- Член од
- 21 август 2009
- Мислења
- 123
- Поени од реакции
- 49
За 20л аквариум имаш многу риби, а чим имаш 2 брзини на пумпата, претпоставувам е воздушна пумпа и истата неможе да ја исфилтрира водата во целост. Мојата претоставка за причинител на смртност кај рибите е тоа што се создава големо количество на амонијак од останата храна, измет од рибите а и од пренатрупаност со риби. Препорака е да се земе нов поголем аквариум мин 60л со се филтер пумпа од мин 600л на час и макс 300 и да останеш со рибите кои ги имаш или да земеш филтер пумпа за овој аквариум кој го имаш со мин јачина од 100л на час до макс 200л на час и да намалиш на рибите да ги доведеш на максимално 4 риби.
Јас повеќе шреферирам нов аквариум бидејќи 20л само 1 бета борец преживува или шримпови (ракчиња).
Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
Јас повеќе шреферирам нов аквариум бидејќи 20л само 1 бета борец преживува или шримпови (ракчиња).
35*30*20 svetlo neonka T5 6w e sega na pumpata ne pisuva jacina ima dve brzina sekogas mi e na prva brzina a na pumpata pisuva samo AP208 vo akvariumot imam skalari golemo perki I uste dva drugi vidovi na 7 dena ja menuvam vodata nautro I navecer gi ranam si lisnata hrana temperaturata na vodata e? 25 stepeni
Sent from my SM-J510FN using Tapatalk