S
silmarillion
Гостин
А ич за никој да не гласаш на наредни избори чим пристап до либертас ти е критериум за или против?
И ја да сум на твое место, така да ми дава ко ќе отидам на сајтот на Либертас, не би гласал за СДСМ.Одам на libertas.mk као да прочитам малку вести. Ме бомбардираат со реклами и згора тоа Google ми дава "Deceptive site ahead" warning и после како да гласаш за СДСМ?!
Па инвестирај пичка му матерна, од џеб парите не ги даваш. Имаш СОРОС фондови финансираат се живо. Наместо да ги дрпаш парите и да држиш сајт со 200ден годишен хостинг чисто колку да си го оправдаш грабежот иди склепај асолен сајт...
Е ако де, никој не го негира тоа.Има банери, реклами и билбоарди исклучиво на албански, турски, ромски и тоа низ Скопје. И пред тоа и сега.
Прашањето не е зашто тоа ми смета или не. Прашањето е како може некој да е загрижен за Македонија и Македонците, а да ги занемари сите грандиозни пиздарии и предавства на Груевски, па сега за банерот било проблем.
не бе остај гоА ич за никој да не гласаш на наредни избори чим пристап до либертас ти е критериум за или против?
на разглас не се пушта молитва туку повик за молитва, мпц ги има камбаните за тоа.Ова со МПЦ ти е феноманална мисла, искрено.
Законот за употреба на јазици кој е на сила сега, кој го донесе, само славомакедонците, или како резултат на компромис?
Пошто ако си постигнал компромис, и едната страна не го почитува тоа, тогаш шо понатаму...
Сеа за МПЦ си се фатил, на овој клисарот вранишковски црквата ја признаваш?
И дали тие се придржуваат до тоа шо го бараш од МПЦ?
Инаку колку шо знам секаде низ МКД Џамиите на разглас пуштаат молитви, ама еднојазично, може истото да го прави МПЦ низ цела МКД?
Па од ваква медиокритетна збирштина очекуваш повеќе? Да не заборавиме дека Милошоски го превртел пола Кичево. Ја ги имам изгубено сите надежи после тоа.Деценискиот криминал на Груевски и соработниците не ги премислува за гласот на ДПМНЕ, ама затоа евтиниот портал на Либертас и СДСМ...
то ко ќе прајме муабети за еукалиптуси, лососи и тапириВо природата не постои еднаквост, дали ти е тебе јасно?
твојот народ, врмоовците, предавницитеСдсмовците не се Македонци?
Или сите се самоосознаа и станаа младобугари?
Од друга страна, некој анационален буљаш сигурно не е дел од мојот народ.
на разглас не се пушта молитва туку повик за молитва, мпц ги има камбаните за тоа.
Ако има закон во Македонија кој му дозволува на организации и фирми да истакнуваат свои називи или описи или производи... на јазик кој не е Македонски и кој е на латинично писмо, тогаш банерот си е во ред. Општината во Тетово си е двојазична али ете НЛБ банка, кока кола пежо самсунг... си ги истакнуваат своите називи само на еден јазик и на латинично писмо.
После сите снимки за проневери о криминали кај што сами си викаат ние сме лудаци со ова што го правиме ги гласаа 450 илјади. Ја не би имал големи очекувања од овој народ.Деценискиот криминал на Груевски и соработниците не ги премислува за гласот на ДПМНЕ, ама затоа евтиниот портал на Либертас и СДСМ...
најмногу од нив гласаа од зорт за работно место заедно со најблиските.После сите снимки за проневери о криминали кај што сами си викаат ние сме лудаци со ова што го правиме ги гласаа 450 илјади. Ја не би имал големи очекувања од овој народ.
Сссс...Oве е лого:
Прегледај го приврзокот 174597
Прегледај го приврзокот 174598
Прегледај го приврзокот 174599
Ова е незаконско истакнување на назив на фирма без соодветно да се постави и на Македонски јазик и кирилично писмо:
Прегледај го приврзокот 174600
Вид збор: Именка, среден род
Карактеристичен знак на претпријатие, фирма, установа или манифестација, обично од стилизирани букви.
Англиски: logo
Сеа да не се вртиме во круг за џабе,Зборот Лого доаѓа од Грчкиот збор λογότυπος = логотипос, и претставува графички елемент, симбол или икона на заштитена марка односно бренд. Типичното лого е дизајнирано на тој начин што предизвикува препознавање од страна на набљудувачот. Логото е еден од аспеките на брендирањето на одредена компанија или ентитет. Боите, формите и стилот на буквите е различен кај секое лого.
Еве го постот и банерот од кај шо почна цел муабет, кажи ми дали е ова законски или не според постојната законска регулатива за употреба на јазици во РМ?Колку пати да повторам дека во Западна Македонија нема двојазичност.....туку еднојазичност:
Тоа кажува многу за моралниот компас и системот на вредности кој го имаат македонските граѓани.најмногу од нив гласаа од зорт за работно место заедно со најблиските.