Almeida
поет, мрачна сила, гад
- Член од
- 15 февруари 2015
- Мислења
- 7.563
- Поени од реакции
- 19.993
Околу дискутабилноста за бомбардирањето на Лондон - само напраи zoom out на мапава.Diskutabilno e toa kolku London bil razrushen vo vtorata svetska, ama zborot mi beshe deka London e graden so standardi od minatite 50-100 godini. Vodovodnite cevki, dlabochinata na temelite na gradbite,"elastichnosta" na istite ne garantira stabilnost na niski temperaturi kako na primer vo Moskva ili Toronto, a za zemjotres so jachina kako Skopskiot samo gospod znae.
Ako nekoj navistina rekol deka SDS odshtrafuvale shtrafovi na detski lulashki toa ti e moron vo najmla raka.
http://bombsight.org/#12/51.5050/-0.0900
Поплавените подруми на Археолошкиот музеј, стариот театар и објектот на МНР се затоа што се изградени во мајор коритото на реката Вардар и немаат врска со никаков земјотрес, туку со идење „со глава во ѕид“. Идејата е целиот објект на МОБ да се обиколи со кулиси од стиропорен барок од икс причини, познати само од психијатри веројатно. Штетите не може да се санираат. Пази, архив - зграда со посебен режим на климатизирање, ниска влажност на воздух, контролирана температура - истото се однесува и за археолошки музеј - има во подрум „фабрика за печурки“. Тоа нема врска со земјотреси и не знам ти какви температури, клима - тоа е аматерство.
Еве ти текст од фејсбук страната на подржикоњскиот силувач на Карпош од која бај д веј ме банирале пошо ги терав у к***ц на дневна основа. Ако не им се вакви, постовите им се од типот „градежна офанзива - асфалтирани 240 метри ров од улица (кој некој морон инвеститор го остаил раскопан 3 години и кршеле коли по него“. Ако не си информиран, во настанов имаше повредени деца и за среќа имало некое дрво до кое се потпрела љуљашкава, што спречило поголема несреќа.