Klin
Колце
- Член од
- 6 јануари 2014
- Мислења
- 4.411
- Поени од реакции
- 7.873
за да ти одговорам, треба да ми покажеш шо вели законот за банери.
знам дека пример законот вели дека натпис на фирма мора да е на македонски јазик и кирилично писмо покрај напис на еден од јазиците, така да ова овде е криминал:
Прегледај го приврзокот 174570
Прегледај го приврзокот 174577
исто и ова е противзаконско пошто е напис на јазик кој не го зборува 20% популација во битола
Прегледај го приврзокот 174571
туку треба да биде вака по закон и пропис:
Прегледај го приврзокот 174572
знам дека по закон се дефинирани и службени документи, обраќање во институции, истакнување на фирми..... али за банери, лепенки, етикети, кредитни картици, омоти од цд-двд.... немам сретнато, пример дали е ова по закон:
Прегледај го приврзокот 174576
или ова:
Прегледај го приврзокот 174578
значи по дефиниција банер како треба да изгледа?
Законот за банери не знам шо вели, а пошто не знам се обратив ете кај тебе пошто се најде за повикан да кажиш како е во Источна МКД, најди некаде пост каде сум напишал дека е противзаконски дотичниот банер?
Друго, сеа избегнуваш да одговориш и дефокусираш шо е проѕирно, ама нека, подлабоко само, компаниско лого и рекламен банер не е исто колку што знам?
При употреба на лого на бренд колку што ми е познато постои олеснување поради тоа што е интернационално само шо мора да има во одредени услови кириличен превод.
Слична е ситуацијата со рекламните табли, иако таблите со грчки написи се напишани и на македонски. Банерот е само на албански.
Значи логото на банката и банерот не е иста работа, баби и жаби мешање.
Во секој случај мора да има и ќириличен превод, така да како велиш е криминал и тоа.
Сега после се мачната релативизација,дотичниот банер е помалку противзаконски или повеќе законски?
Нацртано:

,унитарци што беа на браникот на државата сега маскирани во Сдсмовци..ејјј абе за еден месец ги сменија боите да ви изнаебам се...ваков народ како што напишав заслужува цел живот рекетарите Груевски и Мијалков да го водат..нема поинаку