Они имаат пред себе си миљарда срања, али не, они ќе се грижат за нешто што можда ќе се деси.А ако не сакаат мигрантите да останат тука, како ќе ги задржат?
Колку што знаеме мигрантите викаа тука не сакаат, сакаат Германија.
...до сега не сакале (но НОВИ УСЛОВИ предложени од ЕУ на новата Влада), никој не може да ги одбие па ниту тие, оти кога ќе почнат цели населби згради специјално за нив без пари апартмани, кога ќе се вработат без никаков документ за свое образование (но разбира се нема да одат на работа туку само онака ќе фигурираат и ќе земаат плата) , оти оправдано ќе седат дома чувајќи едно 20 души роднини...А ако не сакаат мигрантите да останат тука, како ќе ги задржат?
Не се будали да, знаат што е Германија и што можат таму да добијат, и знаат што е Македонија.[DOUBLEPOST=1500735875][/DOUBLEPOST]...до сега не сакале (но НОВИ УСЛОВИ предложени од ЕУ на новата Влада), никој не може да ги одбие па ниту тие, оти кога ќе почнат цели населби згради специјално за нив без пари апартмани, кога ќе се вработат без никаков документ за свое образование (но разбира се нема да одат на работа туку само онака ќе фигурираат и ќе земаат плата) , оти оправдано ќе седат дома чувајќи едно 20 души роднини...
кој мигрант не би сакал да остане тука? не се до толку будали...
Нов град само за нив.Цели населби со згради ќе се градат за имигрантите?
Бргу да го вратиме господинот Груевски на власт, он ќе опраи.
...момченце што ти е? хипнотизиран си? ти си гласал за ТОЈ што сега не потекуваш? ние едно пишуваме ти друго...што се случува со тебе, кој го спомнува предходниот Премиер?Цели населби со згради ќе се градат за имигрантите?
Бргу да го вратиме господинот Груевски на власт, он ќе опраи.
[/QUOTE]Вдомување, образование и вработување се дел од предиведите мерки напишани предлог-нацртoт на Стратегијата за интеграција на бегалци и странци 2017-2027 година на Министерството за труд и социјална политика (МТСП)[/QUOTE]А ако не сакаат мигрантите да останат тука, како ќе ги задржат?
Сериозно, зошто се срамиш за вакви работи?после тоа, ваљда ќе ни дојдат црнци да живеат овде.
Баш заради ова нема ништо да биде со мигрантиве. Заради тоа дека колку и да е на изглед Заев глуп, до толку не е.Ова посебно не засега сите нас, а и вие што го мразите режимот на Грујо...ова оди само во негов прилог, ако продолжи Заев со ова темпо на лижење гз на овие од ЕУ, нема долго да се задржи на моменталнава позиција.
Ќе видиме. Ни за Грујо ни на крај памет не ни беше дека може да ја заебе земјава и народов до толку, али испадна дека можел и повеќе.Баш заради ова нема ништо да биде со мигрантиве. Заради тоа дека колку и да е на изглед Заев глуп, до толку не е.
Јас незнам дали Заев е глуп или паметен, али знам дека гзот му е ставен под хипотека и ќе игра како што ќе му свират одозгора. Грујо не падна ради тоа што беше голем крадец и криминалец ( и Заев е истата приказна како Николче)туку ради тоа повеќе не им идеше по ќефот на Хан, Могерини и компанија.Баш заради ова нема ништо да биде со мигрантиве. Заради тоа дека колку и да е на изглед Заев глуп, до толку не е.
Ич не ми е грижа дали СДСМ или ВМРО е на власт, јас не сакам да примаме илегални мигранти. Како што ти имаш право на твое мислење јас имам на мое.МРАЗАМ ГЛУПИ ПЛУС НЕИНФОРМИРАНИ ЛУЃЕ !
Прво, стратегијава не се подготви у овие 2 месеци дур се СДСМ на власт, туку истата се спрема веќе година-година ипол наназад од страна на МТСП (што значи и од пресветите патриоти на ДПМНЕ), а не беше до сега донесена ради политичката криза, што значи ова не е нешто „комуњарско“.
Друга работа, се е во согласност со меѓународните договори на ОН и другите меѓународни организации што Македонија веќе ги има потпишано и ратификувано. Тоа значи дека исполнуваме обврска на која претходно сме се согласиле !
Второ, сте прочитале за кого е наменета стратегијава ?
Знаете што значи лице со статус на бегалец, лице под супсидијарна заштита и лице барател на азил ?
Ако еден од вас без да бара прво да прочита, ми објасни што значи еден од овие статуси, ја го частам пиво.
Трето, Конвенцијата на ОН за правата на бегалците од 1951 ако не се лажам предвидуваше олеснета натурализација за оваа категорија на лица. Што е тогаш страшно ако ние стварно воведеме олеснета натурализација ?
За лица со статус бегалец и лица под супсидијарна заштита немало да се бараат документите од матичната земја, no shit Sherlock...
Да знаевте зошто се добива ваков статус и што е заебанцијата некој да ти бара да донесеш документи од матичната земја, ќе сфатевте каква глупост сме имале до сега.
Четврто, знае ли некој што уствари значи интеграција на некого во општеството ?
Друго, знаете дека веќе некои од тие мигранти од Сирија и Ирак живеат во Македонија ?
Пример, жената на полицаецот од Куманово, која бај д уеј е од Ирак !
И зошто таа да не може полесно да стекне државјанство, ако се решила дека сака навистина да остане во Македонија и да основа семејство тука ?
А зошто многу ги спомнувате бегалците од 99та, има случаи на луѓе што од тогаш живеат тука, што значи некои си 18 години, и сеуште немаат државјанство и имаат потешкотии во остварување на нивните права.
Ама зошто појма немате, а се праите генијалци и некакви си стратези, затоа се дига паника за се и сешто.
Ајде сеа гитла на читање, бар да научите што значи „бегалец“ и „лице под супсидијарна заштита“.
@bijons @пунтер @Scirea @Zarniwoop @Vanlok @Con Artist @katinakatalina и мојот омилен @Шкорпион
Прво, кој рече дека ќе примаме илегални мигранти ?Ич не ми е грижа дали СДСМ или ВМРО е на власт, јас не сакам да примаме илегални мигранти. Како што ти имаш право на твое мислење јас имам на мое.