Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Чувството што го имаат граѓаните за оваа деценија е различно.
Обичниот граѓанин е резигниран и изнервиран од све ова што Груевски му го правеше, али искрениот симпатизер и подрувач на идејата на на ВМРО ДПМНЕ е допунски накурчен, тој се чувствува како Брејвхарт коа у сред битка виде како неговите му забиваат нож у леѓа.[DOUBLEPOST=1499972515][/DOUBLEPOST]
Нека ги објави Заев снимките па ќе видиме кој што и како. Вака, прилично симптоматично делува милениумската гозба на врвот на УБК, на Велики Петок, дента по масакрот.
Ако ги објави тоа значи дека му оди во прилог, ако не ги објави значи дека не му оди во прилог, многу е просто само до кога да го чекаме ти до кога даваш рок, мене се ми е јасно исто како со атентатот на Младенов

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.601
Ако ги објави тоа значи дека му оди во прилог, ако не ги објави значи дека не му оди во прилог, многу е просто само до кога да го чекаме ти до кога даваш рок, мене се ми е јасно исто како со атентатот на Младенов
Ме боли кур дали му оди на него или другому у прилог или неприлог.
А тоа прашање - до кога? - е прилично добро прашање на кое во моментов ни јас не знам точен одговор.[DOUBLEPOST=1499973074][/DOUBLEPOST]
Veliki petok e kolku sto mi e mene poznato strog post, odnosno osven veganski jadenja drugo ne se jade, sto dava do znaenje deka lugeto sto jadele se muslimani, ateisti ili nekoja druga denominacija.
Деноминацијата - грујови мадиња предвидува било какво маскирање во служба на Господарот.
Тие не се никакви патриоти, нити верници.[DOUBLEPOST=1499973173][/DOUBLEPOST]
Е сеа, замисли дека тој симулакрум седи у некоја медицинска комисија и одлучуе за Тамари дали ќе живеат или не.

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Ме боли кур дали му оди на него или другому у прилог или неприлог.
А тоа прашање - до кога? - е прилично добро прашање на кое во моментов ни јас не знам точен одговор.[DOUBLEPOST=1499973074][/DOUBLEPOST]
Деноминацијата - грујови мадиња предвидува било какво маскирање во служба на Господарот.
Тие не се никакви патриоти, нити верници.
Без нервоза, само поставив прашање до кога за да не давиш хипотетички наредниве 50 godini so teorija na zaveri.

D

Daedalus

Гостин
Е сеа, замисли дека тој симулакрум седи у некоја медицинска комисија и одлучуе за Тамари дали ќе живеат или не.
Една од најлошите промени у здравството на минатата Влада, е што им стаиле интернет у Бардовци.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.601
Без нервоза, само поставив прашање до кога за да не давиш хипотетички наредниве 50 godini so teorija na zaveri.
Теории на заговор?
На погрешна канцеларија чукаш. Ванлок е две врати подоле.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
Vidi sega, ako sakale da pokazat kolku pari se davalo za vecera po retorani mozele da izvadat bilo koja faktura od poslednite 11 godini so pogolema suma i poegzoticni jadenja neli. Ne sum od vcera da znam ovoj leak sto insuinira i ne e vo red da ne teasa vaka. Kade sto ne e objavi snimkata i sega ni pusta teaseri. Ajde ok on ne ja pusti no pretpostavuvam 3 dami vo SJO ja imaat slusnato, verojatno pomegu prvite zaedno so DN. I ajde sega ti mi kazi podignuvaat obvinenia za nekoi glupi potrckovci so tenderi za struja i sto uste ne, a za ova ne, sto e daleku pobitno IMO. OK ajde lani bese rano ne se znaese dali ke bide Dui vo vlada, i pretpostavuvam nemalo moznost da se zaobikoli rakovodstvoto na partijata, sto ne e vo red no go razbiram, toa e nuzno zlo jbg. No barem da ne si igraat so nasite cuvstva vaka.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Хехехе, а за мене па да знаеш што се ми беше испокрадено изминативе 11 години, и 4-те години пред тоа, и другите 4 години пред тоа и поназад, хехе, минимум 3 пати повеќе страници ќе имаше темава.

Па ни мене ич не ми е гајле за тоа дали те заболел тасе за мојот или било чиј став, само те молам не заборавај да објавиш на форумов за наредниот пат кога, не дај Боже, ќе те ограбат тебе или некој од твоите соседи/роднини/пријатели дали полицијата ќе има нафта, или ни зајко кукурајко немал доволно пари за да им плати за нафтата, во споредба со неговите бизони и останати деликатеси кои сигурно нема да ги пропушта во наредниве 4 години на моја и твоја сметка.
Да ти кажам, исто ми се фаќа дали си отворен или скриен вморон.
Знам дека ги броиш деновите од доаѓањето на зз на премиерска функција - е, толку „многу“ ти требаше да те спука амнезија.
Ја да ти се захфалам за твоите „искрени предупредувања“ за опасностите од доаѓањето на сдс во влада - не знам веќе шо да ти кажам.
Се гледа дека си бил ограбен - свеста ти ја нема.
Еве по твоиве „препораки“ може сега сите да седиме, да ќутиме и да бидеме на штрек што ќе напраат овие комуњариве, а тоа шо сале и чавков лапале похован рог од истребен вид носорог на денот кога покушаваа да ја угураат земјава у војна за да си ги спасат шупаците - тогаш ќе си ги покриваме очите и ушите ко мали деца кога ќе се збори за тоа.

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Од кај кур ја да знам. Прашај си у штаб ебате беља, не сум ти ја Мијалков.
Нашите штабови се празни сега немам кого да прашам, него вашите се полни врие од народ па подобро прашај ти и брифирај не, меѓу другото снимките се кај вас.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.601
Нашите штабови се празни сега немам кого да прашам, него вашите се полни врие од народ па подобро прашај ти и брифирај не, меѓу другото снимките се кај вас.
За жал, штабовите на мојата партија се истите во кои ти служиш.:(

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Хахаха, сосем е точно тоа еве и јас да сум вработен ќе си кркам на фактура, тоа ни од ’76та останато. И ок е што се објавува се тоа, но би било редно доколку се против тоа и некое законче да се донесе со кое се регулира како и што се јаде на фактура, за да не се повтори нели. И не само за јадење за сите фискални кои се плаќаат на “фирмата„. Додека не се спроведе во пракса ќе ни остана така и ќе се правиме изненадени во иднина кога ќе гледаме вакви фактури.
За приватни фирми а се надевам сите останати има закон за репрезентација според тоа колкав процент од остврениот бруто приходот моеш да ги искористиш за таа намена.
А има и друга дупка која се користи како трошок,па така гориво моеш да трошиш исто колку силвана,односно мира со останатите 9 пратеници на сдс да земат близу 200 кевра

http://tvnova.mk/vesti/makedonija/200-000-evra-za-patni-troshoci-si-zele-10-pratenici-od-sdsm/

Близу 11 милиони денари или 180 илјади евра, зеле неколкумина пратеници од претходниот пратенички состав на Социјалдемократскиот сојуз, за патни трошоци, за само една година. Ова го покажуваат официјалните податоци од собранието, кои ги доби тв нова, по писмено барање за пристап до информациите.

Овие скоро 200.000 евра си ги поделиле само 10 пратеници од СДСМ кои живеат во Прилеп, Битола, Охрид, Струга, Кочани и Струмица, во перидот од септември 2015 до октомври 2016.

Рекордер во наплатата на патни трошоци за пратениците, кои своето приватно возило го користат за службени цели, е пратеникот од редовите на СДСМ, Мира Стојчевска, родум од Битола, која добила 1.261.424 денари, или нешто повеќе од 20.000 евра, што е еднакво на повеќе од 56 просечни плати во Македонија.

Ова мира сакала да го руши рекордот од 23к евра на силвана ама затоа вода може да му носат на драги кој земал 25к евра

Во оваа луда држава се е можно осбено ако си на власт и околи неа

Член од
24 април 2008
Мислења
11.089
Поени од реакции
12.646
Да ти кажам, исто ми се фаќа дали си отворен или скриен вморон.
Знам дека ги броиш деновите од доаѓањето на зз на премиерска функција - е, толку „многу“ ти требаше да те спука амнезија.
Ја да ти се захфалам за твоите „искрени предупредувања“ за опасностите од доаѓањето на сдс во влада - не знам веќе шо да ти кажам.
Се гледа дека си бил ограбен - свеста ти ја нема.
Еве по твоиве „препораки“ може сега сите да седиме, да ќутиме и да бидеме на штрек што ќе напраат овие комуњариве, а тоа шо сале и чавков лапале похован рог од истребен вид носорог на денот кога покушаваа да ја угураат земјава у војна за да си ги спасат шупаците - тогаш ќе си ги покриваме очите и ушите ко мали деца кога ќе се збори за тоа.
Ти најде да говориш за свест, кога очигледно си ограбен од памет, со оглед на тоа дека секој кој не е твој истомисленик по автоматизам е вморон - како што ти ги нарекуваш ?

Ако комуњарите те ограбиле, повели биди на штрек, ако те ограбил некој друг, повторно - биди на штрек.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
За рецидивите од груевизмот и шабанаријата....и по грујо - грујо. Којзнае што се' нарачале у последните денови. Штом тодорофф менталниот без надлежност можеше да потпише у 5 до 12 договор за изградба на нов клинички центар, ништо чудно од Кина да ни „испорачаат“ некој позлатен машки полов орган висок колку Водно, за потребите на пропаганда за локални избори.

Нова вртелешка пред Министерството за надворешни работи

Ова е втора вртелешка во Скопје. Првата е поставена на кејот на Вардар, во близина на плоштадот „Македонија“. Вредноста на вториот карусел изнесува 11.500.000 денари, што е повисока од првиот рингишпил.

@Dexter26 ој си у штаб, студирај ја на ванковска новата колумна - да имаш шо да праиш муабет овде.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom