- Член од
- 10 март 2009
- Мислења
- 1.300
- Поени од реакции
- 1.161
Na notar se pravi izjava so dvajca svedoci sto ne se vo krvna vrska so tebe i sto ne se vo krvna vrska so predcite i pomegu svedocite da ne se vo krvna vrska.Да замолам некој да сподели или ако е запознат во случај кога
во умреницата кај прапрадедоми тој е запишан како пр.Трајко Стојановски и неговата жена Цвета Стојановска а кај умреницата кај прабаба ми(нивна ќерка) се запишани(татко) Трајко Стојанов и (мајка)Цвета Стојанова значи само ски е додадено на презимето инаку се друго си е исто и во умреницата на прабаба(нивната ќерка)моминското презиме и е запишано како Стојанова а не Стојановска.Исто така и двајцата се родени во едно исто село тс и прапрадедо ми и неговата ќерка и се починати во ист град и ова го пишува во умрениците.Што може да се направи во ваков случај,всушност дали ова представува проблем и ако да,како да се реши?
Problemot e sto toa nekoj go uvazuva nekoj ne.
Nisto ne gubis ako go napravis. Mene mi uspea no posnavam kade sto ne im uspea...

posle celata maka da vadam tie umrenici baranje vrski i sl. Utrovo bev vo ambasada vo sk da predadam dopolnitelen dokument potvrdata od strumica i se so nea povrzano i tie na salter na nekoj nacin me odbija. Mi vika taa deka veke toj dokument e ednas dostaven i zaveden vo udostoverenie za proizhod. Da se informiram vo ministerstvoto za pravda okolu toj dokument zosto da se daval istiot pak gubelo smisla.