Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Анкетaтa дa биде нoвa:Кoгa слепите и глувите нa фoрумoв ке сфaтaт декa Груевски и крaдaчите зaминaa вo истoријaтa
1) Зa еднa гoдинa
2) Зa четири гoдини
3) Никaд,зaштo се премнoгу глупaви

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.931
Поени од реакции
50.722
Нели Заев барал затворена седница за јавноста во врска со ова. Ваљда после тоа ќе кажат.
нели дебата дебата дебата дебата.... или кога треба да се напучи народот во магла меѓу празници и одмори, како нивните претходници што правеа секоа лето со амнестии и слично не мора дебата дебата дебата.
Мене ми е јасно како ке иде работава, чим во бугарија никој не галами јасно е кој ќе биде ебан овде ама пак... ова што нема дебата не ми се свиѓа ич.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.086
Поени од реакции
12.642
Нема гајле бе, еве ја ќе викам дека Македонците се Бугари што крадат грчка историја и дека добиле на поклон држава од Србите, која треба да е албанска.

Немој само заради различно мислење да ме вреѓате!
Е па тоа е поентата на анкетата која ја предложив, тие кои на твоите коментари ќе реплицираат со навредливи етикетирања да бидат банирани, а истото да важи и за тебе кога ќе му лепиш партиска или било каква навредлива етикета на некој кој не го дели твоето мислење, и се разбира, истото да важи и за мене, како и за сите кои коментираат на оваа тема на форумов.

Анкетaтa дa биде нoвa:Кoгa слепите и глувите нa фoрумoв ке сфaтaт декa Груевски и крaдaчите зaминaa вo истoријaтa
1) Зa еднa гoдинa
2) Зa четири гoдини
3) Никaд,зaштo се премнoгу глупaви
Можеш да кажеш политички заслепените и политички оглувените, а да кажеш слепите и глувите е навреда кон луѓето со оштетен вид или слух, или без вид или слух, бидејќи не можеш да кажеш дека сите слепи и глуви луѓе кои ја следат темава се глупави или не знаат дека пастирот и пвеводбениците си заминале во историјата.

Последно уредено:
D

Daedalus

Гостин
Е па тоа е поентата на анкетата која ја предложив, тие кои на твоите коментари ќе реплицираат со навредливи етикетирања да бидат банирани, а истото да важи и за тебе кога ќе му лепиш партиска или било каква навредлива етикета на некој кој не го дели твоето мислење, и се разбира, истото да важи и за мене, како и за сите кои...
Не е битно дали си политички определен и дали е ок да ти се лепат етикети.
Пиша „Зајко Кукурајко". Тоа е термин којшто е најдолната форма на хумор со која се одликуваат некој ко Ацо козоебачот од Прибилци и Ристе од Припор со кутлеш тетоважа на грб. Таа заебанција и сличните на неа, се олицетворение на све што е погрешно, одвратно и језиво. Кога замислуем некој како кажуе „Зајко Кукурајко, со кожа на лав и зајачко срце", замислувам некој реднек кој има две ментално хендикепирани деца со сестра му, кој лови зајци со чифтето и сака да го фати Заев и да го препарира ко трофеј у некој таков психоделичен кантри свет.

Не е битно дали Заев е ретард, само те преколнуем, не го користи „Зајко кукурајко" хуморот. :(

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Дали да се банираат корисниците кои своите неистомисленици ги етикетираат со партиски, идеолошки, религиски и други навредливи изрази ?

Да или Не.

Или тоа, или темава слободно нека се преименува од Случувања во Македонија (Генерална дискусија) во Натпревар во мавање со виртуелен измет (Генерална дискусија), со оглед на тоа дека на темава објективната критика делува како да е погребана од поодамна, па не би бил лош период за нејзино воскреснување, почнувајќи со банирање на тие кои освен навреди, немаат ниту еден друг аргумент со кој би придонеле во дискусијата.
Ај не збори глупости жити се. Таква анкета ќе видиш на Свети Никад.

И кој тебе те навредил? Дека сум ти рекол дека си "форумска ванковска"? Па, понечесно и нефер е тоа ти шо го праиш. Се повикуваш на колумни на еден патетичен asskisser, кој "пишувал работи што држеле вода" (ова се твои зборови) и етикетата сам себе си ја залепи.
Нашава политика никогаш не се водела у "бели ракавици", така да get over it. И мене ми се налепени етикети, па шо да праам.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
A која е логиката повторно да го враќаме Грујота на власт ... за да неговите лапачи продолжат со гозбите по елитните ресторани ... кога човек подобро ќе размисли новата власт и ништо ама баш ништо да не сработи за целиот свој мандат, пак би била подобра од претходната која работеше многу да 24/7 ама која од која реформа и кој од кој проект се бетер и побетер !

Член од
24 април 2008
Мислења
11.086
Поени од реакции
12.642
Не е битно дали си политички определен и дали е ок да ти се лепат етикети.
Пиша „Зајко Кукурајко". Тоа е термин којшто е најдолната форма на хумор со која се одликуваат некој ко Ацо козоебачот од Прибилци и Ристе од Припор со кутлеш тетоважа на грб. Таа заебанција и сличните на неа, се олицетворение на све што е погрешно, одвратно и језиво. Кога замислуем некој како кажуе „Зајко Кукурајко, со кожа на лав и зајачко срце", замислувам некој реднек кој има две ментално хендикепирани деца со сестра му, кој лови зајци со чифтето и сака да го фати Заев и да го препарира ко трофеј у некој таков психоделичен кантри свет.

Не е битно дали Заев е ретард, само те преколнуем, не го користи „Зајко кукурајко" хуморот. :(
Јас никого на форумов не сум го етикетирал со зајко кукурајко, исто како што никого не сум го етикетирал со пастирот.

Тоа се имиња кои според мене лично ги заслужуваат дотичните личности кои се кријат позади таквите прекари, а на темава и е` потребен хумор.

А не само за зајко кукурајко, туку и општо за над 2 третини од политичариве мислам дека слободно можеме да кажеме дека можеби не се ретарди, ама затоа па се однесуваат како ретарди.

Убаво рече Љупчо Бубо Каров во февруари 2017 во 24 анализа на телевизија 24 - сатирата е опасна работа, токму затоа ја убија.

Ај не збори глупости жити се. Таква анкета ќе видиш на Свети Никад.

И кој тебе те навредил? Дека сум ти рекол дека си "форумска ванковска"? Па, понечесно и нефер е тоа ти шо го праиш. Се повикуваш на колумни на еден патетичен asskisser, кој "пишувал работи што држеле вода" (ова се твои зборови) и етикетата сам себе си ја залепи.
Нашава политика никогаш не се водела у "бели ракавици", така да get over it. И мене ми се налепени етикети, па шо да праам.
Никогаш не вели никогаш, можеби ќе им текне на модераторите да воведат некаков ред во темава за да се остави слободен простор за објективна и реална дискусија, а не за твоите етикетирања од типот на вморони, еве сега asskisser како што велиш и слично.

Во ред е да се дискутира за авторот, но дај посвети малку внимание и на содржините на авторот.

На мене лично воопшто не ми смета тоа што Билјана Ванковска не ги придружувала шареноликите во фрлање балончиња со боја и песок, бидејќи ни јас не ги придружував.

Мило ми е бидејќи Ванковска беше против екстерното тестирање, бидејќи и јас бев и останувам против екстерното тестирање.

А нејзините статии држат вода бидејќи наспроти дадените ветувања, новоизбраната влада на зајко кукурајко и плавите жолтици - барем засега - го прави истото што го правеа и пастирот и пвеводбениците пред нив - продавање магла, наместо држење до дадените ветувања.

Од твоја страна нема никакви контра-аргументи, туку само навреди кон тие кои не го делат твоето мислење. Е па тоа мора да се смени, или темава да се преименува, бидејќи твоите навреди немаат никакви допирни точки со актуелните случувања во Македонија.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.359
Поени од реакции
84.582
нели дебата дебата дебата дебата.... или кога треба да се напучи народот во магла меѓу празници и одмори, како нивните претходници што правеа секоа лето со амнестии и слично не мора дебата дебата дебата.
Мене ми е јасно како ке иде работава, чим во бугарија никој не галами јасно е кој ќе биде ебан овде ама пак... ова што нема дебата не ми се свиѓа ич.
Па таа седница можда ќе биде затворена за јавност, али не е затворена за опозиција.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.086
Поени од реакции
12.642
A која е логиката повторно да го враќаме Грујота на власт ... за да неговите лапачи продолжат со гозбите по елитните ресторани ... кога човек подобро ќе размисли новата власт и ништо ама баш ништо да не сработи за целиот свој мандат, пак би била подобра од претходната која работеше многу да 24/7 ама која од која реформа и кој од кој проект се бетер и побетер !
Па не мора да се враќаат пастирот и пвеводбениците на власт, има и други партии.

Доста беше со Курто и Мурто, дај да му дадеме шанса на Сурто. :D

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Демек пратениците во Бугарија јавно на тв го разгледувале договорот. Ако да, тогаш зошто ниеден бугарски медиум не го прикажува тој договор? Значи и кај е затворена седницата, ама нашите вморони сакајќи да ја свртат темата од тоа што јаделе, пиеле ден по масакр затоа зборат за договори и слични глупости, виткање кичми итн...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.359
Поени од реакции
84.582
Па не мора да се враќаат пастирот и пвеводбениците на власт, има и други партии.

Доста беше со Курто и Мурто, дај да му дадеме шанса на Сурто. :D
Му дадов и? резултатот кој е? Не го глеам Сурто у собрание.
Со тоа што му дадов шанса на Сурто напраив Груевски да има поише шанси да остане на власт.
Не се праи на удрен и симни се од облаци. Гласаме цело време за помало зло. И тоа е.

Ај сеа почни пак со летање у облаци кажи дека ако ако сите сме гласале за Сурто ќе било друго. И така дваеспет години истата утопијска приказна.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.086
Поени од реакции
12.642
Му дадов и? резултатот кој е? Не го глеам Сурто у собрание.
Со тоа што му дадов шанса на Сурто напраив Груевски да има поише шанси да остане на власт.
Не се праи на удрен и симни се од облаци. Гласаме цело време за помало зло. И тоа е.

Ај сеа почни пак со летање у облаци кажи дека ако ако сите сме гласале за Сурто ќе било друго. И така дваеспет години истата утопијска приказна.
Е па гласај повторно за Сурто, и повторно, и повторно, и повторно, се додека не го видиш во Собрание.

Инаку, утопијската приказна ја продаваат токму Курто и Мурто, а не Сурто.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Мило ми е бидејќи Ванковска беше против екстерното тестирање, бидејќи и јас бев и останувам против екстерното тестирање.
К О М У Њ А Р :pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Вака ти прееска изреагира на мојот пост за посетата на Заев на Ердоган.
Ни ти не си часна сестра, не се секирај.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.359
Поени од реакции
84.582
Демек пратениците во Бугарија јавно на тв го разгледувале договорот. Ако да, тогаш зошто ниеден бугарски медиум не го прикажува тој договор? Значи и кај е затворена седницата, ама нашите вморони сакајќи да ја свртат темата од тоа што јаделе, пиеле ден по масакр затоа зборат за договори и слични глупости, виткање кичми итн...
Не. Прашањето - што бара врвот на УБК (еј на УБК!) на Велики Петок, ден по масакрот, во милениумска вечера од 600 евра (свадби се праат со тие пари) - тоа прашање го игнорираат сите куртони, без исклучок.

Ја лично вака го замишљам тоа:
- Господине Сашо наспроти Велики Петок најтраорниот ден, се случи масакр врз невини дечиња, најверојатно на етничка/религијска база. Ние УБК сме сега на тапет. Брзо да превземеме нешто!
- Така е! Одма резервирај споени маси у Воденица да пукнеме една фешта од 600 евра со коњско месо и буфало. Или мислиш дека не е доволно?
-

Член од
24 април 2008
Мислења
11.086
Поени од реакции
12.642
К О М У Њ А Р :pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Вака ти прееска изреагира на мојот пост прееска за посетата на Заев на Ердоган.
Ни ти не си часна сестра, не се секирај.
Навистина ?

Каде го употребив тој израз К О М У Њ А Р ?

Хехе, па јас никогаш не сум ни рекол дека сум цвеќе за мирисање, само сакав да потенцирам дека зајко кукурајко не е ништо поинаков, ниту подобар од неговиот претходник, а твојот коментар за неговата посета на султанот во Анкара навистина ме натера да го започнам денот со насмевка, верувај ми.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom