови. по секоја цена лижење гз на Русите. Па и цивили бре да тепаат Руси се, простено им е!
ќе релативизираме ако теба, еве не се Русите криви што пукаат со бомби ко помали нуклеарки во урбани средини, не, терористите се криви, што мајка бараат во урбани средини!?
Има да научат ред тоа терористите, па да се најават, па да излезат на ширинка, па да се наредат!

А ти не ги осудуваш бомбардирањата на цивилното население со осиромашен ураниум во Србија и во Ирак ? Не си бил против тоа ?
За разлика од твојата слепа љубав и ерекции на Путин, јас апсолутно ги осудувам САД и нивната војска за овие непотребни насилства врз цивино население што ги правеле/прават.
Како исто што ги осудувам Русите во нивните наслиства.

Последно уредено:
M

MD_

Гостин
Инаку герилци се побунетите против Асад и немаат воени бази, туку освојуваат зграда по зграда. Во истите згради живеат и луѓе и често се користат како заложници. Сакале неќеле русите имаат убивано цивили и војската на Асад редовно го праи тоа.
Не реков дека Русите се тие што не чинат, ама не викам ни дека се „тие што чинат“. Русија бара топло стратешко пристаниште во Медитеранот и тоа го има само во Сирија, никаде на друго место. Така да, толку и од митот за нивната борба за слобода. Можеш да паламудиш за „напалм-демократијата“ на јенките, а навиваш за иста таква на русите - тежок булшит.
Во последниве 2 години тие побунети не освојуваат ништо туку Сиријската војска е таа која што напаѓа и ослободува територии

Русите обично бомбадираат на првите линии на фронтот, онаму каде што се првите линии на отпорот и каде што не нема (или не би требало да има) цивили чист пример ти е Џобар или Аин Терма во Источен Дамаск во моментов. Сиријската војска во соработка со Русија секогаш обезбедува безбедни коридори за излез на цивилното население од вакви воени зони, но сите овие Нусри и останати исламистички фракции не дозволуваат излез на цивилно население бидејки ќе немаат материјал за пропаганда

немам зборови. по секоја лижење гз на Русите. Па и цивили бре да тепаат Руси се, простено им е!
ќе релативизираме ако теба, еве не се Русите криви што пукаат со бомби ко помали нуклеарки во урбани средини, не, терористите се криви, што мајка бараат во урбани средини!?
Има да научат ред тоа терористите, па да се најават, па да излезат на ширинка, па да се наредат!.
Како според тебе треба да се остранат тие терористи ? Американците со Ирачаните во Мосул со преговори да не ги избркаа или на сила..

Член од
24 април 2008
Мислења
11.086
Поени од реакции
12.640
Не бре дете, поентата ми беше да потенцирам дека таквата бомбардирачка демократија ја започнаа американците, а Русите само им демонстрираат дека и нив ги бива за исти идиотизми.

Зборевме за тоа како Русите се добри и не бомбардираат цивили, а Американците да.
Никогаш не сум рекол дека Русите се добрите, само реков дека не бомбардираат цивилно население.

немам зборови. по секоја лижење гз на Русите. Па и цивили бре да тепаат Руси се, простено им е!
Има да научат ред тоа терористите, па да се најават, па да излезат на ширинка, па да се наредат!

За разлика од твојата слепа љубав и ерекции на Путин, јас апсолутно ги осудувам САД и нивната војска за овие непотребни насилства врз цивино население што ги правеле/прават.
Како исто што ги осудувам Русите во нивните наслиства.
Мило ми е бидејќи најдовме заеднички јазик за бомбардирачките навики на САД и на Русија, бидејќи и јас го осудувам непотребното насилство врз цивилно население од било која страна.

Ај сега објасни, земајќи го во предвид фактот дека станува збор за две држави кои биле, или сеуште се агресори во некои делови од светот, а и двете ја имаат признаено Македонија под уставното име, зошто американското наводно признавање на Македонија под уставното име е толку поважно наспроти руското или било кое друго признавање на Македонија под уставното име ?

И како им оди на нив, не беа едно време британска колонија или нешто слично ?

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Да руските термо барички бомби се добри и паметни, знаат овој пола километар радиус, кога ќе го изгориш целиот кислород од воздухот на 2-3000 степени, во рок од неколку секунди, нема да ги повредиш цивилите! нема!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.356
Поени од реакции
84.579
Никогаш не сум рекол дека Русите се добрите, само реков дека не бомбардираат цивилно население.
Ни Американците не бомбардираат цивилно население, они бомбардираат нешто друго, али сигурно нема да ја откажат акцијата ако дознаат дека има шанси некој цивил да има таму. Русите исто.
Не се човечките животи толку битни, на тоа ниво.

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
од Случувања во Македонија дојдовте до Русите и Американците и бомби

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Ни Американците не бомбардираат цивилно население, они бомбардираат нешто друго, али сигурно нема да ја откажат акцијата ако дознаат дека има шанси некој цивил да има таму. Русите исто..
Русите бетер, дека имаат стратегија на брут форсинг, карпет бомбинг и широка употреба на артилерија.
Имаат помалку толеранција кон цивилни жртви.
А тоа е и поефтино. Една термо-баричка бомба е практично канта со гориво, нема споредба со цена на паметна хируршка бомба на наведување.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom