Game of Thrones

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Генијално. Вредеше чекањето.

Ова е врв на филмската уметност

Arwen Undómiel

don't quit the chase
Член од
28 јануари 2016
Мислења
209
Поени од реакции
429
Почетната сцена со Ајра беше врв, таман за отскок на нова сезона. Уште од старт да покажат кој е главен.
Исто така, делот со Сем - мајсторска режија, иако досега безброј пати видена, сепак класика која сеогаш задоволува.
Ме интересира како планира Серси да создаде нови сојузи после сите срања со сите кралства. Претпоставувам дека Грејџој ќе направи нешто доволно брутално и гнасно за да и' ги исполни стандардите.
Едвај чекам да видам што ќе бидне со Бран, како ќе се вклопи во сценариото на Џон и Санса.

Многу многу ми се допадна музиката, успеале ептен да ја издраматизираат атмосферата и зголемат монументалноста на случките. (y)

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Нешто не ми е јасно, џинот умре во замокот, како се најде дури позади ѕидот?

Серси од друга страна само со овој со големиот пенис ќе биде изгледа, кој ја врти дај боже да има понатака како и лета главата ама буквално.

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Нешто не ми е јасно, џинот умре во замокот, како се најде дури позади ѕидот?
.
Не беше тоа Wun Wun, тоа беа други џинови што умреле од другата страна на ѕидот и Најт Кинг ги нашол оти никој не ги изгорел, hence, станале зомби

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
А шо креваат галама сите со Ед Ширин не ми е јасно, го донеле оти некоја од актеркиве, Арја или Санса шо знам, била голем фан, голем кур, сите гомна јадат по социјалниве мрежи. Coldplay и Of monsters and Man исто имаа камео па никој ништо не рече.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Седма сезона гледате веќе бе. И да не ја сфатите поентата на сцената со Сем и што се прави? :pos:

Иначе Санса верувам дека не е глупа, а секако и нејзината страна држеше вода за тоа со Џон. Има и она доста видено и знае до негде како функционираат работите. Плус бар од тоа како прикажуваат, го има Литлфингер на малото прсте. Се надевам така и ќе испадне, затоа што овој го чека секој момент на слабост за да искористи и да ја сврти против Џон.

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
не знам што не ви е јасно со Арја, девојчето буквално има БОГ на нејзина страна...е сега што подетално не е објаснето сето тоа како фунционира е друга приказна.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Сезонава ко што ќе има и доста временски скокови, едвај чекам да почнат и најглупите муабети, дека не можеле во една епизода да стигнат од локација х до локација у :icon_mrgr:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Од прва епизода исфураа со ујачаниот феминизам. (n)

Од сцената на Северот кај што Џон вика дека може и жени да се борат, па мини лејди Мормонт повторно ја ставаат во центарот на вниманието, преку Бриен, Санса, Серсеи и на крај Калиси.

Некогаш убаво е да правиш fan pleasure работи, ама некад е нападно, ко со девојчево Мормонт. Сфативме дека е мадафакер и не мора нонстоп да го повторуваат истото. Единствено ќе им држи вода тоа ако се обвистини теоријата дека татко и е the fucker of the Bear. :D

И секако не испуштија да го дојачаат најглупо и највештачки исхајпаниот лик во минатите 2 сезони - Серсеи Ланистер. Па и Јурон, најголемиот мадафакер што морињата на Вестерос го виделе и се потценува на Серсеи дека ќе и го донесе Тирион за она лично да го убие, за да му стане сојузник. Well, штом веќе е способен да го киднапира тирион ваљда е способен и Калиси да ја кокне?

Покрај тоа беше добра епизодата, Hound, Beric и Thoros се фантастична дружина, Сем беше океј, видовме нешто битно, дека таму е сега Џорах.

Исто Ед Ширан беше супер, делот со Калиси беа најдосадните минути во епизодата и така...

The North Remembers. :pijani:

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Ова со малата стварно доста го тегнеа. Еднаш, двапати, ај и трипати се истопорува над сите, али уште еднаш ако ја искористат нејзе за таква ситуација - (n).
Тормунд и Бриен ќе ги разделат ... :(

Член од
16 јули 2017
Мислења
108
Поени од реакции
169
Одлична епизода. Малку ме зачуди на забавата на Фреј како сите успеаја да јадат/пијат од отруената храна и не остана барем еден да се обиде да ја убие Арја.. Малку преувеличено, но мислам дека досега и требаше да сфатам веќе дека нејзиниот лик е од типот на Џејмс Бонд, што и да биде секогаш вади жива глава..

Kajgana Shop

На врв Bottom