Мигрантите низ Македонија

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.601
Поени од реакции
35.421
Прво, државните пари се мои пари. Треба да го научиш ова ко оче наш :)
Е после може да праиме муабет.
Не се твои.
Државните пари се државни.

Значи народот треба да одлучи како и за што ќе се користат тие пари. Не ти, ниту па смрдливите невладини организиции кои те плаќаат.

И небитно како ЕУ дефинира бегалец, нашиот закон (ако уопште знаеш дека постои и знаеш како се вика), директно упатува на Конвенцијата од 1951.
Велиш ти. А некако смрдиш на тежок лажго.
Нејсе. Дури и да е така, а не е, но ете дури и да е така - како ОН ќе не „натераат“ да применуваме закони? (посебно знаејќи дека оваа држава е шампион во неприменување закони)

Викаш секоја амеба од Антартик може да добие статус на бегалец а ?
Ту мајката, секој ден иам контакт со оваа материја, а глеаш не сум го знаел ова...
Во која невладина организација се проституираш работиш?[DOUBLEPOST=1500804638][/DOUBLEPOST]
Нема да биде повеќе од тоа што ја го сторив кај твоите женски членови на фамилијата :)
Гледајќи те вака, повеќе ќе тие „поверував“ ако ги спомнеше машките членови на фамилијата. ;)

Последно уредено:
Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Шо работиш ти живти младоста ?
Ги глеаш емисиите на Миленко и му се восхитуваш на статусите ?
Ја знам примери, во Македонија, кај што мигрантите сами бараат да работат.

Викаш секоја амеба од Антартик може да добие статус на бегалец а ?
Ту мајката, секој ден иам контакт со оваа материја, а глеаш не сум го знаел ова...
А да прочиташе разлика меѓу статусиве ?
Ја мислам тоа ќе е добра идеја...

И небитно како ЕУ дефинира бегалец, нашиот закон (ако уопште знаеш дека постои и знаеш како се вика), директно упатува на Конвенцијата од 1951.

После болдот не вреди на останатите глупости да се коментира...

Прво, државните пари се мои пари. Треба да го научиш ова ко оче наш :)
Е после може да праиме муабет.

Не се тревожи толку, ќо шо е топло, ќе те мавне инфаркт :)

Ај анасана, откриен сум !
Ми пушти вчера Сорос телеграма од Њу Јорк и ми вика:
- Види вака сеа, има таму кај вас некој си форум, Кајгана се викал.
Е сеа има таму 2-3ца мангупи ми ги откриле сите планови и сеа ме заебаваат, не можам да ја контролирам Македонија на раат. Едниот мислам Valnok беше. Праи шо ќе праиш, убеди ги дека не се у право, индоктринирај ги. АМА глеај да не те откријат дека ја сум ти кажал.

И у спат ми прати и едно шише со париња.
Ама јбг, ме откривте другари :([DOUBLEPOST=1500803440][/DOUBLEPOST]
Нема да биде повеќе од тоа што ја го сторив кај твоите женски членови на фамилијата :)
која тема да ја отворам само овој валнок нешто се расправа со сите. Абе сите теми! Од геополитика до уредување на станови!!! Ако тоа не е дефиниција за трол незнам што е :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.482
Поени од реакции
24.230
која тема да ја отворам само овој валнок нешто се расправа со сите. Абе сите теми! Од геополитика до уредување на станови!!! Ако тоа не е дефиниција за трол незнам што е :)
Ванлок ти се албанците во видеото ;)

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Не се твои.
Државните пари се државни.

Значи народот треба да одлучи како и за што ќе се користат тие пари. Не ти, ниту па смрдливите невладини организиции кои те плаќаат.
Државните пари може не се твои пари, ама се дефинитивно мои, зошто ја си го плаќам данокот :)

Велиш ти. А некако смрдиш на тежок лажго.
Нејсе. Дури и да е така, а не е, но ете дури и да е така - како ОН ќе не „натераат“ да применуваме закони? (посебно знаејќи дека оваа држава е шампион во неприменување закони)
Ја не велам ништо, ја читам закон, а законот упатува на ОН Конвенција.

Де бе да му ебам матер, кажи „не знам дека постои закон за бегалците и појма неам шо пишува таму“. Не е срамота.

Во која невладина организација се проституираш работиш?
Сфаќаш дека стратегијата е подготвена од Министерство за труд и социјална политика, интеграцијата на бегалци се спроведува од Министерството за труд и социјална политика, за статусот на некој мигрант (бегалец, лице под супсидијарна заштита) одлучува Министерство за внатрешни работи ?

Од каде тоа одма дека сум бил во невладина организација ?
Може работам баш во некое од овие две министерства.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.601
Поени од реакции
35.421
Ветер и магла.
Контекстот ти е многу јасен, без разлика во каква форма да сакаш да го претставиш: Ја промовираш агендата за имиграција.

Никако не одговори директно на суштинското во муабетот: Како е во македонски национален интерес, и воопшто државен интерес, да се реалзира доселување на мислимански мигранти од разни вукојебини?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Ветер и магла.
Контекстот ти е многу јасен, без разлика во каква форма да сакаш да го претставиш: Ја промовираш агендата за имиграција.

Никако не одговори директно на суштинското во муабетот: Како е во македонски национален интерес, и воопшто државен интерес, да се реалзира доселување на мислимански мигранти од разни вукојебини?
Да не ти се веруе, стварно контекстот мој е јасен и паметните луѓе ќе разберат.
За жал ти не си у групата на паметни луѓе, ама сеа шо да праиш, не може секој да биде паметен :)

А иначе нормално дека нема да одговорам, зошто што и да одговорам глуп човек како тебе нема да го сфати. Зошто тогаш да се трошам за џабе.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.482
Поени од реакции
24.230
Он е само на нему својствен начин глупо саркастичен.
А што демек ти би ги остави да умрат на граница само затоа што се друга религија? Што ти се тебе тие криви и што воопшто ти имаат згрешено? Да не гласаја за Груевски случајно?
Море бездушни луѓе господе :(

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.536
Поени од реакции
9.424
Шо работиш ти живти младоста ?
Ги глеаш емисиите на Миленко и му се восхитуваш на статусите ?
Ја знам примери, во Македонија, кај што мигрантите сами бараат да работат.
Milenko tebe ke ti go ostavam, rabotav vo Socijalno vo Sidnej i sekoj den gi gledav, tvoite prikaski na drugi prodavaj mu gi, jas ti zboram so iskustva od prva raka.

p.s ne gi mesaj normalnite migranti so ovie za koj ovde zboruvame.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Milenko tebe ke ti go ostavam, rabotav vo Socijalno vo Sidnej i sekoj den gi gledav, tvoite prikaski na drugi prodavaj mu gi, jas ti zboram so iskustva od prva raka.

p.s ne gi mesaj normalnite migranti so ovie za koj ovde zboruvame.
Хитче си ми :love::love::love::love:
Со какви бегалци си имал ти допир у Сиднеј бе ?
Со македонската дијаспора ?

Живти младоста, исклучи се од дискусијава :angel:

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058

Kajgana Shop

На врв Bottom