Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 мај 2015
Мислења
217
Поени од реакции
181
Другари едно прашање надвор од темава, извинете, ама ќе ве замолам кој знае да ми одговори или упати кон друга тема. Летово работам во Грција и ќе ги искористам сите 90 дена од дозволениот престој. Ме интересира дали постои можност после тоа да одам во некоја друга Европска земја? Нели има некои држави кои не се во Шенген, незнам точно како оди тоа Шенген и ЕУ. Било каде да се нацртам после овие 90 дена, освен Бугарија и Романија, знам дека таму може... :). Што е со Ирска, Норвешка, Лихтенштајн, Швајцарија, таму може или јок?

Член од
28 ноември 2012
Мислења
91
Поени од реакции
46
Dobro e sto se stignati do 6*** :D :P Jas sekoj den veke 12 meseci proveruvam i seuste zadolzitelna :P 65** / 2016 :rolleyes::pos:

L

ljupcio22

Гостин
Dali ima nekoj koj ke odi za strimica do Lazar Mladenov??? Sakam da pratam dokimenti a nemozam licno da odam??? Ili e od strumica pa da se dogovorime, pisete mi ve molam!!

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Dali ima nekoj koj ke odi za strimica do Lazar Mladenov??? Sakam da pratam dokimenti a nemozam licno da odam??? Ili e od strumica pa da se dogovorime, pisete mi ve molam!!
Прaти му ги преку брзa пoштa брзo е и ефтинo

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Не незнам,јас си помислив дека нешто преку парламент ке оди,дека имаше нели скоро комисија.
Хахахаха.....
Zasedava sovetot po drzavjanstvo sekoja sreda. Znaci 4 pati vo mesecot i tie gi razgleduvaat nasite dokumenti i odlucuvaat koj ke dobie drzavjanstvo :pipi:

Член од
15 септември 2014
Мислења
232
Поени од реакции
129
Zasedava sovetot po drzavjanstvo sekoja sreda. Znaci 4 pati vo mesecot i tie gi razgleduvaat nasite dokumenti i odlucuvaat koj ke dobie drzavjanstvo :pipi:
Ili viceprezidentot odlucuva... haha... mene me odobrija pa viceprezidentot me proveruva sega... nekoj veli treba da se nosi dokumenti... nekoj ne. Samo sto dobiv mail od Veliko trnovo, go nasle dedo mi vo arhivite od vtora sv vojna.. i pak trosoci... cekanja...

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Ili viceprezidentot odlucuva... haha... mene me odobrija pa viceprezidentot me proveruva sega... nekoj veli treba da se nosi dokumenti... nekoj ne. Samo sto dobiv mail od Veliko trnovo, go nasle dedo mi vo arhivite od vtora sv vojna.. i pak trosoci... cekanja...
Za dodjdes do viceprezidentot mora prvo sovetot po drzavjanstvo da te odobri

Член од
5 јануари 2015
Мислења
93
Поени од реакции
83
Drustvo dali nekoj znajt sto se desavat vo Sofija eden moj drugar cekat samo potpis , a drug ima poddaeno dopolnitelen dokument za dokaz za poteklo no veke 6-7 meseci nisto nikakva promena dali znajte sto e kako e rabotava.... ?

Член од
30 септември 2016
Мислења
44
Поени од реакции
1
Која е процедурата за државјанство и пасош на полнолетни деца ако и двајцата родители веќе имаат добиено државјанство?

Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
Некој да даде информација во врска со интервјуата во Софија, дали си течат онакак како што се закажувани на листовите, со кабина саат ден, или се касни и таму? Фала

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom