Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Toa za temelite i -20 mesec dena e fizichka pojava, zakon na prirodata i nema vrska ni so VMRO nitu so SDS, a na +50 stakloto ne se topi i si funkcionira normalno, a za asfaltot e drugo "dvajse".
Aha dzidot bil raspukan...vikni obichen dzidar ke go sredi toa za 2 saata i ni luk jal ni luk mirisal.:toe:.
Абе ја уште вчера те сфатив што сакаш да кажеш, се во ред тоа што напиша ама финтата е што

а) никад не било тука месец дена - 20
б) никогаш не било ни +50, 60 што и да кажа

за да ја одбраниш фамилијата со гипсаријата забега со учебнички екстремни примери кои немаа никаква врска со она што го зборевме.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Абе ја уште вчера те сфатив што сакаш да кажеш, се во ред тоа што напиша ама финтата е што

а) никад не било тука месец дена - 20
б) никогаш не било ни +50, 60 што и да кажа

за да ја одбраниш фамилијата со гипсаријата забега со учебнички екстремни примери кои немаа никаква врска со она што го зборевме.
E ajde za dzidot da zborime. Po obichaj vladata ke raspishe tender, pa nati go dal mi go, vamu tamu, drsh ne daj, ke ja zeme rabotata nekoj gradezhnik, ke se vrtka nedela dve i ke go platat 10 000 evra, narodni pari, ama ovde ne e krajot. Od tie 10 000 gradezhnikot ke zeme 2 000 a ostatokot ke bide za podmachkuvanje. Taka rabotat nashite vladi ....Brojkite shto gi navedov se proizvolni i mozhat da variraat.[DOUBLEPOST=1500309274][/DOUBLEPOST]B.T.W. Slusham imalo incident vo vladat pred 5-6 dena, se spomnuva studeno oruzhje, navodno i krv padnalo, pa brza pomosh...Dali ova sum go propushtil, dali e fejk njus ili nekako na nikoj ne mu se zboruva za ova. Rabotava e "cosa nostra" chinam.

Последно уредено:
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Slusham imalo incident vo vladat pred 5-6 dena, se spomnuva studeno oruzhje, navodno i krv padnalo, pa brza pomosh...Dali ova sum go propushtil, dali e fejk njus ili nekako na nikoj ne mu se zboruva za ova. Rabotava e "cosa nostra" chinam.
Жива вистина е, кажаа на Инфомакс и на Журнал. Џафери го убил Заев со нож, потоа интервенирале од Кале и ставиле клон на Заев наместо оригиналот. Сега клон владее со Македонија и ќе ја спроведе тиранската платформа, ќе потпише пакт со Бугарија и ќе го сними Гвујо со помош на жолти комбиња.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.358
Поени од реакции
84.580
Еден од поголемите криминалии на фамилијата одеше преку нивните градежни фирми, во проектот 2014, кај што и наплаќаа на државата баснословни суми за работи кои по неколку пати поевтино коштаат во вистинскиот свет. Така добивме стиропор по цена за злато и слично. Но не е само грабежот во продавање ветер и магла, стиропор по цена на злато и фушерај по цена на германско градежништво. Има и други начини преку кои градежните фамилијарни фирми кркаа од парите кои Грујо толку совесно ги цедеше од сопствениот народ преку икс измислени и новокмпонирани начини.
Типичен пример се и дуплите работи. На пример, оградата пред собранието, која беше пичке си материне пари, ваква онаква... за по некое време да ја извадат и стават друга, поскупа и поспецијална. Или пак преместувањето на спомениците, по неколку пати низ плоштадот. Тоа колку кошта и кој го плаќа? Или пак плажине на Коце. Колку коштаа тие проекти? - за да бидат од истата власт уништени ин no time, па после веројатно пак изградени. Сакам да кажам, не е само грабежот у директното градење неквалитетно срање за многу кеш. Имаа они цел куп начини.[DOUBLEPOST=1500309683][/DOUBLEPOST]
Жива вистина е, кажаа на Инфомакс и на Журнал. Џафери го убил Заев со нож, потоа интервенирале од Кале и ставиле клон на Заев наместо оригиналот. Сега клон владее со Македонија и ќе ја спроведе тиранската платформа, ќе потпише пакт со Бугарија и ќе го сними Гвујо со помош на жолти комбиња.
Клонот на Заев е исклучиво во служба на Сорос и Илуминатите, да не се лажеме.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
А овие од СЈО нели не се интересираа за Дуи? Зошто бараат притвор за нивниот координатор?

R

red.devil

Гостин
Toa za temelite i -20 mesec dena e fizichka pojava, zakon na prirodata i nema vrska ni so VMRO nitu so SDS, a na +50 stakloto ne se topi i si funkcionira normalno, a za asfaltot e drugo "dvajse".
Aha dzidot bil raspukan...vikni obichen dzidar ke go sredi toa za 2 saata i ni luk jal ni luk mirisal.:toe:.

Ова е еден вид на физичка појава, закон на природа и што и да сака да кажеш погоре.
Тоа ти што сакаш да го оправдаш е само и само неквалитетен материјал, не стручна градба, аматеризам и фушарај. Со други зборови, побитно е да се наполни џебот отколку да се напрај нешто квалитетно. Битно лопатарот секоја среда на сител лопати фрлаше на темели - а некаде и по два три пати за иста градба.

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.031
Поени од реакции
7.145
А овие од СЈО нели не се интересираа за Дуи? Зошто бараат притвор за нивниот координатор?
Си чул за онаа српската, Барам работа, подобро да не ја најдам.Нешто во овој стил е и ова.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.358
Поени од реакции
84.580
Телохранителот на Мијалков претепал жена пред полициска станица
Жената дошла во оваа полициската станица со намера да пријави дека претходно била физички малтретирана од истото лице.

Телохранител на поранешниот директор на Управата за безбедност и контраразузнавање, Сашо Мијалков, претепал женско лице пред очите на своите колеги полицајци, дознава ТВ24.

Инцидентот се случил минатиот викенд пред полициската станица Карпош. Според очевидците, телохранителот на Мијалков ја нападнал жената со тупаници во главата. Еден од сведоците на настанот повикал итна медицинска помош.

Целата драма се одвивала пред полициската станица во Карпош, затоа што според сознанијата жената дошла во оваа полициската станица со намера да пријави дека претходно била физички малтретирана од истото лице. Но, тој дошол веднаш по неа, и ја нападнал пред присутните полицајци.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Pa shto kjutite do sega, ova e hot news...Znachi Zaev ne e Zaev, tozi dupche ne e dupche , shto bi rekol Borisov.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Pa shto kjutite do sega, ova e hot news...Znachi Zaev ne e Zaev, tozi dupche ne e dupche , shto bi rekol Borisov.
Tочно така. Батали сега тие клозетите во Њу Џерси и враќај се ваму да и помогнеш на Македонија.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
Така ќе се тешиме сега? Дека бараат притвор за пред камери само?
Ќе се тешиме кога ќе поднесат пријави во случајот Смилковско и Диво Насеље, каде што е вмешано највисокото раководство на партијата, впрочем најголемите криминали се направени со заеднички сили од двете партии во власта. Еве на пример фирмите кои го чистат снегот зимоска се од ДУИ и никаква истрага немаше за тоа како е добиен тој тендер и дали имаат услови за чистење на снегот во поглед на механизација.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ќе се тешиме кога ќе поднесат пријави во случајот Смилковско и Диво Насеље, каде што е вмешано највисокото раководство на партијата, впрочем најголемите криминали се направени со заеднички сили од двете партии во власта. Еве на пример фирмите кои го чистат снегот зимоска се од ДУИ и никаква истрага немаше за тоа како е добиен тој тендер и дали имаат услови за чистење на снегот во поглед на механизација.
Ти знаеш од прва рака дека се вмешани?
Немој да не те мавне шок кога ќе ги слушнеш вистините за случаите.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
Ти знаеш од прва рака дека се вмешани?
Немој да не те мавне шок кога ќе ги слушнеш вистините за случаите.
Jyp, tie slucevi samo so direktna vmesanost na DVETE partii od vlasta moze da se ostvarat, vprocem zatoa i ne se objavi obvinenie za niv. Verojatno ke se ceka podobro vreme, koga DUI nema da moze da bide del od vlasta.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256

Ова е еден вид на физичка појава, закон на природа и што и да сака да кажеш погоре.
Тоа ти што сакаш да го оправдаш е само и само неквалитетен материјал, не стручна градба, аматеризам и фушарај. Со други зборови, побитно е да се наполни џебот отколку да се напрај нешто квалитетно. Битно лопатарот секоја среда на сител лопати фрлаше на темели - а некаде и по два три пати за иста градба.
Za toa kakov materijal se upotrebuval, po koja cena, i red drugi raboti za bilo koj objekt si ima dokumentacija, kolku kade otishlo, zoshto chinelo volku ili tolku, i se razbira na krajot ima potpis ili potpisi koi go odobruvaat soodvetniot objekt. Eve sega novava vlada mozhe da napravi istraga i se da izleze na videlina, koj krade i koj lazhe, veruvaj mi, ako ja znaesh vistinata ke se razocharash.Ispovrzani se kako svinski creva i zatoa nikoj ne saka da "talasa".

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom