Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Чекај дали сте сериозни за лудачата Ванковска да велите дека е објективна? :eek: (освен ако не ви е можеби род на некој од вас) Мислам, тие нејзини колумни и пијан да бидеш тешко дека можеш да ги свариш нејзините гомнарии. Никогаш нема да го заборавам оној нејзин фејл после 3 месеци упорни студентски протести она со нејзиниот испрдок пред паторот да упропасти се' и да им даде алиби на паторските медиуми, за подоцна да каже "Па се збунив":facepalm: . Каква жена човече.
Воопшто не се збуни тогаш. Таа само одигра срамна улога за паторот да излезе решителен и силен. Ванковска е подолу од испрдок, таа е една од оние професорки на Брколинда кои беа спремни во 12 на полноќ да станат и да направат нешто корисно за фамилијата.

И сега стигнавме овој испрдок од човек да дели лекции по моралност. Што е многу, многу е.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.086
Поени од реакции
12.642
@Dexter26 да се соберете ти, јоци, ланс, ванковска и да си купите нешто gps, компас, лампа...вие сте тотално изгубени у простор-времето. Дали ќе имаш став без гард како сотка костов, абдалот или ќе расукаваш пити и свиено и перфидно ќе подметнуваш вморонски "гуми за спасување" овде му доаѓа исто - прочитани сте пошо страната што ја браните е толку гнила и распадната што и нема спас.
Нешто да кажеш за абортираната револуција, како што Билјана Ванковска ја нарекува, а да не биде етикетирање со некоја страна или штаб ?

Абортирана револуција

Ај да видиме дали твојата наредна реплика нема да ги содржи изразите "вморон" или "штаб", земи разгледај го тоа лексиконот, да видиме кои други изрази ќе ги најдеш.

Чекај дали сте сериозни за лудачата Ванковска да велите дека е објективна? :eek: (освен ако не ви е можеби род на некој од вас) Мислам, тие нејзини колумни и пијан да бидеш тешко дека можеш да ги свариш нејзините гомнарии. Никогаш нема да го заборавам оној нејзин фејл после 3 месеци упорни студентски протести она со нејзиниот испрдок пред паторот да упропасти се' и да им даде алиби на паторските медиуми, за подоцна да каже "Па се збунив":facepalm: . Каква жена човече.
Немам никакви семејни врски со Билјана Ванковска, ниту сум ја видел лично во живот, ниту ја познавам.

Но повеќе сакам да се фокусирам на нејзините статии отколку на медиумските циркуси на пастирот и пвеводбениците, а баш кога сме кај нејзините статии, на мене лично не ми делуваат субјективно или пристрасно за да не можат да се наречат објективни.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.361
Поени од реакции
24.080
Јеее бе мажиште беее : ))) Кај беше 2001ва? : ))))
Кај ќе речиш, таму бев. Ти кај беше ? И каква врска има тоа со муабетот?
Оставија за момент политиката, овој муабет нема никаква врска со политика. На сите повеќе или помалце ни е јасно зошто Заев не ја објави конкретно оваа бомба ако воопшто ја имал и неговите постапки воопшто не ме изненадуваат барем околу тоа. И политичкиот дел завршува тука. Но зошто вие молчите и преќутно го одобрувате тоа наместо да инсистирате таа да излези на виделина каква и да била таа. Не се работи тука за некој тендер или кој што јадел во кафана па ајде нема везе. Работата беше барем според најавите многу поголема од тоа и во секој случај надпартиска. Верувам и ден денес си стојам на тоа дека не постои Македонец што да му се даде шанса нема на лице место да му пресуди на тој или тие кои се одговорни за тоа ма какви и да им биле мотивите па кој сака нека биди. Било ВМРОвец или СДСМовец , неутрален или било каков. Едноставно нема оправдување за такво нешто. Остај ние тука на форумот што си играме политика и што најчесто тепаме време и одвреме не време си ги мериме. Сериозно дали цената за необјавување на таа бомба ја плативме со тоа да Заев добие мнозинство во парламентот и да формира влада. Толку вредеја животите на децата? Една помочана коалиција. И тебе и на другите ви е ок тоа? Срамота.

Член од
30 декември 2014
Мислења
378
Поени од реакции
460
И своја веб страна имала. :pos: Собирала потписи за да биде претседателски кандидат.:vozbud::lolzz::lolzz:

Член од
24 април 2008
Мислења
11.086
Поени од реакции
12.642
И своја веб страна имала. :pos: Собирала потписи за да биде претседателски кандидат.:vozbud::lolzz::lolzz:
Па, во споредба со досегашните понуди на досегашните претседателски избори ...

Член од
24 април 2008
Мислења
11.086
Поени од реакции
12.642
Во споредба со кого бе Декстерчо? Она единствено може да се рамни со фикусот.
Кој е фикусот ?

И наспроти досегашните кандидати од 2004 година па наваму, кој ти делува подобар од нејзе, со исклучок на папата, кој баш и не испадна претседателски материјал - со исклучок на неговиот говор во ООН ?

Единствена подобра на која ми текнува е Слаѓана Тасева, но ако добро помнам, таа не успеа да собере доволно потписи за да се кандидира во 2009 година.

Член од
30 декември 2014
Мислења
378
Поени од реакции
460
Кој е фикусот ?

И наспроти досегашните кандидати од 2004 година па наваму, кој ти делува подобар од нејзе, со исклучок на папата, кој баш и не испадна претседателски материјал - со исклучок на неговиот говор во ООН ?

Единствена подобра на која ми текнува е Слаѓана Тасева, но ако добро помнам, таа не успеа да собере доволно потписи за да се кандидира во 2009 година.
Сењор Хорхе Иванов е фикусот.

Бранко и Трајковски онака беа ОК, но можеа да бидат подобобри според мене. За Глигоров да не зборуваме.

Пример сите останати 6 кандидати во 2009 (макар и Љубе Бошковски) беа подобри од фикусот и дотичната. Во 2014, Пендаровски веројатно им беше еден од најдобрите потези на СДС во нивните 10,5 години опозиција.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.395
Поени од реакции
35.062
..секој кој не е твој истомисленик по автоматизам е вморон - како што ти ги нарекуваш ?
Тоа е тој партиски менталитет. За типични партиски војници/навијачи, ако не си од нивните - тогаш си од противниците.
Чекај сега сендвичи кога ќе почнат да им даваат, и сладолед. :rolleyes:

повеќе педери има во дпмне отколку во сдсм
Јас навистина не знам каде има повеќе педери. Ама ме интересира како си дошол до емпириски податоци. ;)

Од друга страна, се согласувам дека секако премногу педери има во спомнатите партии (со должно извинување на хомосексуалците). :D

Член од
24 април 2008
Мислења
11.086
Поени од реакции
12.642
Сењор Хорхе Иванов е фикусот.

Бранко и Трајковски онака беа ОК, но можеа да бидат подобобри според мене. За Глигоров да не зборуваме.

Пример сите останати 6 кандидати во 2009 (макар и Љубе Бошковски) беа подобри од фикусот и дотичната. Во 2014, Пендаровски веројатно им беше еден од најдобрите потези на СДС во нивните 10,5 години опозиција.
Се согласувам дека никој не може да се споредува со покојниот Киро Глигоров, но за жал таквите како него се изумрени како диносаурусите, нека почива во мир.

Единствената разлика помеѓу Хорхе и сестра Бубе е во тоа што Хорхе има докторат и не бил на одмор во Шевенинген, и во тоа што сестра Бубе нема говорна маана.

Мислам дека Стево Пендаровски наспроти Билјана Ванковска на ТВ дуел ќе вреди да се гледа, мислам дека Пендаровски за нијанса е подобар од Ванковска, уште и да објави по некоја критика упатена кон неговата партија за да демонстрира непристрасност и ќе кажам дека го има мојот глас за било кои наредни избори.

Љубомир Фрчковски, заедно со останатите кандидати од рамковнистичките партии, воопшто не ги ни сметам за кандидати.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Кое дно од луѓе сте може сами да си заклучите по тоа што шерувавте и го отрувте форумот со слика од Фатиме и Ленче и маслиново масло на маса кај што се ГОШТЕВААТ. Да повторам, МАСЛИНОВО МАСЛО. Значи немаше сендвич кој не ја шерна и не прокоментира за сликата. После ова денес со сметките и плус одма ГОШТЕВАЊЕ после Смилковско можат да се заклучат две работи

Ако си од дпмне имаш 2 опции:
Да се обесиш, или да побараш стручна помош.

Мијалков потрошил 20000 евра за бифтеци од коњи и мадиња од жирафи додека вас за еден смрден сендвич ве влечкаа по автобуси некапени по една недела, или тие 20000 евра се еднаква споредба над 13 години работа во конфекција.

@мкд владе, еве уште еднаш како се посра и си ги изеде гомната како и до сега. Има нешто на форумов што се вика лог и може секој да го провери. Да те потсетам само кога бркаше авиони по форумов и пошто изгледа стварно имаш склероза евети скриншот да си видиш и сам. Јас имам добиено бан ради тебе, а пошто си имаш мака со мозокот слободно може било кој модератор на темава да извади лог и да докаже дека си се жалел и некој добил бан ради тебе.

e36534ddd3eea0bd4506e857ec373c17.png

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom